Babka adwokatowa

Babka adwokatowa

Babka adwokatowa

To jest babka którą najbardziej lubię. Jest wilgotna na zewnątrz i w środku. Dodatek adwokatu sprawia że babka ma bardzo ciekawy smak i jest bardzo aromatyczna. Składniki: 1 kostka margaryny 100 ml oleju rzepakowego Rapso 100 ml adwokatu 1,5 szk cukru 2 łyżki cukru waniliowego 6 jajek 2 1/4 szk mąki pszennej 2 łyżeczki kopiaste proszku do pieczenia Przygotowanie:Margarynę, olej, adwokat, cukier, cukier waniliowy doprowadzić do wrzenia i gotować na bardzo słabym ogniu około 10 min. Mieszać ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Christopher Konkel, 27 października 2013 12:13:48

Ale pyszna baba,aż chce się poprosić o kawałek.Urodziwa,śliczna forma i zdjęcie.Pozdrawiam Christopher

Ola, 27 października 2013 14:16:12

lubię z adwokatem!

Justyna Bąk, 27 października 2013 15:33:09

też mam przepis na babkę adwokatową tylko inną, pyszne są takie ciacha:)

gin, 27 października 2013 17:58:46

Z adwokatem musiała być boska! Bardzo lubię ten alkohol w wypiekach :)

ciasteczko k, 28 października 2013 13:41:46

cudna, wygląda na taka wilgotną, jak nie lubię babek tak kawałek takiej chętnie bym zjadła :)

Daktyle w czekoladzie, 28 października 2013 13:48:41

Prześliczna! Forma również bardzo ładna! Robię taką samą albo bardzo podobną co roku na Wielkanoc:) Pyszna!

kruszyna, 29 października 2013 23:02:32

Babka jak słoneczko! Pięknie się prezentuje, w środku złocista a na zewnątrz przyrumieniona. Chętnie bym spróbowała, bo takiej z adwokatem jeszcze nie jadłam :))

Kasia Cukier, 1 listopada 2013 12:37:38

znam taką babkę i wiem, że smakuje wspaniale ;) a twoja prezentuję się przepięknie :) aż ślinka leci ;)

Tanika i Wojtas, 2 listopada 2013 17:16:23

Mmmm, ale piękna! Aż chce się zjeść kawałek natychmiast ;)