mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1259/1524)

Rolada fasolowa z pieczarkami 113

cząbru 6-7 łyżek skrobi ziemniaczanej lub ryżowej (w wersji bezglutenowej) albo bułki tartej (w wersji glutenowej) 1 mała cebula 250 g obranych białych pieczarek sól i pieprz czarny mielony (do smaku) olej do smażenia Wykonanie: Obrane pieczarki kroimy w cienkie plasterki i drobno kroimy albo trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy(...)termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca zostawiamy do całkowitego ostudzenia – nawet jak Was będzie kusiło Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, żeby rolada nie wyschła. Podajemy jako “mięso” do obiadu albo przekąska na stół. Pysznie smakuje jako wkład do kanapek czy dodatek do lunchboxa. Smacznego! Spodobał Ci się przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz

Lamarida.pl
Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem 194

XIXw. Żyją w śródlądowych, przepływowych zbiornikach wodnych, w chłodnej, bardzo czystej i dobrze natlenionej wodzie. Dzięki stałej wymianie wody są odporne na wysokie temperatury i szybko rosną, a mięso nie ma zapachu mułu. Pstrąga można przyrządzić na wiele sposobów, ale najprościej po prostu go upiec. To najpopularniejsza ryba w naszym kraju, którą można kupić przez cały rok. Gdzie kupić świeże(...)grzybów - u mnie podgrzybki, ale mogą być pieczarki 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego lub oleju roślinnego 1-2 nieduże jabłka    do smaku: sól, świeżo mielony pieprz czarny, świeży tymianek  Jak przygotować pstrąga pieczonego z grzybami i jabłkiem? Jak już pisałam wykorzystałam świeże pstrągi, które codziennie można kupić w Biedronce. Ryby są wypatroszone

Smaczna Pyza
Placki ziemniaczane według Julii Child (Crepes de pommes de terre) odc. 28 277

przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kg ziemniaków 200g serka śmietankowego 170g sera szwajcarskiego pokrojonego w małą kostkę 3 łyżki mąki 3 łyżki tłustej śmietany 2 jajka ½ łyżeczki soli Świeżo mielony pieprz 1 i ½ łyżki masła 1 i  ½ łyżki oleju W dużej misce mieszamy jajka, serek śmietankowy, mąkę, sól oraz pieprz. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce(...)później przewracamy je na drugą stronę. Nieco zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze około 4-5 minut. Podajemy je koniecznie na ciepło. Według Julii są idealnym dodatkiem do pieczonego mięsa, steku czy jajek w koszulkach. Smacznego

Kolizje Smaków
Dietetycznie: stek w sosie z pieczoną marchewką 195

Dzisiaj propozycja na porządny obiad. Na pewno Wasz facet z chęcią przyłączy się do uczty, bo kto by pogardził kawałem pysznego mięsa, a dokładnie stekiem?! Do tego cudowna surówka z pieczoną marchewką. No cudo! Przepis pochodzi z książki "Szczypta smaku". Składniki: NA STEKI: 600 g rostbefu bez kości 1 szalotka 2 kieliszki czerwonego wytrawnego wina 2 goździki 2 łyżki klarowanego(...)kilka minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Marchewkę rozkładamy na blasze z papierem do pieczenia i pieczemy ok 7 min. Rostbef kroimy na 4 steki, myjemy, osuszamy. Oprószamy grubo mielonym pieprzem. Smażymy na patelni grillowej - 3 minuty z każdej strony. Steki odkładamy na deskę aby odpoczęły. Na patelni na łyżce masła zeszklij posiekaną szalotkę i goździki, dodaj wino

Brzuszki Łakomczuszki
Prawdziwa carbonara 176

Prawdziwa, włoska carbonara (Danie jednoosobowe) Powinnam była napisać "Prawdziwa, włoska carbonara z niewłaściwym makaronem". No niestety, zabrakło mi w domu tagliatelle. Ale sos jest jak najbardziej

Moja Micha
Zupa krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym 204

Smak pieczonych buraków uwiódł mnie już dawno temu. Pieczone buraki są intensywne w smaku, słodziutkie – po prostu pyszne. Niecały rok temu polecałam Wam najlepszy barszcz

Moja Delicja
Batony energetyczne dla aktywnych 92

łyżki miodu, ale możesz go zastąpić melasą daktylową lub winogronową, są dostępne w TureckiSklep.pl 2 łyżki mielonego siemienia lnianego lub pestek słonecznika opcjonalnie 5-6 suszonych moreli lub 2 łyżki rodzynek 1 łyżeczka cynamonu lub do smaku szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonych goździków pół łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego Batony energetyczne dla aktywnych przepis 1. Zmiel(...)posiłek, a jednocześnie potrzebujących zastrzyku energii  nie są bynajmniej współczesnym wynalazkiem. Ich pierwowzorem  jest do dziś przygotowywany  przez Indian Ameryki Północnej pemmikan - (mieszanka tłuszczu, suszonego mięsa, prażonej mąki kukurydzianej i suszonych jagód albo owoców).  Od Indian nauczyli się go przyrządzać Europejczycy. Pemmikan był szeroko stosowany jako żywność wysokoenergetyczna przez traperów, poszukiwaczy złoty i badaczy Arktyki

Cztery Fajery
Sos mango z serem pleśniowym 125

Dzisiaj długo czekany przepis na sos mango z serem pleśniowym. Ostatnio, to mój sos nr. jeden prawie do wszystkiego! Idealnie pasuje do mięs, warzyw, ryby, a nie uwierzycie, w niedużej ilości to mega dodatek do lodów. Największą zaletą sosu jest to, że nie zabija inne smaki, a jedynie je dopełnia.  Duża ilość słodkiego i lekko kwaśnego mango, trochę gorzkawego(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy ser pleśniowy. Dokładnie ucieramy blenderem, aby nie było grudek.  Pod koniec wrzucamy masło (50 g) i mieszamy, aż się roztopi.  Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem wedle uznania.  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem, kaszą gryczaną i sardynkami 215

przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy razem jeszcze przez minutę, dwie – aż czosnek straci mocny, surowy zapach. Studzimy zawartość patelni, razem z tłuszczem przekładamy do mięsa. Do miski z mięsem wlewamy sos Worcestershire, dodajemy sól, pieprz, wbijamy całe jajko. Masę bardzo dokładnie mieszamy dłonią, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.   Kapuście wycinamy głąb i rozdzielamy ją na pojedyncze liście(...)rozprowadzamy dwie pełne łyżki mąki pszennej. Wlewamy ją do pomidorowego bulionu, cały czas mieszając. Gotujemy całość do zgęstnienia. SKŁADNIKI na 16 małych gołąbków 1 duża główka włoskiej kapusty 250g mielonej łopatki wieprzowej 250g mielonej wołowiny 200g kaszy gryczanej niepalonej 50-100g sardynek (waga samych ryb, bez puszki i odcieku) 1 jajko M lub L 2 średnie czerwone

Karo in the Kitchen
Kurczak pieczony po toskańsku – wiązanie kurczaka 252

nogi zbliżą do siebie. Odwracamy kurczaka cały czas mocno trzymając i napinając sznurek. Dociskamy sznurek do udek i boków, a następnie prowadzimy go tak, żeby skrzydełka były jak najbliżej mięsa. Krzyżujemy sznurek z przodu, w miejscu szyi, mocno ściągamy i zawiązujemy na supeł. Elegancko zawiązanego kurczaka wkładamy do blaszki – piersiami do góry – i smarujemy z zewnątrz mieszanką ziół, przypraw, oliwy(...)rozmarynu (albo 1 łyżeczka suszonego) 1 łyżeczka świeżego lub suszonego tymianku 1 cytryna średniej wielkości – skórka i sok (4 łyżki) 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1 1/3 łyżeczki drobnej soli Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Pierś z kaczki na brązowej soczewicy z sosem kurkowym 174

kurek leśnych 4 cebule szalotki (lub 1 średnia cebula) 2 łyżki masła mniej niż 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki do posypania'; document.write(" "); Sałatka z brązowej soczewicy, można przygotować wcześniej: Soczewicę namaczamy w wodzie przez 2 godziny (jeśli w zastępstwie użyliśmy zielonej lub czerwonej – nie musimy namaczać(...)posypać sos posiekaną natką pietruszki. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Piersi z kaczki myjemy i osuszamy. Nacinamy skórę w romby uważając, aby nie przeciąć mięsa. Nacieramy solą i pieprzem. Suchą patelnię rozgrzewamy i kładziemy kaczkę skórą do dołu. Smażymy na średnim ogniu ok. 5 minut. Przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze dwie minuty. Przekładamy

Poezja smaku
Wegetariańskie burgery 122

Nie jestem typem mięsożercy, dlatego wszelkiego rodzaju kotlety, kotleciki i burgery w wersji wegetariańskiej uwielbiam. Nawet jeśli przepadacie za mięsnymi kotletami z soczystej wołowiny, to zachęcam

Analiza Smaku
Pâtè z drobiowych wątróbek 141

Cześć! Przepis na taką pastę z wątróbek dostałam od mojej siostry ciotecznej. Dziękuję Aniu :* Dla tych, co kochają podroby a dla tych co nie przepadają to

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone bakłażany z chermoulą i bulgurem 128

Aromatyczne i pełne smaków wegańskie danie, które zachwyci także mięsożercę: ma niebywały smak, pochodzący z połączenia wielu przypraw i różnych technik przygotowania składników. Czas: 60 minut

Niedzielny kucharz
Jajka faszerowane kremem z łososia 180

                       Moje ulubione jajka to takie

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania