Babka panterka na białkach

Babka panterka na białkach

Babka panterka na białkach

Kolejna propozycja na wykorzystanie nadmiaru białek. Babka w cętki która skojarzyła mi się z panterką. Jest babka zebra więc u mnie będzie babka panterka. Smakuje bardzo dobrze a efekt wizualny - oceńcie sami. Składniki: 8 białek 20 dag cukru 30 dag mąki pszennej 1 szkl oleju rzepakowego Rapso 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 50 g czekolady motylki cukrowe Przygotowanie: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Wlewać mał... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 14 marca 2014 17:30:42

Zabawnie wygląda! ;)

Ola Rossa, 14 marca 2014 17:38:38

Ciacho prezentuje się uroczo  cętki wyglądają cudownie

Krystyna Boner, 14 marca 2014 18:37:44

Świetny pomysł na wykorzystanie białek. Alinko ciasto i pyszne i ładnie wygląda :)

Justyna Żak, 14 marca 2014 18:43:20

wygląda pysznie:)

majka, 14 marca 2014 18:51:57

do wypróbowania! zapisuję! :)

Weronika Domogród, 14 marca 2014 19:43:05

Fajna babka, atrakcyjna i pewnie pyszna

Aguś kulinarnie, 14 marca 2014 19:58:55

Drapieżna ta panterka:)

Małgorzata K, 14 marca 2014 21:54:20

świetnie wygląda :-)

Renata Walczak, 14 marca 2014 22:19:41

a mnie bardziej przypomina pandę:) ale ważniejszy jest smak, a zestaw składników bardzo mi się podoba:)

Alina Waliczek, 14 marca 2014 22:25:05

Renata wiesz, że może i masz rację z tą pandą. :) ale tak jak piszesz najważniejszy smak.

Alina Waliczek, 14 marca 2014 22:25:34

Krysiu, dziękuję bardzo.

basjula, 15 marca 2014 08:22:13

podoba nam się babka w cętki:) pysznościowa:)

Jola O, 15 marca 2014 10:53:38

Kusząca panterka :) Super pomysł na wykorzystanie białek :)

Magdalena P., 15 marca 2014 16:52:33

Zjadła bym kawałek ;)

Joanna Machynia, 15 marca 2014 19:04:31

Swietne łatki Ci wyszły a smak tez musi być wspaniały :) Uwielbiam wszelkie babki :)

Piernikowa Chata, 16 marca 2014 01:12:29

Pięknie łaciata :)Zapraszam na konkurs http://piernikowa-chata.blogspot.com/2014/03/ksiazkowy-konkurs-smaczna-polska-magdy.html

Magdalena Cendrowska, 17 marca 2014 15:18:48

Śliczna babka! :)www.brulionspadochroniarza.pl

JoannaD, 17 marca 2014 20:41:07

zjawiskowa:)

Olka, 21 marca 2014 13:56:00

Świetnie wygląda. A to, że na samych białkach to tylko plus, zawsze mam nadmiar białek, nigdy odwrotnie :)