wątróbka czosnkowa...

wątróbka czosnkowa...

wątróbka czosnkowa...

Składniki: 1/2 kg wątróbka z drobiu, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny grubo mielony, 10 sztuk czosnek ząbki, 2 łyżki mąka pszenna, - do smaku sól, 1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach, - w opisie buraczki na zimno wątróbkę z drobiu oczyścić z żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym na maśle klarowanym zrumienić obsypaną mąką wątróbkę pod koniec smażenia posypać pieprzem i wsypać obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę smażyć wszystko pod przykryciem z 5 minut na mniejszym o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.