będzie tylko olej i sól. A jako że, olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 dlatego można a wręcz wskazane jest używanie go do przyrządzania dań na gorąco, zimno. Tak i w tym przypadku będzie idealny do uratowania czegoś czego jeszcze użyjemy. - resztka koncentratu. - olej rzepakowy - gruba sól kamienna Jeżeli używamy koncentratu z puszki. Należy pozostałości przełożyć do szklanego
Malinowe Pocałunkisposób postanie nam rolada na całą patelnię. Chwilkę podsmażamy ją z każdej ze stron, zdejmujemy kroimy w grubsze plastry i podajemy. Idealne na ciepło jak i na zimno. Gorąco polecam. Życzę wszystkiego smacznego
Malinowe Pocałunkiteraz i od razu przestaję narzekać. Czeka jeszcze na mnie do zrobienia tort na dzień mamy. Ale teraz dość szybki i o dziwo mało skomplikowany sernik na zimno na bazie serków homogenizowanych i galaretki. Forma arbuza bardzo mi się spodobała, bo niebawem sezon na moje uwielbiane owoce. Dodatek czekolady czyni go naprawdę ciekawym. Składnik: 5 opakowaniń
Malinowe PocałunkiCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} "Fioletowe runo" - sernik na zimno z jagodami Składniki: Spód: 250 g kakaowych markizów 80 g stopionego masła Sernik: 1 litr jagód 1 kg sera twarogowego na sernik (z wiaderka) 200 ml śmietany 30% 7 łyżek
Malinowe Pocałunkidodajemy po łyżce cukru. Na koniec delikatnie wsypujemy wiórki kokosowe, dalej mieszając. Gotową masę przelewamy do formy i pieczemy 20 minut w 180 stopniach aż się zarumieni. Gdy będzie zimna kładziemy ją na wierzch ciasta i posypujemy cukrem pudrem. Ciasto jest gotowe od razu do podania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieDrożdżówki pod każdą postacią pojawiają się w mojej kuchni dość często. Dzisiaj coś z mięsem mielonym, idealnie sprawdzi się na ciepło jak i na zimno. Do tego pyszny sos jogurtowy i możemy zapraszać znajomych na lampkę wina. Smacznego! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki - u mnie włoska mąka typ 00 do pizzy * centymetrowy pasek drożdży * pół szklanki ciepłej wody * szczypta soli
Magiczne Życie Martypiekłem spory kawał mięsa to jedliśmy go z przyjemnością przez trzy dni i nie znudził się nam jego smak. Mięsko jest idealne na ciepło zarówno jak i na zimno. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: Karkówka wieprzowa 2,5 kg opakowanie serka kremowego Apetina (u mnie o smaku pomidora i bazylii) łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki
Kuchnia Łukaszakrótko zmiksować tak, aby był gładki - do ostudzonej, ale ciągle płynnej czekolady dodać 1-2 łyżki mascarpone, wymieszać, następnie czekoladę połączyć z resztą serka (czekolada nie może być za zimna, bo w kontakcie z serkiem zbyt szybko się zetnie) - zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach - rozpuszczoną żelatynę wymieszać
Smakołyki Berenikiprzyprawami. Wszystkie składniki zalewamy masą ze śmietany, jajek i przypraw i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 175 stopniach przez około godzinę. Jemy na ciepło, lub na zimno :) To danie, które możemy podać na obiad, kolację, przekąskę, ale też niezawodnie sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi. Ponieważ jest dość tłuste, jest dobrym "podkładem" pod alkohol
Taste Of My Daywierzch tarty jest przypieczony, a ciasto zarumienione, wyjmujemy nasze dzieło i jemy :) Jak każda tarta ta również wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
Taste Of My DayPieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni przez ok godzinę. Tarta jak niemal każdy inny wypiek tego rodzaju doskonale smakuje zarówno na ciepło, bezpośrednio po upieczeniu, jak i na zimno czy odgrzewana na drugi dzień :) Na obiad, kolację, przystawkę czy przegryzkę. Zachęcam Was do spróbowania! Smacznego
Taste Of My Dayoknem zimno i plucha, zawsze wtedy zaczynam dzień od śniadania, które mnie rozgrzeje i pozwoli w tym stanie dotrzeć do pracy :) Zachęcam Was do wypróbowania mojej "zupy" ugotowanej na bazie płatków i otrębów zbożowych z dodatkiem suszonych owoców i ziaren, dzięki czemu jest zdrowa, dostarcza sporą dawkę białka, witamin i błonnika, który nie pozwoli nam szybko zgłodnieć oraz przypraw
Taste Of My DayAaaaaaa! Stało się... Zimno, coraz zimniej i mróz :( Na plecach czuć już nieprzyjemny oddech zimy. Choć nie znoszę tego ciemnego, zimnego, nieprzyjemnego okresu, muszę stawić mu czoła i przetrwać do wiosny. Mroźne poranki i nieznośnie długie, niekończące się wieczory możemy osłodzić korzennym ciasteczkiem z dodatkiem imbiru, które dodatkowo lekko nas rozgrzeje, co sądzicie? Składniki: 1,5 szklanki mąki
Taste Of My Daypatelnię. Na wierzch kładziemy rukolę (możemy ją wcześniej odrobinę rozdrobnić) i całość smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu. To danie możecie jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Na obiad, kolację lub pożywne śniadanie. Samo, z warzywami lub na kanapce :) Smacznego
Taste Of My Daytakiej, jak lubicie :) A następnie wsypujemy cynamon i trochę cukru. Mieszamy i gotujemy do chwili, aż woda w całości zostanie wchłonięta przez ryż. Gotowy kleik jemy na ciepło, lub zimno :) Osobiście uwielbiam dodać do niego łyżkę duszonych jabłek. Smacznego
Taste Of My Day