Knedle ze szpinakiem 107ostatnio naszło na gotowanie dziwactw. Dziś stanęło na knedlach, które robiłam może z trzeci raz w życiu. Wcześniej oczywiście klasycznie ze śliwkami. I myślę, że przede mną jeszcze z mięsem, wiecie jak jest. Tydzień temu robiłam pierwsze podejście do tych tytułowych, ale udało mi się kupić tak syfiasty szpinak, że wylądował w koszu (a jedzenia naprawdę nie wyrzucam). Dziś wszystko(...)gotujemy około 6 minut. Pamiętajcie żeby na początku delikatnie je wymieszać, żeby nie przykleiły się do dna garnka. Przed podaniem można je skropić odrobiną masła i posypać świeżo mielonym pieprzem. My zjedliśmy je z jogurtem naturalnym. Artykuł Knedle ze szpinakiem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy
Kotlety rybne 175potem w kilka sekund rozdrobnić je widelcem. Reszta składników, to czysta improwizacja. Czas gotowania ryby zależy od grubości filetów. Ważne, aby po wbiciu widelca, bez problemu można było rozdzielić mięso. U mnie jako dodatek do środka kotletów to podsmażona cebulka, moczona bułka i natka oraz koperek. Ale następnym razem, dodam posiekane drobno gotowane warzywka. Przemyt zdrowych składników odbędzie się(...)szklimy. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i po zmięknięciu odciskamy. Rybę rozdrabniamy widelcem, dodajmy podsmażoną cebulę, posiekaną natkę, odciśniętą bułkę i przyprawy. Wyrabiamy masę jak na kotlety mielone. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron. Artykuł Kotlety rybne pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Knedle ze szpinakiem 147ostatnio naszło na gotowanie dziwactw. Dziś stanęło na knedlach, które robiłam może z trzeci raz w życiu. Wcześniej oczywiście klasycznie ze śliwkami. I myślę, że przede mną jeszcze z mięsem, wiecie jak jest. Tydzień temu robiłam pierwsze podejście do tych tytułowych, ale udało mi się kupić tak syfiasty szpinak, że wylądował w koszu (a jedzenia naprawdę nie wyrzucam). Dziś wszystko(...)gotujemy około 6 minut. Pamiętajcie żeby na początku delikatnie je wymieszać, żeby nie przykleiły się do dna garnka. Przed podaniem można je skropić odrobiną masła i posypać świeżo mielonym pieprzem. My zjedliśmy je z jogurtem naturalnym
Kardamonovy
Gołąbki z sosem pomidorowym 259robię, to brakuje mi ich smaku, więc idę na skróty i przygotowuję chociaż: Zapiekankę gołąbkową . Składniki: (na około 24 szt. gołąbków) 1 średnia główka białej kapusty 1 kg mielonej łopatki wieprzowej 200 g ryżu (u mnie basmati kupiony TUTAJ ) 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1 łyżka czosnku(...)liście. Liści zbyt długo nie odparzać, gdyż będą zbyt miękkie i trudno będzie robić gołąbki. Po wystudzeniu liści, ścinać z nich nadmiernie zgrubiałe łodygi, które łączyły je z głąbem. Mięso dokładnie wymieszać z przyprawami i rozgniecionym przez praskę czosnkiem, pod koniec dodać ryż i ponownie wymieszać. Dno garnka, w którym będziemy gotować gołąbki wyłożyć wcześniej zdjętym liściem kapusty, a drugi
Kuchcik gotuje
Gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem 107Pichcenia z resztek lodówkowych ciąg dalszy. Szynka parmeńska została mi z pizzy, parmezan z pesto. Tak patrzę właśnie na to co napisałam… kuchnię włoską mam
Kardamonovy
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, jajek i laktozy) 311Jak obiecałam w marcu w czwartki lub piątki serwuję Wam bezmięsne dania Zatem kolejny przepis dla amatorów ryb – tatar z łososia. Świetny i szybki sposób
Ola la LCHF
Zielona soczewica z chorizo, w sosie pomidorowym... 165Przepis inspirowany znalezionym na blogu Agaty . Składniki: 300g zielonej soczewicy 2 listki laurowe 2 kuleczki ziela angielskiego 2 duże cebule, pokrojone na cienkie półplasterki 3
Lejdi of the house
Domowy Ajwar – pasta z pieczonej papryki i bakłażana 190Od kilku lat przygotowuję pewne dania obiadowe z dodatkiem ajwaru (czyli pasty z pieczonej papryki i bakłażana) kupowanego w sklepie. Jako, że staram się unikać żywności
Moja Delicja
Bigos wegetariański 135wegetariański? Tak bez mięsa? O tak, bez mięsa! Tylko kiszona kapusta i kilka dodatków zapewniam, że jest fantastyczny! Przygotowany z dużą ilością suszonych grzybów, śliwek i czerwonego wina. To nasza tradycyjna potrawa, a odmian i rodzajów bigosu jest tak dużo, że trudno to zliczyć. Klasyczny ma w swoim składzie różnego rodzaju mięsa i jeśli lubicie mięso, możecie dodać(...)czerwonego wytrawnego wina może być więcej 25 g suszonych grzybów 2 ząbki ząbki czosnku 1 duża cebula sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, suszonego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka słodkiej suszonej papryki olej roślinny Instructions Kapustę opłukać dwukrotnie za każdym razem odcisnąć, można kapustę pokroić . Do dużego garnka włożyć wypłukaną i pokrojona kapustę, liście laurowe
SprawdzonaKuchnia.pl
Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 278mrożenia. Jakie są plusy mrożenia? – Przede wszystkim oszczędzamy czas, dużo czasu . Weźmy na przykład taki sos do lasagne albo rosół. Ugotowanie tych dań wymaga sporo wysiłku. Gdybyśmy mieli przyrządzać je od zera za każdym razem, gdy mamy smaka na pożywną, rozgrzewającą zupę lub coś włoskiego, pewnie w większości przypadków jednak byśmy się poddali i zrezygnowali (z braku czasu(...)tego co już raz rozmroziliście . Jeśli tak zrobicie, rozwiną się bakterie, które sprawią, że jedzenie się zepsuje. Wyjątek stanowią produkty gotowane między jednym a drugim mrożeniem. Jeśli np. zamrożone mięso zamienicie w sos al ragu, możecie spokojnie go zamrozić. Bakterie zostaną bowiem unicestwione podczas gotowania. 3. Dobre opakowanie to podstawa W co pakować? Jeśli macie niewiele miejsca sprawdzą się zasuwanie
Niedzielny kucharz
Kaczka w musztardzie 192Bardzo lubię przygotowywać na obiad kaczkę. Wystarczy nieco zmodyfikować składniki i uzyskuje się zupełnie nowe, smaczne danie. Tym razem poza tradycyjnymi jabłkami, moje udka z kaczki
Passions hobbies life
Łatwy kurczak w sosie satay / Easy satay chicken 300Dziś przedstawiam coś rozgrzewającego i pysznego na obiad dla całej rodziny. Łatwy kurczak w pysznym sosie na bazie mleka kokosowego, czerwonej pasty curry i masła orzechowego
karmelowy
Pieczony łosoś z warzywami i młodymi ziemniaczkami z koperkiem 196Kocham dania, które się szybko przygotowuje, a jak już się je przygotuje, to nie trzeba nad nimi stać. Takie właśnie są dania z piekarnika. Gotowe składniki
Moja Delicja
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 2172Kolejne danie typu „Mało roboty, wielkie WOW”. Uwielbiam takie dania, nie wymagające dużo pracy. Piracka ryba, czyli Łosoś pod pierzynką to kolejna propozycja z
Moja Delicja
TERRINA ŚLEDZIOWA (keto, LCHF, bez glutenu) 264Oto deser dla tych, którzy podobnie jak ja „ze słodyczy najbardziej lubią śledzie”. Terrina śledziowa to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub dekoracyjną przystawkę
Ola la LCHF