mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1247/1524)

Placki ziemniaczano selerowe z piersią kurczaka 92

Placki ziemniaczano selerowe z piersią kurczaka Placki ziemniaczano selerowe z piersią kurczaka , to doskonały wybór w środku tygodnia , kiedy brak czasu na bardziej wymyślne dania . Idealnie

Ogrodnik w podróży
Tarta z botwinką i łososiem 150

Ostatnio w osiedlowym warzywniaku był jesienny rzut botwinki! Jednorazowy ale bardzo obfity :) Jędrne liście, chrupiące łodygi i buraczki dużo większe od tych wiosennych. Zaaferowana wielką skrzynką

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Dyniowe kieszonki z soczewicą, fetą i rozmarynem 138

Wspomnienie słonecznej jesieni wróciło, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki i ziściło się pod czystym niebem ostatniego dnia Października :) Wciąż trwa pod złotą flagą szeleszczących liści, a

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem / Hasselback chicken with spinach and ricotta 3722

Zainspirowana filmikiem, który udostępniłam niedawno na moim fp na Facebooku , postanowiłam podjąć wyzwanie i przygotować kurczaka hasselback z ricottą i szpinakiem. Generalnie jest to nawiązanie do

karmelowy
Kremowa zupa marchewkowa z egzotycznym akcentem 167

Krem marchewkowy z curry i imbirem Kap-kap-kap. Po wiosennej pogodzie ani śladu. Wiatr i deszcz. Niebo zasnute chmurami. I Szaro. I Ponuro? Nieee! U

Pełny talerz
Sałatka ogórkowa z kurkumą ( na zimę ). 175

ogórków 1 kg cebuli 0,5 kg marchewki 1 szklanka wody 2/3 szklanki cukru 1 łyżka mielonej kurkumy 3 - 4 łyżki soli niejodowanej np. kłodawskiej 1/2 szklanki oleju 5 listków laurowych 20 ziaren czarnego pieprzu 15 ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 2/3 szklanki octu 10 %  Sposób wykonania :   O górki umyj, 2/3 obierz ze skórki(...)Następnie wystudź, naklej na wieczka etykiety z datą produkcji. Gotową sałatkę przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Sałatka doskonale nadaje się jako dodatek do obiadu np. z ziemniakami i mięsem. Sałatka jest naprawdę smaczna i kolorowa.            Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Kurczak z orzechami nerkowca 196

niesolonych), Sos: 6 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki płynnego miodu, 1 łyżka ketchupu, 2 łyżeczki octu ryżowego (możesz zastąpić białym winem), 1 łyżeczka sosu sriracha (możesz zastąpić mieloną papryczką chilli 1/2 łyżeczki), 1/4 łyżeczki suszonego czosnku, 1/2 łyżeczki suszonego imbiru, sok z 1/2 pomarańczy, 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: szczypior. Dzisiaj u mnie ponownie, azjatycki podmuch(...)rozgrzaną patelnię wrzucić paseczki kurczaka, pozwól im się mocno podrumienić, po 2 minuty z każdej strony. Gdy kurczak dochodzi, dodać do niego orzechy nerkowca i wymieszać. Do mięsa dodać usmażone wcześniej warzywa, całość zalać sosem i mieszać aż do lekkiego zgęstnienia. Danie podawać od razu. Tuż przed podaniem posypać grubo siekanym szczypiorem. Źródło: mojebistro.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Pieczarki faszerowane 277

Witamy w Nowym Roku :)! Mam nadzieję, że nabraliście znowu ochoty gotowanie ;)! U nas w tym roku szykuje się trochę zmian… Córka stwierdziła, że nie będzie jadła mięsa a Małżonek, że nie będzie jadł nic z glutenem…. a ja, że w takim razie może zamknę bloga…..;) Ale chyba jednak do tego nie dojdzie…:) Jakoś to pogodzimy(...)łyżki mlekamąka, bułka tartatłuszcz do smażenia1. Pieczarki opłukać, osuszyć i ewentualnie obrać. Delikatnie usunąć korzenie.2. Do miseczki przełożyć serek, wcisnąć czosnek, dodać posiekany koperek (u mnie mrożony) i doprawić mielonym pieprzem. Wymieszać.3. Łyżeczką nakładać serek do otworu w pieczarce po usuniętym korzeniu. Nakładać tyle, aby po wyrównaniu była równa z powierzchnią pieczarki.4. Do jednej miseczki wsypać kilka łyżek

UgotujmyTo.pl
Sos marchewkowy z curry pełen aromatu pomarańczy, goździka - przepis świąteczny 227

SKŁADNIKI : sok marchewkowy ok 0,7 litra (używam kupnego) 200 gram marchwi pociętej w słupki  1 cytrynę  1 pomarańczę  1 łyżeczkę przyprawy curry  2 szczypty mielonego kminku 1/3 łyżeczki cynamonu  sól do smaku świeżo zmielony pieprz do smaku  3 goździki  1 łyżka cukru brązowego  2 łyżki masła  50 ml śmietany(...)ryby i w tym ją usmażyć to po dodaniu soku do marchwi dodajemy obsmażone na maśle kawałki ryby (lub piersi z kurczaka) i tak wszytko dusimy do miękkości mięso jest wtedy soczyste i wchłonie aromat sosu. Jeśli sos ma nam posłużyć jako dodatek do polania możemy doprawić go śmietaną po czym zblendować na jednolitą masę. Pod każdą postacią jest przepyszny

Basia w kuchni
Wegetariański gulasz a’la mięsny z boczniaków 123

mięsny. Może nie w stu procentach ale da się dość wiernie odtworzyć smak sosu pieczeniowego, nie używając mięsa. Mając w rodzinie jedną wegetariankę, lubię jak jej posiłek poza brakiem mięsa mnie różni się zbytnio od naszych. Dodatkowo to dla mnie ciągłe wyzwanie, co niezmiernie lubię. W kuchni musi być ciekawie, a eksperymenty są najfajniejsze jeśli są udane Ten był świetny(...)smaku. Nakrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu, do czasu aż warzywa całkowicie zmiękną. Na koniec zagęszczamy sos mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji, przyprawiając pieprzem, najlepiej świeżo mielonym Serwujemy na gorąco z kaszą lub z serowymi ziemniakami. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wegetariański gulasz a’la mięsny z boczniaków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Fit makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem 565

makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem. Podstawą tego dania jest oczywiście sos pomidorowy, który osobiście polecam przygotować w większej ilości i przechowywać w słoiku. Kiedy następnym razem będziemy mieli ochotę na makaron w sosie pomidorowym wystarczy ugotować ulubiony makaron, usmażyć kurczaka i dodać wcześniej przygotowany sos. Całość nie potrwa dłużej niż 15 minut. Gotowy sos możemy również zmiksować, by otrzymać(...)koncentrat pomidorowy, brązowy cukier, kostkę bulionową, sól, pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Podczas ostatnich 5 minut gotowania sosu pomidorowego zaczynamy smażyć na rozgrzanej patelni pokrojone mięso z piersi kurczaka. Kiedy będzie gotowe wlewamy sos i gotujemy jeszcze przez 3 minuty ( jeśli sos jest za gęsty, dolej wodę z makaronu ). Na koniec dodajemy makaron, mieszamy, gotujemy jeszcze

ale Pysznie
Kładzione kluseczki serowo-dyniowe 219

Uwielbiam zdrowe jedzenie, pełne warzyw. Ale czasem przychodzi ochota na coś innego. I tak właśnie było w przypadku tych kluseczków. Naszła mnie bowiem ochota na kluski

Moja Delicja
Burgery polskie bułka z kotletem i sos koperkowy 104

wyrazistego majonezu Kieleckiego. Myślę że więcej zachwalać tych kanapek nie muszę, gdyż po spojrzeniu na poniższe zdjęcie ślinka sama cieknie. Dla mnie to najdoskonalsza wersja burgerów, nawet najlepszej jakości mielona wołowina nie zastąpi wieprzowego kotleta schabowego smażonego w podstawowej panierce z mąki, jajka i tartej bułki. Świeża bułka z mąki pszennej, koperkowe masełko i Kielecki majonez podkreślają polski charakter(...)Kielecki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KOTLETY SCHABOWE Pojedyncze plastry schabu ułóż na drewnianej desce, okryj foliowym woreczkiem lub przezroczystą folią spożywczą i cienko rozbij młotkiem do kotletów. Oprósz mięso z obu stron niewielką ilością soli. Panieruj kolejno: w mące pszennej, rozbełtanym jajku z mlekiem i na koniec w bułce tartej. Smaż na mocno rozgrzanej patelni ze smalcem (lub olejem

ProstePesto.pl
Pieczona karkówka z jabłkami 212

się w ustach, a to zasługa długiego pieczenia w niskiej temperaturze. Można ją podawać nawet dzieciom. Do jej przygotowania potrzebujemy tylko kilku prostych składników. Najważniejszą rolę grają dobrej jakości mięso, jesienne kwaskowe jabłka i cebula. Przepis nie wymaga praktycznie żadnych zdolności kulinarnych – warto spróbować, bo taka karkówka jest pyszna. Pieczona karkówka z jabłkami: 1 kg karkówki wieprzowej 3 kwaskowate(...)dużym ułatwieniem! Pokrojoną karkówkę przyprawiamy z obu stron – solidnie solą i pieprzem, ostrą i słodką papryką oraz sporą ilością majeranku. Jeśli lubicie, możecie też dodać granulowany czosnek i mieloną kolendrę – również będą pasować. Wszystkie cebule obieramy i kroimy na plasterki. Co robić, aby nie płakać przy krojeniu? Zanurzcie na chwilę nóż i cebule w bardzo zimnej wodzie

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania