Przepis na : obiad
Składniki: 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki cukinii pokrojonej w kostkę 4 łyżki różyczek kalafiora + 1 łyżka do dekoracji 3 szczypty suszonej bazylii szczypta ostrej papryki w proszku 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. Na oliwie, na patelni odpowiedniej do wstawienia do piekarnika, podsmażamy cukinię z czosnkiem i różyczkami kalafiora. Do miski wbijamy jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!