Śledzie w doskonale przyrządzonej cebulce.

Śledzie w doskonale przyrządzonej cebulce.

Śledzie w doskonale przyrządzonej cebulce.

Jeśli ktoś lubi śledzie to na pewno pod każda postacią, chociaż są tacy, który twierdzą ,że tylko klasyczne z cebulką to prawdziwe danie ze śledzi. Dlatego proponuję przepis na śledzie, które spokojnie postoją w lodówce nawet tydzień i więcej.SKŁADNIKI:1 kg. dobrych  śledzi1/2 szklanki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno1/4 szklanki octu winnego jabłkowego5 cebul1 łyżka oleju do smażeniaWYKONANIE:Śledzie moczymy w wodzie zmieniając kilka  razy jeśli są słone.Cebule ubieramy, kroimy w piórka. Roz... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.