Przepis na : deser
Deser na zimno z serka greckiego z musem z truskawek . Bardzo smaczny i błyskawicznie się robi.Jedyny minus to taki , że trzeba trzymać w lodówce kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem a rano już mamy pyszny deserek. Składniki: 400 g jogurt grecki 150 g cukru pudru 400 g truskawek 150 g cukru pudru 1 szt żelatyna-fix deserowa Przygotowanie: Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Jogurt grecki zmiksować z cukrem pudrem dolać 2/3 przygotowanej żelatyny,zmiksować i rozlać do kiel... czytaj dalej...
O super pomysł. :) Ostatnio robiłam taki lecz bez żelatyny i należało go jeść od razu po przygotowaniu, a tu z żelatyną opcja, bardzo fajnie :)
Tak z żelatyną ale jak na te proporcje to nie jest jej za dużo i deserek nie jest za twardy.
Tak, dla gości jak najbardziej.Elegancja i prostota za razem ,a jaki smak.
Pięknie się prezentuje. U mnie też dziś był deserek ale bananowy. Jutro wrzucę na bloga.
Super pomysł na lekki deser! W sam raz żeby zaspokoić apetyt na słodkie i nie przytyć przed wakacjami :)
Witam, mam pytanko odnośnie tej żelatyny, mianowicie mam opakowanie 50 g i ono jest na 2.5 litra wody. Zatem do składników podanych wyżej, mam dać ją całą czy może w mniejszej ilości. Pozdrawiam
Witam, podejrzewam że nie doczytałaś dobrze składników. Nie chodzi o żelatynę spożywczą tylko o żelatynę fix. Tu masz linka o jaką żelatynę chodzi. http://www.oetker.pl/pl-pl/nasze-produkty/zelatyna/zelatyna-fix-deserowa.html. Pozdrawiam
Akurat ten przepis znalazłam w gazecie i pisało tam "op. żelatyny deserowej" A że w domu mam żelatynę i na opakowaniu jest "do mięs, ryb, warzyw i deserów to pomyślałam", że to też może być:) Także dziękuję za pomoc :)