Składniki na ok. 12 sztuk Jajko 2 jajka Cukier 150g Cukier waniliowy 1 opakowanie Maślanka 1 szklanka Olej 1/4 szklanki Mąka 1 i 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Marmolada różana 12 małych łyżeczek Cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrami na lśniąca masę. Wlać maślankę i olej, […] The post Babeczki z marmoladą różaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...