Pałki z kurczaka w ketchupie

Pałki z kurczaka w ketchupie

Pałki z kurczaka w ketchupie

Przepis na : obiad

Pieczone w piekarniku podudzia z kurczaka w słodko-ostrej marynacie pomidorowej na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. W wersji łagodniejszej używamy ketchupu łagodnego, a w wersji na ostro - ketchupu pikantnego. Tak przygotowane pałki wychodzą pyszne - z chrupiącą skórką i soczystym mięskiem. Podudzia możemy również upiec razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Jednak warto ziemniaki najpierw same podpiec przez około 15-20 min., a dopiero później wyłożyć na nie przygotowane ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.