Diabelsko czekoladowe babeczki dla prawdziwych fanów czekolady. Do tego przepyszny krem z nutelli. Ja do nadziania użyłam śliwek ale możecie wykorzystać dowolne owoce, albo z nich
Mania GotowaniaMoje ulubione owocowe babeczki. Przygotowywałam je już nie raz z różnymi owocami. Pasują do nich praktycznie wszystkie sezonowe owoce: rabarbar, jagody, maliny czy wiśnie. Chrupiąca kruszonka
Mania GotowaniaDziś zapraszam na pierwszą w tym roku propozycję wypieku z borówkami. Moim zdaniem jedne z najlepszych babeczek jakie upiekłam. Przepis autorstwa Marthy Stewart z kilkoma modyfikacjami
Mania GotowaniaNektarynki, jedne z najbardziej wakacyjnych owoców, dziś w zestawieniu z ciastem makowym. Masę można upiec w dużej formie do ciasta lub podzielić na
sama złodyczDzień dobry! Wielokrotnie pisałam, że nie przepadam za kwaśnymi owocami. Nie lubię zbytnio agrestu, kwaśnych wiśni i właśnie porzeczek. Jednak skuszona prośbami męża postanowiłam przygotować coś
Pora coś zjeśćWreszcie udało mi się zrobić bezy, które się nie rozlewają i fajnie dają kształtować, więc pewnie jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu :) Składniki: - 5 białek
Zainspirowana w kuchniPost Babeczki z marmoladą różaną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDzisiaj zapraszam na babkę z dodatkiem serka mascarpone która jest wilgotna i długo utrzymuje świeżość. Do środka dodałam jagody. Ale uwaga - babka jest pyszna i
Ala piecze i gotujeszklanka) 200 ml mleka (4/5 szklanki) duża szczypta soli 12 łyżeczek oleju rzepakowego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do blaszanej (najlepiej) lub silikonowej formy na muffiny z 12 wgłębieniami wlewamy 12 pełnych łyżeczek oleju – po jednej łyżeczce do każdego wgłębienia – dobrze, aby dno każdego otworu było zakryte jego cienką warstwą. Blachę wstawiamy do piekarnika
Poezja smakuSmakowita propozycja dla tych, którzy lubią muffiny i przyprawy korzenne. To naprawdę zgrany duet, idealny na długie, zimowe wieczory. Składniki na 12 sztuk: 200g mąki tortowej 100g cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżki kakao 120 ml oleju 150 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 80-100g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Ze smakiem i z pasjąChoć nie każdy obchodzi Walentynki to z pewnością większość z Was skusiłaby się dzisiaj na taki pyszny i prosty deser ;) Babeczki kakaowe z mąki orkiszowej z
Ze smakiem i z pasjąKruszonka, którą zaproponowałam do dzisiejszego crumble jest moją ulubioną. Wychodzi zawsze rewelacyjnie chrupiąca, a do tego przygotowuje się ją w niecałe 5 min. Używam jej zarówno do drożdżówek, muffinów, jak i szarlotki. Jest świetna, a cały sekret tkwi w proporcjach. Mąki ma być dwa razy tyle co cukru. Natomiast masła ma być dokładnie tyle, ile cukru. Prawda, że proste
Ratunku obiadDodatek cukru różanego do ciasta to był fajny pomysł. Co prawda w smaku nie jest to bardzo wyczuwalne ale jak pachnie podczas pieczenia! Warto wypróbować :) A
Mienta blogrodzynkami i suszonymi morelami, a wytrawne z serem pleśniowym i łososiem... Pyszne wyszły i choć może dekoracje nie były przez nas zbytnio przemyślane :p to bawiłyśmy się doskonale. Przygotowane muffiny zabrałyśmy do domu... Takie szkolenie to bardzo fajny pomysł na spędzenie wolnego czasu. Z przyjaciółmi lub jak mówiła pani Joanna z dziećmi - mój Bąbelek jest jeszcze za mały
Miksturownikmasła orzechowego i wykorzystałam przepis z "kursu muffinkowego". Ponieważ miałam problem jak zakwalifikować masło orzechowe - jako składnik suchy czy mokry - poszperałam trochę w internecie i na Moje Wypieki znalazłam muffiny ze snikersami, w skład których wchodzi masło orzechowe. Dorota masło orzechowe dodała do suchych i stworzyła coś w rodzaju kruszonki - i ja tak też postąpiłam :) Babeczki orzechowe. Składniki: 2 szklanki
Miksturownik