na zimno - 10906 przepisów (strona:475/728)

Pieczone jabłka zdrowiem nadziane ;) 123

rodzynkami i cynamonem- wpływającym na odporność i odchudzanie.Dla tych, którzy nie mogą przekonać się do kaszy jaglanej polecam ryż.Deser ten można zaserwować zarówno na ciepło jak i na zimno, ja osobiście jednak wolę wersję ciepłą, wtedy aromat jabłek i cynamonu czuć intensywniej, a jabłko wręcz rozpływa się w ustach :) Pyszna i zdrowa propozycja!Polecam!* jabłka- 3 szt.* kasza

Kraina Miodem Płynąca
Chleb nadziewany warzywami 130

rogala.Zostaw na kolejne pół godziny do wyrośnięcia, po czym posmaruj opcjonalnie jajkiem i piecz w 200 °góra- dół 40 minut. Po czym podawaj na gorąco jak i na zimno z pomidorową salsą. SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 318

migdałowe, na mące orkiszowej i migdałowej, bez cukru. Zapach pieczonych ciasteczek jest cudny, a smak jeszcze ciepłych... to czysty obłęd, cuuudowny, jakże zdrowy (bez cukru) - marcepan... bajeczny. Choć na zimno też im nic nie brakuje, to smak ciepłych jest czymś najlepszym co może spotkać marcepanoholików... :-) Z podanych składników wychodzi ok.45-50 sztuk. Inspiracją był przepis znaleziony na blogu MAG, jednak troszkę

Smaczne Zdrowe
Kiełbaski w cieście 182

Kolejny pomysł z wykorzystaniem pysznych kiełbasek Degustino, w sumie takie kiełbaski można zjeść i bez niczego ..tak na gorąco i nawet na zimno..ale można zrobić i takie oto kiełbaski w cieście..8 kiełbasek podwawelskich Degustino 2 czubate łyżki mąki1-2 łyżki oleju2 jajka2 łyżki gęstej śmietany1 łyżka musztardy Bawarskiej Develeywodasól, pieprzKiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą

Moje domowe kucharzenie
T... Tartine i L'Epicerie! Spacer po Lyon. 167

przedstawić bardzo pyszną, specyficzną... kanapkę oraz lyoneską knajpę. Francuska Tartine to nic innego, jak wielka, gruba i "otwarta" połówka chleba w towarzystwie rozmaitych składników. Czy to podawana na zimno, czy na ciepło, ZAWSZE znajdzie się w niej ser. W Lyon istnieje restauracja serwująca własnie takie pyszne rzeczy:L'Epicerie 2 Rue de la Monnaie69002 Lyon, FrancjaMiejsce to znajdujące się

Kitchens Alphabet
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 368

Małe kruche paszteciki z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Na wierzchu posypałam czarnuszką i czarnym sezamem. Można zajadać same na ciepło lub na zimno jak również podać jako dodatek do czerwonego barszczyku.składniki:ciasto350g mąki pszennej+do podsypania, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa200g masła lub margaryny1 jajkoszczypta soli100g gęstej kwaśnej śmietanyfarsz300 g pieczarek250 g ugotowaniej kiszonej kapusty1 duża

Monia miesza i gotuje
Przepis na Interia.pl- Drobiowa rolada z żurawiną 140

już mój  kolejny przepis na Interia.pl. Polecam pyszną roladę z  żurawiną.Doskonała na świąteczne danie, zarówno na zimno , jak i  na  ciepło.Przepis znajdziecie również:TUSMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sernik makowy bez pieczenia 1557

Sernik makowy bez pieczenia to kolejna propozycja na słodkie ciasto świąteczne. Pyszna masa serowa jest najeżona drobno zmielonym makiem, a dzięki dodatkowi ubitej śmietanki, sernik ma

Smakołyki Bereniki
Kutia 143

mieszamy.   Dodajemy miód i mieszamy.Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.   Dodajemy bakalie, dosładzamy cukrem i dodajemy aromat migdałowy.Odstawiamy do całkowitego wystudzenia..   Kiedy masa jest zimna dolewamy śmietanę, dokładnie mieszamy i dekorujemy.   Kutia gotowa na świąteczny stół.Smacznego

Maminek kulinarny
Świąteczny rogal z niespodzianką 204

zamiast chleba.  Sam w sobie jest smakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera  kapustę,  grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko jeden problem szybko znika ze stołu ☺SKŁADNIKICIASTO400 g mąki100 g mąki ziemniaczanej1 jajko2 płaskie łyżeczki soli3 łyżki oliwy z oliwek250g mleka25 g drożdży1

zielonacukinka
Vollkornspätzle- pełnoziarnisty domowy makaron 138

sposoby domowego wyrobu spätzli.Zagniecione ciasto przeciska sie przez specjalne praski(takie jak do puree ziemniaczanego,maja dodatkowe sitko do spätzli)) lub tarki z hebelkiem.Gdy narzedzie przed uzyciem przelejemy zimna woda ,kluseczki nie beda sie nam przylepialy.Tradycyjnie podaje sie je z gorskim serem Alm Käse,ze skwarkami,z kawalkami kielbasy lub z kiszona kapusta.Czasem na slodko.Ich wielkosc i ksztalt zalezy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlet mielony 156

ulubionych dan Polakow.Poniewaz jestem tradycjonalistka do moich tez.Wykonany z miesa samodzielnie  zmielonego w domu jest wysmienity i jakze uniwersalny.Na cieplo jako dodatek do drugiego dania lub na zimno zamiast wedliny do kanapek.Do kanapek moglabym go jesc nawet codziennie.Jak bardzo kaloryczny bedzie nasz kotlecik zalezy od gatunku miesa jakie zmielimy.Osobiscie nie lubie dodatku miesa wolowego do mielonych.Najsmaczniejsze sa z samej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Białe szparagi w marynacie z czosnkiem niedźwiedzim i pomidorkami koktajlowymi 194

przygotowana marynata i posiekanymi orzeszkami pistacjowymi (mozna je wczesniej podprazyc na patelni,beda wtedy bardziej aromatyczne)Warzywa podalam z mlodymi ziemniakami i koperkiem.Tak przyrzadzone szparagi sa rownie swietne na zimno np. z ciabatta badz bagietka.Zalane marynata swietnie przechowaja sie w lodowce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
"Awanturka z jajek" i wartości zdrowotne rzodkiewek 196

salatka to znak,ze wiosna rozgoscila sie na dobre.Maj w tym roku wyjatkowo nas nie rozpieszcza.Pomimo panujacego zimna rzodkiewki jednak urosly.Salatka powstala wlasnie z pierwszych dzialkowych plonow.Sam przepis jest wiekowy i tak samo na nowo zachwyca kazdej wiosny.Takiej ilosci szczypiorku nie da sie zjesc w zadnej innej kombinacji salatkowej.Idealna na kolacje  pyszna z pajda chrupiacego chleba lub swieza bagietka.Skladnik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab" pieczony" w mleku 205

zachwyci.Banalnie proste, pyszne, godne swiatecznego stolu. Schab przyrzadzony wedlug tego przepisu jest po prostu doskonaly.W ten sposob upieczone mieso mozna wykorzystac jako podstawe drugiego dania ,rownie pyszny jest na zimno do kanapek.Jesli zamienisz zwykle krowie mleko na tluste,pyszne mleko kokosowe przygotujesz najlepszy schab pod sloncem.Wlasnie duza zawartosc tluszczu w mleku kokosowym (jakze zdrowym) czyni ze schabu prawdziwy delikates.Wiecej czytaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!