mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1251/1557)

Steki wołowe zawijane w bekonie, na sosie pieczarkowym 205

cieniutkie plastry surowego wędzonego boczku – użyłam po dwa plastry na jeden stek. Obwiązujemy steki ciasno bawełnianą grubą nicią, żeby boczek podczas smażenia nie odpadł, a steki zachowały swój kształt . Mięso leciutko smarujemy oliwą i pieprzymy. Na drugiej patelni rozpuszczamy pozostałe dwa plasterki masła. Na gorące masło kładziemy steki i smażymy do czasu osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia. Swoje steki ze zdjęć(...)malutkie szalotki 200ml wody z ½ kostki bulionowej wołowej lub 200ml bulionu wołowego 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka mąki pszennej sól (użyłam do steków soli LAWENDOWEJ ) świeżo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
Włochy: Risotto alla milanese 176

bulionu drobiowego 60g masła 1 posiekana cebula 500g ryżu na risotto 150 ml białego wytrawnego wina 16 nitek szafranu (lub 1/2 łyżeczki mielonego szafranu) sól świeżo mielony czarny pieprz 100g parmezanu Bulion zagotować (najlepszy jest oczywiście rosołek z prawdziwej kury) i zostawić na malutkim ogniu, żeby cały czas się grzał, razem z nitkami szafranu. Masło rozpuścić w dużym(...)giczy cielęcej lub kurczaka cacciatore, duszonego z grzybami, pomidorami i winem, na którego przepis umieszczę następnym razem. PS. Taka ilość risotta wystarczyła nam na cztery obiady jako dodatek do mięsa. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kotlety sojowe jak ryba po grecku 123

Kotlety sojowe jak ryba po grecku to moja propozycja wegetariańskiego dania na wigilię czy na święta Bożego Narodzenia, Sylwestra, imprezy. Ryba po grecku to bardzo popularne

Dorota Smakuje
Makaron z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 93

Jak babcię kocham, ten obiad machnęłam w 10 minut. Gdyby makaron gotował się krócej, zrobiłabym pewnie szybciej. Tę potrawę zrobiłam, przy okazji piątkowego spotkania z moim

Kardamonovy
Makaron ze szpinakiem i pomidorkami – Danie w 5 minut 117

Uwielbiam dania w 5 minut. Makaron ze szpinakiem i pomidorkami, to kolejna moja propozycja dla zapracowanych, zabieganych i nie mających na nic czasu 🙂 Wystarczy usmażyć szpinak

Moja Delicja
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-musztardowym 113

Pulpety w rybne w sosie śmietanowo-musztardowym to bardzo smaczne połączenie kremowego sosu z lekko ostrą nutą musztardy. Smaczny obiad dla całej rodziny, dobrze smakują podane

Blog kulinarny S9.PL
BIGOS Z KIEŁBASĄ I BOCZKIEM 235

Bigos z kiszonej kapusty, z dodatkiem suszonych grzybów i śliwek. Z podsmażana wiejską kiełbaską i boczkiem. Doprawiony tradycyjnie: kminkiem, jałowcem, zielem angielskim i liściem laurowym. Znajdziemy

cool and minty
Ten obiad zrobisz w 15 minut! Makaron z ajvarem | DIETA 1800 KCAL 86

Dieta 1800 kcal – jadłospisy na 30 dni! Makaron z ajvarem to przepis, który pochodzi z eBooka „ Wegańskie jadłospisy 1800 kcal „. Jest to zbiór 120 przepisów bez mięsa i nabiału. Przepisy są proste i głównie składają się z nieprzetworzonych składników. Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/kuchnia-roslinna/weganskie-jadlospisy-1800-kcal/ Makaron z ajvarm i masłem orzechowym – kalorie i makroskładniki Porcja(...)nadając mu intensywny smak i charakterystyczny kolor. Proces przygotowania ajvaru polega na pieczeniu lub grillowaniu papryki i bakłażana, a następnie obieraniu skórki i usuwaniu nasion. Upieczone warzywa są następnie mielone lub blendowane na gładką pastę. Dodaje się do nich oliwę z oliwek, czosnek, ocet i przyprawy, takie jak sól i pieprz, aby wzbogacić smak. Ajvar ma bogaty smak

Via Gusto
Sztuka kulinarna Japonii – japońskie potrawy, jakie musisz spróbować 178

Jeśli jednak rozsmakujemy się w kuchni japońskiej , naprawdę będziemy mieli o wiele więcej powodów do kulinarnej satysfakcji, niż sushi i zupa miso. Bo japońskie jedzenie , choć bazuje na dość ograniczonej liczbie składników, gwarantuje niemal nieograniczoną liczbę ich naprawdę zaskakujących połączeń… Japońskie przekąski Ze względu na sposób przyrządzania, tempura jest jedną z nielicznych smażonych w głębokim tłuszczu japońskich przekąsek. Potrawę(...)innego, jak umiejętnie wykrojone najsmakowitsze kawałki różnych gatunków ryb (sposób czyszczenia i cięcia ryby różni się w zależności od gatunku) oraz podane w taki sposób, aby tę smakowitość uwydatnić. Mięso rybie podawane jako sashimi jest nieprzyprawione. Każdy sam podejmuje decyzję, czy będzie je jadł saute , czy z dodatkiem sosu sojowego, chrzanu wasabi, czy też białej rzodkwi daikon pociętej w drobne

codojedzenia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Agrestowy chutney z lawendą 208

sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy, agrest już w XVIII w. został doceniony jako owoc do przetworów, składnik deserów, czy nieoceniony dodatek do mięs. To właśnie wtedy odkryto masę zalet jego spożywania, jak na przykład to, że jest po brzegi wypełniony luteiną, czyli składnikiem, który mocno wspiera nasze oczy. Stulecie później, w Europie, agrest zyskał szczególną(...)agrestu 2 cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 30ml octu jabłkowego 3 łyżki łagodnego miodu (akacjowy/lawendowy/wielokwiatowy/lipowy/rzepakowy) 3 łyżeczki świeżych kwiatów lawendy / 2 łyżeczki suszonej lawendy 1/2 łyżeczki cynamonu 2 szczypty mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 150ml białego wina półskłodkiego sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Agrest umyj i oczyść. 2. Cebulę pokrój w drobną kostkę

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 218

słodka, a tak naprawdę słodko-kwaśna, z nutką pikantności. Taka konfitura idealnie sprawdza się jako dodatek do burgerów. A wiadomo- domowe burgery najlepsze. Świetna również jako dodatek do innych mięs, sera, tarty, czy na pizzę. Za pierwszym razem przygotowałam z połowy porcji, nie do końca ufając czy smak będzie nam odpowiadał. Nasza poprzednia konfitura wylądowała w koszu, to był ulepek(...)wtedy całość wymieszać. Podsmażać tak ok.4 minut. Następnie dolać wino i dusić ok.10 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy ocet balsamiczny, miód oraz sól i świeżo mielony pieprz. Dusimy kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszając. Cebulę przekładamy do słoika (słoików), schładzamy i przechowujemy w lodówce. Świetna zarówno na ciepło jak i na zimno

Smaczne Zdrowe
Wege burgery z czerwonej fasoli i batatów 216

Aromatyczne burgery z czerwonej fasoli gotowanej na parze i  batatów to dietetyczna bomba białkowa, naszpikowana witaminami i składnikami odżywczymi dbającymi o nasze zdrowie. W przeciwieństwie do mięsa nie zawierają cholesterolu i wpływają na obniżenie jego poziomu w naszym organizmie. Są też bogatym źródłem witamin z grupy B, działających antydepresyjnie. Nieocenione wsparcie, kiedy dopada nasz przesilenie wiosenne.  Burgery można(...)zmielić kaszę w młynku do kawy),   2 łyżki drobno posiekanej szalotki,   2 łyżki posiekanej kolendry,   1/2 łyżeczki  garam   masali ,   1/2  łyżeczki   mielonego   kuminu ,   1/2-1  łyżeczki  chili w  płatkach ,   szczypta   cynamonu ,   sól  i  pieprz   cayenne  do  smaku ,   Oliwa

SzczyptaSmaQ
Sos z serka śmietankowego ze szpinakiem baby 141

kilka minut – pasuje zarówno do ziemniaczanych kluseczek gnocchi (przepis na domowe ziemniaczane gnocchi z parmezanem znajdziecie TUTAJ ) jak i do wszelkiego typu makaronów, a także do lekkich pieczonych mięs i ryby, np. do filetu z dorsza. PRZYGOTOWANIE   W dużym rondlu lub w głębokiej patelni (takiej do której bez problemu zmieści nam się porcja gnocchi albo ugotowanego makaronu) podgrzewamy łyżeczkę(...)oliwy 1 opakowanie szpinaku baby, 150-200g 150-200g serka śmietankowego (Philadelphia, Mój Smak, Bieluch, Łaciaty, itp.) 5 łyżek wody (60ml) 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli

Karo in the Kitchen