Pesto z liści rzodkiewki Pesto z liście rzodkiewki Pesto z liście rzodkiewki zrobiłam z domowych liści rzodkiewki ( tu link jak wyhodować rzodkiewki ). Było
Kuchnia na wzgórzuNabrałam dziś ochotę na gotowane brokuły , bardzo lubię brokuły w każdej postaci , a sos który przygotowałam bardzo fajnie smakuje z brokułami , taki jedzonko
Mój SmakSmacznymi omletami zajadali się już mieszkańcy starożytnego Rzymu. Jednak dopiero Francuzi stworzyli omlety takie, jakie znamy dziś. Na polskie stoły trafiły dzięki Marysieńce Sobieskiej, która przywiozła
My Chcemy JeśćPożywna, sycąca sałatka z kaszy quinoa (komosy ryżowej) z pieczoną dynią i marchewką, wymieszana dressingiem paprykowym z nutą pomarańczy. Do tego pikantne i chrupiące jabłko z
Moja DelicjaBurgery, tak bardzo przez wszystkich uwielbiane, a niestety spożywane w większości w niezdrowych fast foodach… A tak łatwo zrobić je samemu w domu! Przedstawiam dziś
karmelowyJakiś czas temu dostałam od mamy z działki piękny rabarbar. Część zużyłam na przepyszne ciasto truskawkowo-rabarbarowe (niedługo na blogu), a resztę spożytkowałam na doskonały chutney
karmelowySaltimbocca*, to rodzaj popularnej włoskiej potrawy, która przyrządzana jest z rozbitego płata cielęciny oraz szynki, z dodatkiem szałwii,
Kraina Miodem Płynącasposób ludzi. Soczysty kurczak, słodka gruszka, chrupiące orzechy i sos czosnkowy. Petarda. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 1 łyżeczka mielonej papryki 2 słodkie gruszki 150 g orzechów włoskich 100 g rukoli 400 g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką. Zawijamy w aluminiową folię, pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy by mięso „doszło”. W międzyczasie obieramy gruszki. Kroimy w sposób, jak lubimy. Śmietanę łączymy z majonezem, jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Rukolę układamy na talerzu, układamy mięso i gruszki
R'n'G KitchenSONY DSC Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik(...)porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese
Martyna Cookskurczaka 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku oliwa 1 bakłażan 6 gałązek selera naciowego 1 kg pomidorów 1 szklanka białego wytrawnego wina sól pieprz zioła prowansalskie papryka słodka mielone chili opakowanie makaronu świdry <!- t Świderki z bakłażanem i kurczakiem Marynata do kurczaka 2 cebule dymki łyżka ziół (tymianek, oregano, rozmaryn, natka pietruszki) 5 łyżek oliwy 3 łyżki(...)sosu warzywnego, dolewamy wino. Przykrywamy, dusimy ok 30 minut, ew. jeszcze przyprawiamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Gotowany makaron przekładamy na talerz polewamy sosem i podajemy z mięsem. Artykuł Świderki z bakłażanem i kurczakiem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto(...)porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese
Martyna Cookssosem aioli. Tak jak napisałem na wstępie burger był znacznych rozmiarów i zjedzenie go w tradycyjny sposób byłoby bardzo trudne. Dlatego zdecydowałem się kroić go nożem :) Otrzymałem burgera z mięsem średnio wysmażonym (takie też zamówiłem – byłem miło zaskoczony, że kelner podczas przyjmowania zamówienie zapytał się o stopień wysmażenia). Wołowina była zrobiona delikatnie na pikantnie, ale całość świetnie się komponowała(...)klimat, wygląd lokalu jak i samo jedzenie. Z całą pewnością tam wrócę, bo muszę koniecznie spróbować tej dużej, apetycznie wyglądającej pizzy :) Tak więc, jeśli będziecie w Warszawie i będziecie mieli chwilę czasu to śmiało możecie odwiedzić tą restaurację. Pamiętajcie proszę tylko, że to co powyżej przeczytaliście to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić. Być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto(...)porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese
Martyna CooksPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto(...)porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese
Martyna Cooksprodukty; tortilla 16Sztuk (gotowe placki) kapusta pekińska 1Sztuka czerwona papryka 1Sztuka pomidory 2Sztuki pierś z kurczaka 2Sztuki przyprawa do gyrosa łyżeczka pieprz łyżeczka papryka słodka mielona łyżeczka olej 3łyżeczki(lub oliwa) ogórki kiszone 2Sztuki Sos czosnkowy: jogurt naturalny 200Mililitrów majonez 250Gramów czosnek4 1/2Ząbka (duże ząbki) sól szczypta pieprzWg szczypta natka pietruszki(...)muszkatołowa i to zblenderować. Odstawić na 15min do lodówki. 3. Do tej samej miseczki dodać jogurt grecki i starty na tarce ogórek świeży i wymieszać wszystko. 4. Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć dodając przyprawę do gyrosa, papryki słodkiej, soli i pieprzu. 5. Pekińska umyć, pokroić na połowę z połowy i pokroić
pichciszto