zadawalajaco..By caly deser pozostal bezcukrowy i jogurt grecki rowniez poslodzilam stewia.I tu stewia sprawdzila sie doskonale.Wniosek nasuwa sie sam,stewia nie lubi dlugiego pieczenia.W gofrach i deserach na zimno sprawdzi sie za to znakomicie.Wyszlo smacznie i bardzo dietetycznie.Przepis na gofry znalazlam tutaj.Zmodyfikowalam go do wlasnych potrzeb i przedstawiam ponizej.Skladniki na 8 sztuk:145 g maki orkiszowej jasnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tradycyjnie z buleczka i maselkiem na cieplo.Niezjedzona polowa wyladowala w lodowce.W tak upalny dzien chcialoby sie jesc tylko zimne potrawy dla ochlody i tak wlasnie zjedlismy tego kalafiora,na zimno z pysznym jablkowym winegretem.Jednoczesnie nadarzyla sie okazja by wyprobowac nowo zakupiony ocet jablkowy z dojrzalych jablek.Bardzo polecam,bo winegret przygotowany na jego bazie jest przepyszny i na pewno idealnie pasuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukinia.I prosze bardzo,oto przepis na fenomenalny pasztecik z cukinii.Juz zapach wydobywajacy sie z piekarnika zapowiadal wynik eksperymentu.Pasztet jest tak smaczny,ze mozna go jesc i jesc....Swietny na zimno do kanapek,jak rowniez pokrojony w grube plastry i przysmazony na patelni.Bardzo polecam!Skladniki na 1 foremke:3 cukinie + 1 dodatkowo2 cebule 3 spore zabki czosnku2 lyzki masla ghee2
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ziela angielskie,2-3 ziarenka pieprzu,1-2 zabki czosnkuWykonanie:papryke czerwona dokladnie umyc i cale straki wlozyc do wrzacej wody,gotowac 3-4 minuty.Odcedzona papryke przelac zimna woda.Odkroic pietki z ogonkiem,usunac nasiona,przekroic na 4 czesci.Zdjac z papryki skorke.Z obgotownej papryki skorke zdejmuje sie bardzo latwoprzygotowac zalewe.Zagotowac odmierzona ilosc wody z dodatkiem 6 lyzek cukru i 3 lyzeczkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gotowania to dodatkowa nagroda.Skladniki:500-800 g owocow2 l wody2-3 lyzki ksylitolu lub cukruStarannie umyc owoce,brzoskwinie pozbawic pestek i pokroic na cwiartki.Jezyny pozbawic szypulek.Wlozyc do garnka i zalac zimna woda,wsypac ksylitol ( cukier) i doprowadzic do wrzenia.Gotowac bardzo krotko,doslownie kilka minut,tak by nie rozgotowac owocow. Wylaczam ogien i pozostawiam garnek na plycie,a kompocik sobie bulgocze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pracy.Oprócz tego,że jest bardzo smaczny ma jeszcze jedną wielką zaletę - za jednym zamachem mamy 2-3 obiady.I nie tylko obiady,bo pokrojony w cienkie plastry na zimno jest świetny jest również do kanapek.Pieczeń nie ma szans się znudzić,bo wystarczy zmienić kilka składników i za każdym razem może być zupełnie inna.Moja dzisiejsza jest pyszna,bo z dodatkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zostawić na godzinę a potem wstawić do zimnego piekarnika i piec przez 40 minut w 190 stopniach od momentu pożądanej temperatury. Podawać na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno
Ewa w kuchnidanie bardzo łatwo się robi i lubimy je z pieczywem. Zwłaszcza świetnie nadaje się gdy jest taka jak dziś pogoda czyli paskudna i zimna. Oczywiście można użyć innego mięsa, ja już na kapuście robiłam golonkę, żeberka, białą kiełbasę i wszystko super smakowało. Tak więc dla lubiących tego typu jedzonko polecam bez wahania. Jak raz zrobicie to będą powtórki i inne
Ewa w kuchnipudełeczku. A rękaw ten użyłam do udekorowania tortu jaki zrobiłam z masą sernikową. Tort wyszedł smaczny choć jest nietypowy. Ale ja lubię pokombinować. Niebawem przetestuję foremki do deserów na zimno, mam nadzieję że też będę z nich zadowolona tak jak z tego rękawa. rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizlepiamy.Pierożki układamy na formie do pieczenia z pergaminem, smarujemy oliwą z oliwek i wkładamy na 20 minut do piekarnika.Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno
Moja smaczna kuchniaburaczki zmiękną, dodać puree z dyni. Zmiskować całość na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem podgrzać.Smacznego!Śnieg oczywiście stopniał, ale zrobiło się naprawdę zimno, jest więc szansa, że jednak doczekam się białych Świąt
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSery są fantastycznym dodatkiem do wina podawane zarówno na zimno jak i na ciepło. Rozpływający się brie czy camembert to czysta poezja… do tego lampka czerwonego wina i gotowy romantyczny wieczór… Ser pieczony w orzechachSkładniki:ser brie lub camembert (ok. 150-200g)ok 100 g orzechów włoskichsos żurawinowy lub dżem porzeczkowy1 jajkomąka Ser kroję na mniejsze kawałki
UgotujmyTo.plpysznie smakują też z brokułami, porem czy cebulą. Myślę, że tarty/tartlaetki są fajnym pomysłem na zwykłą kolację lub na przyjęcie… Można je jeść na ciepło lub na zimno. Czyli nie trzeba do ostatniej chwili krzątać się w kuchni jak mamy gości, można przygotować tartę/tartaletki z owocami wcześniej a przed przybyciem gości przykryć je folią aluminiową i na niskiej
UgotujmyTo.plTaką pieczeń możemy przygotować sobie 1-2 dni przed świętami, a doprawienie jej zajmie nam tylko kilka minut, można też upiec pieczeń wcześniej a tylko odgrzać lub podać na zimno w święta a przecież zawsze i tak jest tyle do przygotowania na ostatnią chwilę… że każde 5 minut jest na wagę złota… Oto moja propozycja na pieczeń
UgotujmyTo.plznowu klęska żywiołowa, choć w tym roku nie jest aż tak źle jak w zeszłym, gdzie przy 10 centymetrowym śniegu wszystko stanęło… Żeby jakoś przetrwać to zimno trzeba zjeść coś konkretnego i tutaj właśnie proponuję terrinę z boczku. Przepis na tę terrinę znalazłam w książce Ricka Staina Food Heroes. Niestety nie trzymałam się dokładnie przepisu i dodałam do niej
UgotujmyTo.pl