W zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy
Pink EnvelopeTe cupcakes powstały spontanicznie. Chciałam wypróbować moje nowe tylki Wilton. Nie umiałabym ich tak po prostu schować nieużywane do szuflady :) Przyszły 4 i chciałam wszystkie użyć
Blondynka GotujeJeszcze przed świętami prezentowałam pyszny krem z mango oraz brioszki z tymże kremem. Dzisiaj na blogu wiosenne ciasteczka przełożone mango curd. Zapraszam serdecznie... Składniki: 2
Czerwień i błękitbabeczka: 80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczeni Delecta
Humanistka w kuchniJutro Światowy Dzień Czekolady, nie mogłam przepuścić takiej okazji, musiałam przygotować coś czekoladowego. Jednak po wszystkich ciastach, babach, sernikach świątecznych chciałam, żeby w dzisiejszym wypieku pojawił
dom-agi.plBrownie z malinami Dziś blog obchodzi 4 urodziny! To właśnie 11 kwietnia 2011 roku opublikowałam pierwsze posty, nie zakładając, że tak się w to wciągnę, a
Moje QulinariaWiadomo, że nazwa mojego bloga nie wzięła znikąd:) A jak sama nazwa wskazuje, moje dzieci to po prostu ,,potwory " ciasteczkowe i jak na
Ciasteczkowy PotwórPrzepis na te muffinki znalazłam u Arabeski . Ten drobny wypiek od razu wpadł mi w oko, bo co jak co, ale tam gdzie ser i czekolada
In my kitchenKolejne dobre muffinki:) Najlepsze po kilku dniach, ale pod warunkiem że przechowane w foliowej torebce:) Robią się wówczas wilgotne i "zalatują" wiśniami. Muffinki upiekłam dzięki Dorotus
In my kitchenBardzo lubię te muffinki i często do nich wracam...Znalazłam je kiedyś na stronie "Wielkie Żarcie", a autorką tego przepisu jest Kluko.Za przepis Kluko bardzo dziękuję
In my kitchenOj, szybko zniknęły z talerza. Przepis znalazłam w Cisteczkolandi . Pyszne były te muffinki:) Dziękuję za przepis. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1/2
In my kitchenMocno czekoladowych przysmaków nigdy dość. Babeczek też nigdy dość, a ten deser łączy w sobie i jedno, i drugie. Ciasto jest wyjątkowo czekoladowe, a to zasługa
Roślinna - blog wegańskiWczoraj z rana obudził nas telefon. Służbowy C., w związku z czym odwróciłam się na drugi bok i próbowałam spać dalej. Gdy po kilku minutach C
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKrem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis
Za drzwiami kuchniBabeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii
Humanistka w kuchni