na zimno - 10906 przepisów (strona:482/728)

Fasolka szparagowa z mozarellą na cieście francuskim 229

Dziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeś ć gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest niestety bez smaku. Składniki: - ok. 300 g mrożonej fasolki szparagowej - dwie kulki mozarelli - opakowanie ciasta francuskiego - szczypta cukru - sól / jarzynka, pieprz Fasolkę rozmrażamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy odrobinę cukru i szczyptę

Kulinarne zapędy Kokosa
Kotlety sojowe 198

konsternacja, gdy kilka lat temu po raz pierwszy spotkałam się z kotletami sojowymi. Okazało się, że są tanie, fajne i smakują jak mięcho zarówno na ciepło jak i na zimno. W to mi graj! Od tego czasu raz na kilka tygodni goszczą w mojej kuchni, ale klasyczne przygotowywanie ich w "gołej" kostce rosołowej moim zdaniem nie oddaje pełni potencjału tych

Kulinarne zapędy Kokosa
Zupa krem z groszku konserwowego 188

migdały Przygotowanie naszej zupy jest banalnie proste i szybkie - najpierw do garnka wlewamy cały nasz groszek, oczywiście razem z zalewą, następnie wciskamy do niego ząbek czosnku i całość na zimno blendujemy. Oczywiście można blendować dopiero na koniec, jednakże do tego zupa musi już być przestudzona, co wydłuża czas przygotowania, dlatego taka opcja jest korzystniejsza. Gdy całość jest już w miarę

Kulinarne zapędy Kokosa
Kasza jaglana z piersią z kurczaka w sosie pieczarkowym (porcja - ok. 400 kcal) 240

żeby blog znowu nie podupadł na zimę, kiedy to w godzinach obiadowych nie ma już dobrego naturalnego oświetlenia)  Dzisiaj cały dzień na uczelni a coś trzeba jeść, może na zimno, ale zawsze jakieś urozmaicenie. Polecam też na ciepło, jak wczoraj przygotowywałam było lepsze (smak 8/10 pkt) dziś straciło 1 pkt ale nadal jest bardzo dobre. Składniki

Malowane smakiem
Kopytka / kluski leniwe z parmezanem 207

podsypcie jeszcze mąką. Odkrawajcie po kawałeczku a nastęnie uformujcie wałeczek i kopytka krójcie ostrym nożem i zdecydowanym ruchem. Wrzucajcie powoli na wrzątek. Gdy wypłyna gotujcie ok. 2 minut. Przelejcie zimna wodą, i polejcie masłem. U mnie leniwe miały smak włoski,zostały popruszone parmezanem dość obficie. Na drugi dzień odsmażone są równie dobre, jak nie lepsze. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
mielone barbecue i na obiad i na kolację... 240

kotlety na rumiano z obu stron dołożyć pomidory pokrojone i bazylię pod przykryciem dusić z 10 minut na małym ogniu smaczne mielone i na ciepło do ziemniaków i na zimno do pieczywa.......SMACZNEGO!!! mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu

W Mojej Kuchni Lubię
piersi duszone w cebuli... 203

złocisto z każdej strony do piersi wsypać cebulę pokrojoną w kostkę grubszą pod przykryciem dusić do miękkości piersi takie piersi są soczyste i dobre na obiad i na zimno do pieczywa........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kurczak w przyprawie piwnej... 178

gorącym oleju zrumienić porcje kurczaka, dolać z 1/2 szklanki wody pod przykryciem dusić do miękkości mięsa kurczak w tej przyprawie jest smaczny i na ciepło do obiadu i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!! przyprawy grill o smaku piwa Royal Brand: produkt naturalny, bez soli i glutaminianu sodu - skład: słód karmelowy, gorczyca, kmin, kozieradka, goździki, cynamon, anyż, imbir, czosnek, kminek, aromat

W Mojej Kuchni Lubię
wątróbka czosnkowa... 189

smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny grubo mielony, 10 sztuk czosnek ząbki, 2 łyżki mąka pszenna, - do smaku sól, 1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach, - w opisie buraczki na zimno wątróbkę z drobiu oczyścić z żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym na maśle klarowanym zrumienić obsypaną mąką wątróbkę pod koniec smażenia posypać pieprzem i wsypać obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę

W Mojej Kuchni Lubię
papryczka ostra Iranian Cherry w miodowej marynacie... 223

słoiki wyjąć z garnka i zostawić je do wystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu - do jedzenia będą dobre po miesiącu papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy..........SMACZNEGO!!! papryczka jagodowa odmiana Iranian Cherry to roślina obficie owocująca, daje owoce o przekroju 2-2,5 cm i bardzo ostrym smaku

W Mojej Kuchni Lubię
makaronowe kotlety... 219

kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym kotlety można też podjadać same na zimno........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
francuskie babeczki z pieczarkami,szpinakiem,porami,mięskiem gotowanym,pietruszką z chilli nadziane... 197

gram wymieszać z oregano, 1/2 łyżeczką miodu, 2 łyżkami wodą filtrowaną lub przegotowaną i jest sos do babeczek można je jeść ciepłe z sosem ale nam smakują też na zimno do gorącego barszczyku..............SMACZNEGO!!! javascript

W Mojej Kuchni Lubię
puszysty sernik z pianką z białek na kruchym spodzie... 220

BEZOWA: białka 10 sztuk, cukier puder 3/4 szklanki, budyń czekoladowy 1 opakowanie ciasto kruche zrobiłam w robocie przesiana mąka z proszkiem, żółtka, cukier, sól, sok z cytryny i posiekana zimna palma wyrobić, gdy zacznie robić się kula zakończyć wyrabianie ciasto wyjąć z misy, włożyć do woreczka i schować do lodówki na około godzinę cukier, żółtka ubijać w robocie

W Mojej Kuchni Lubię
warzywny sok z maślanką... 202

Składniki: maślanka zimna 1 litr, ogórek zielony 1 duży, pomidor 2 sztuki, szpinak świeży 1 garść, rzodkiewki 4 sztuki ogórek ze skórką dobrze umyć i pokroić na mniejsze kawałki szpinak listki z łodyżkami dobrze opłukać pomidory ze skórką, rzodkiewki opłukać i pokroić na mniejsze kawałki wszystko wsypać do dzbanka blendera, wlać maślankę i zmiksować sok jest bardzo zdrowy, oczyszcza organizm

W Mojej Kuchni Lubię
bób z czosnkiem cebulą, bazylią czyli smaczne kotlety... 208

dodać posiekane listki bazylii na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano z obu stron i odkładać na ręcznik papierowy kotlety są po prostu przepyszne i na ciepło i na zimno, można podać z sosami, surówkami lub same zajadać.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania