mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1241/1524)

Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką, białym serem z prażoną posypką i miodowym winegretem 193

Banalnie prosta i szybka do przygotowania sałatka, która gości na naszym stole kilka razy w tygodniu. Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką, białym serem typu włoskiego polana domowym

Moja Delicja
Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 365

Kolejny wtorek - kolejne danie z wieprzowiną. Z kawałka schabu można przyrządzić pyszne i w miarę dietetyczne danie. Mój Mąż twierdził, że "schab i fit - to się

Kolorowy Przepisownik
Mielone cajun z tagliatelle 191

zmuszają mnie do przebywania cały dzień w kuchni. Szybko I smacznie , to obiad który zaspokoji Wasze gusta kulinarne :) I czas , polecam . Zaczynamy   Składniki:  600 gr mięsa mielonego wołowego *2 łyżeczki przyprawy Cajun 1 zielona paprika 2 czerwone papryki 150-200 gr pieczarek 1 ząbek czosnku 2-3 oleju 1 łyżeczka suchej bazyli 0,5 łyżeczki(...)pieprzu 0,5 łyżeczki soli 300 ml śmietany szczypior Wykonanie: Mieszamy przyprawę Cajun z mięsem mielonym. Odstawiamy. Kroimy papryke, pieczarki.Do garnka na rozgrzany olej dajemy mięso. Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania

Smaki Edyty
PLACKI Z KISZONEJ KAPUSTY (keto, LCHF, bez glutenu) 284

kiszonej 3 jajka 100 ml śmietany 30% 20-30 g mąki kokosowej /opcjonalnie odrobina łupin babki jajowatej (uwaga – mocno chłoną płyny!) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 1 łyżeczka świeżo zmielonego kminku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka majeranku 30 g masła klarowanego Dodatki: śmietana koperek natka pietruszki sól pieprz Zanim zabierzesz się do siekania kapusty, sprawdź(...)formując małe, cienkie placki. Smażyć z obu stron do momentu aż będą rumiane (ok 2-3 minut). Placki z kapusty kiszonej polecam podawać zarówno na ciepło np z rybą, mięsem czy sosami, jak i na zimno z różnego rodzaju dipami (np. czosnkowym, tzatziki itd.) czy po prostu tylko z kwaśną śmietaną. Smacznego! — BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 281

pokrój w plasterki. W rondelku połącz ze sobą (najlepiej trzepaczką) wodę, śmietanę, musztardę i mąkę. Dodaj koperek, wymieszaj. Przypraw dwiema szczyptami soli ziołowej i po 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego i ziołowego. Jeśli trzeba dodaj jeszcze soli lub pieprzu, wg uznania. Wstaw sos na gaz i mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu kilka minut, często mieszając. Pod koniec(...)przykryj folią aluminiową matową stroną do dołu.  Po zjedzeniu pysznego obiadu stwierdzam, że choć wyszło super, to lepiej wypadłyby w tej roli dorsz. Najlepiej polędwica. Ma on delikatniejsze mięso i nie śmierdzi rybą jak większość. :) A wiadomo, że to najczęściej przez zapach zniechęca do jedzenia ryb. Niektóre morszczuki też mają mniej intensywny zapach, bywa różnie, już się przekonałam. Świetnie

Anioszek w kuchni
Krem z kalafiora z chrupiącymi grzankami i oliwą truflową 101

Zupa krem z kalafiora podana z chrupiącymi grzankami. Do tego odrobina oliwy truflowej dla bardziej wymagających smakoszy. To świąteczna propozycja samego Gordona Ramsay’a, pochodząca z

Moja Delicja
Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu 128

5 / 5 ( 12 votes ) Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu Sos pieczarkowy to jedna z tych uniwersalnych potraw, które idealnie wpasowują się praktycznie w każdy posiłek

Ogrodnik w podróży
Sałatka z jarmużu i cieciorki, z wege pulpetami 111

Sałatka z jarmużu i cieciorki oraz batata z pulpetami z cieciorki, fasoli i kaszy jęczmiennej, to piękne wegetariańskie danie, które nasyci największego nawet mięsożercę. Czas przygotowania

Niedzielny kucharz
Ryba po meksykańsku 181

Ryba po meksykańsku to kolejny mój pomysł na obiad. Biała ryba typu dorsz, halibut, mintaj w pomidorach z papryką, fasolą, marchewką, doprawiona przyprawami w meksykańskim stylu

Dorota Smakuje
Kurczak po Japońsku 152

Kurczak po Japońsku Kurczak po Japońsku… potrawa, nieco kontrowersyjna , z uwagi na zadziwiającą ilość octu i sosu sojowego, a mimo to , albo właśnie dlatego , naprawdę

Ogrodnik w podróży
Zupa curry z zieloną soczewicą i szpinakiem 211

Uwielbiam, gdy w mojej kuchni powstają i czarują nas nietypowe połączenia smakowe, lekko orientalne - dlatego bardzo często używam curry, kurkumy, gałki muszkatołowej, kolendry, cynamonu, kuminu, czy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Schabowy..pachnący czosnkiem 175

Pyszne kotlety schabowe..pachnące czosnkiem..a dokładniej solą z dodatkiem czosnku ..polecam.Sól czosnkowa jest świetnym dodatkiem do różnych potraw..mój mąż uwielbia czosnek [ w sumie

Moje domowe kucharzenie
Paella z kurczakiem i konkurs Ballarini 179

potem wstawiam potrawę do piekarnika. Żeliwna patelnia idealnie się do tego nadaje. Paella z kurczakiem jest bardzo aromatyczna i pożywna. Dodałam również krewetki. Lubię połączenie owoców morza z mięsem. W paella nie może zabraknąć szafranu. Szafran nadaje potrawie piękny, żółty kolor ale i nietuzinkowy smak. Uwielbiam szafran, zwłaszcza z ryżem . Paella wypełniła patelnię po brzegi. Wyszła naprawdę spora porcja! Naczynia(...)Paella z kurczakiem i krewetkami Składniki: na 4-6 porcji 250 g ryżu aborio 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 pomidory 0,5 g szafranu, mielonego 125 ml białego wina wytrawnego 2 piersi z kurczaka 300 g obranych krewetek, gotowanych 150 g groszku 800 ml bulionu 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki sól i czarny pieprz

codojedzenia
Kurczak zapiekany na makaronie i warzywach 158

Zrobię Wam dziś małą odskocznię od świątecznych przepisów, choć jakby się uparł to i ten kurczak mógłby zagościć na Waszym stole. Tzn nie do końca ten

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 204

były podawane na słono, ale również na słodko, na przykład z suszonymi śliwkami. Podkarpackie gospodynie kaszę jaglaną często łączyły z twarogiem, jęczmienną z grzybami, a gryczaną z ziemniakami lub mięsem. Przepis, który dzisiaj proponuję, pochodzi od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Mrukowej, gmina Osiek Jasielski. Farsz do gołąbków przygotowany został z kaszy gryczanej, z dużą ilością suszonych grzybów, cebulką(...)około 45 minut. Grzyby odcedzamy i kroimy w kosteczkę. Wywar po grzybach zachowujemy. Kapustę sparzamy w osolonej wodzie, oddzielamy liście i odcinamy z nich zgrubiały wierzch środkowych nerwów. Boczek mielimy. Kaszę gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Cebulę siekamy i dusimy na maśle. Dodajemy do niej pokrojone grzyby i zmielony boczek. Dusimy wszystko pod przykryciem przez kilka minut, a następnie

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania