dodatkiem wędzonej śliwki- MNIAM! :)A zapach podczas pieczenia, po prostu bomba !:)Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej też jest na zimno pokroić roladę i podgrzać w piekarniku. Składniki:Schab:600g-1000g schabusól, pieprz, papryka słodka3 ząbki czosnkułyżka musztardyłyżka olejurozmaryn200g wędzonego boczku w plasterkachFarsz:200g suszonej żurawiny 80g suszonych grzybów150g wędzonego boczku3 łyżki
Czerwona Porzeczkatwardsze i mniej soczyste, z którego dobrze robi się filety.Jak wygląda zdrowy karp?Zakup:Przy zakupie karpia w pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na zbiornik, woda powinna być czysta, zimna i bez piany a dobry karp powinien pływać grzbietem do góry. Jeśli nie ma w niej wystarczająco dużo miejsca, żeby swobodnie się przemieszczać, bo ryb jest zbyt wiele lub pływają
Mechanik w kuchniMożecie tego ciasta użyć do wypieków z innym farszem - mięsnym albo jarzynowym. Jest dość uniwersalne.Kapuśniaczki świetnie smakują jako dodatek do czystego barszczu czerwonego, ale dobrze są też na zimno jako przekąska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzasłonecznikiemCiasto 3 bitPianka wiśniowo-cytrynowaPani Walewska bez pieczeniaCiasto Adwokat bez pieczeniaCiasto bananowe bez pieczeniaMuffinki (babeczki) z budyniem czekoladowymChocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy StewartChińskie ciasteczka z wróżbąSernik na zimno z malinamiSernik bananowo-cytrynowy z borówkamiSernik bez pieczenia z mascarpone i borówkamiPiankowy torcik truskawkowy na biszkoptachCiasto Rafaello bez pieczenia The post Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. appeared first
Kulinarne Przebojeoleju i usmaż je na złoty kolor, wyjmij przy pomocy łyżki cedzakowej i odsącz na ręczniku papierowym.Usmażone pierożki posyp cukrem pudrem. Możesz je podawać na ciepło i na zimno. ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaDlatego, kto jeszcze nie nastawił zakwasu na barszczyk czerwony, ma ostatni dzwonek. Składniki:* 1 kg buraków* 1 kromka razowego chleba* czosnek* liście laurowe* ziele angielskie* ziarna pieprzu czarnego* przegotowana, zimna wodaWykonanie:Buraczki wyszorować, obrać ze skóry i pokroić w plastry.W słoiku układać plasterki buraków, wsypać kilka ziaren pieprzu, 3-4 ziarnka ziela angielskiego, 2-3 liście laurowe, 2-3 ząbki
kolorowotorcikowowszystkim ryba po grecku. U nas pojawia się dość rzadko, ale niekoniecznie tylko podczas świąt. Ja preferuję jeść ją na ciepło, ale można podawać ją też na zimno. Sprawdza się i jako danie obiadowe i na kolację. Składniki: 800 g dorsza lub morszczuka 500 g marchewki 2 - 3 pietruszki kawałek selera 2 cebule
Sto kolorów kuchniteż nie dałyśmy mu odpocząć (bo po co?!) i tak powstał nasz mały-wielki przysmak. Pasztet cukiniowo-mięsny wzbogacony ziarnami, ziołami i naszym szaleństwem. Idealny na gorąco i na zimno. Wspaniały "solo" i na pieczywie.SKŁADNIKI:- duża cukinia lub 2 mniejsze (jeśli młode, nie obieramy i nie oczyszczamy z nasion)- mięso indycze udziec 1 kg (ugotowane)- pół bułki bezglutenowej- cebula
Wypisz WymalujSmaczna pieczeń z szynki z wyrazistym sosem. Sprawdzi się i na świąteczny obiad, i na zimno jako wędlina. Szynka była soczysta i dosyć delikatna a sam sos, o zdecydowanym sojowym smaku. Nam, bardzo smakowało.Przepis znaleziony w grudniowym numerze miesięcznika "Kuchnia" 2014r.składniki1 kg szynki wieprzowejmłotkowany czarny pieprz i zielony pieprz1 drobno posiekana papryczka chili50
Stare Garywymieszaną z 2 - 3 łyżeczkami mąki (ilość masła i mąki zależy od ilości wytworzonego sosu) . Sos zabielić śmietaną. Pokrojone w plastry mięso podgrzewać w sosie. Bardzo smaczne również na zimno do chleba. Smacznego
Stare GarySmaczna i niedroga przekąska imprezowa. Spodobał mi się nieco inny pomysł na "opakowanie". Inspiracją był przepis na tej stronie. Quiche smaczne i na
Stare GaryTo miała być frittata z cieciorką , ale nieuważna kucharka otworzyła nie tę puszkę co trzeba. I tak powstała frittata z soczewicą, pieczona w piekarniku. Smaczna i
Stare Garysię wsparłam tutaj :) Pyszne kolacyjnie, ale i znakomite smarowidło na przyjęcie.składniki200 - 225 g wędzonego łososia ( u mnie pół na pół wędzony na zimno i ciepło)2 duże łyżki białego serka 2 duże łyżki jogurtu greckiego sok z 1/2 cytryny 3-5 kropli sosu Tabasco 1 łyżeczka sosu
Stare Garysposób na perliczkę. Tylko sól pieprz i trochę piwa. Masło wstrzyknięte w piersi zapobiegło wysuszeniu mięsa. Perliczka miała pięknie przypieczoną i pyszną skórkę. Bardzo dobra ciepła, ale podana na zimno - nie wiem, czy nie lepsza!składniki1 perliczkagłówka czosnkusólpieprzpapryka (opcjonalnie)1/2 butelki piwa1 -2 łyżki stopionego masłaprzydatnestrzykawka z grubą igłąprzygotowaniePiekarnik nagrzać do 160 st. C. Umyć i osuszyć perliczkę
Stare GaryTatar" lub sałatka - nie ważne jak nazwiemy to danie z łososia. Ważne, że jest bardzo smaczne, zwłaszcza podane na chrupiącej grzance. Mniam......Składniki150 g wędzonego na zimno łososia½ - 1 szalotka1 - 2 łyżeczki kaparówłyżka posiekanego koperku1 łyżka oliwysok z cytryny, do smaku½ łyżki ciemnego sosu sojowego lub przyprawy maggiczarny pieprzprzygotowanieŁososia, cebulę pokroić na drobną kostkę. Kapary posiekać,ale niezbyt
Stare Gary