To jest babka którą najbardziej lubię. Jest wilgotna na zewnątrz i w środku. Dodatek adwokatu sprawia że babka ma bardzo ciekawy smak i jest bardzo aromatyczna. Składniki: 1 kostka margaryny 100 ml oleju rzepakowego Rapso 100 ml adwokatu 1,5 szk cukru 2 łyżki cukru waniliowego 6 jajek 2 1/4 szk mąki pszennej 2 łyżeczki kopiaste proszku do pieczenia Przygotowanie:Margarynę, olej, adwokat, cukier, cukier waniliowy doprowadzić do wrzenia i gotować na bardzo słabym ogniu około 10 min. Mieszać ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Ale pyszna baba,aż chce się poprosić o kawałek.Urodziwa,śliczna forma i zdjęcie.Pozdrawiam Christopher
też mam przepis na babkę adwokatową tylko inną, pyszne są takie ciacha:)
Z adwokatem musiała być boska! Bardzo lubię ten alkohol w wypiekach :)
cudna, wygląda na taka wilgotną, jak nie lubię babek tak kawałek takiej chętnie bym zjadła :)
Prześliczna! Forma również bardzo ładna! Robię taką samą albo bardzo podobną co roku na Wielkanoc:) Pyszna!
Babka jak słoneczko! Pięknie się prezentuje, w środku złocista a na zewnątrz przyrumieniona. Chętnie bym spróbowała, bo takiej z adwokatem jeszcze nie jadłam :))
znam taką babkę i wiem, że smakuje wspaniale ;) a twoja prezentuję się przepięknie :) aż ślinka leci ;)
Mmmm, ale piękna! Aż chce się zjeść kawałek natychmiast ;)