takich spotkań :) P.S. Autorem większości zdjęć jest fotograf - Michał, który świetnie uwiecznił nasze spotkanie :) Poniżej lista wszystkich blogów, których Twórcy wzięli udział w warsztatach: - Bistro mama - ChilliBite - Chleby Info - Crust and Dust - Czosnek w pomidorach - Gotowanie z pasją - Kuchenne wariacje - Kuchenny bałagan - Kulinarna piniata - Marta Gotuje - Moje Kuchenne Rewelacje - Niezły młynek - Plate of joy - - Smaczna
Moje Kuchenne Rewelacjejest delikatny więc krótko gotujemy aby się nie rozpadł. 3. Strogonowa można na sam koniec zagęścić mąką ze śmietaną, ale to już indywidualne. Podawać z pajdą domowego chleba
Apetyczna babeczkamięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez Michał Bryś Szef Jutra Gault&Millau 2016 – deser: czekoladowo-kawowe gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/ tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc czarnego bzu z nalewki Zbigniewa Sierszuły Petit four: selekcja Petit Four Callebaut Zdjęcia od kuchni, może nie najlepszej jakości, ale robione w tak zwanym biegu... :) szef
królestwo garówrosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem. 200g grzybów boczniaków 300g gotowanego mięsa z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz ziołowy tymianek sól pieprz
https:KKuchniaMniamRyby są Super" sugeruje tytuł książki Lidla Kuchnialidla.pl Racja. Kiedy byłam mała łowiłam z tatą ryby. Zbieraliśmy rosówki, a kiedy ich brakowało wujek robił pokarm z chleba. Naszą zdobyczą były liny i karpie. Raz udało nam się zdobyć dwa węgorze. Długie. Tata je potem uwędził. Nigdy, do dziś nie jadłam lepszych. Tylko to poranne wstawanie
AZgotuj!czas. Jeśli mamy wystarczająco dużo czasu rano powinniśmy starannie dobierać produkty. Zaczynamy oczywiście od wyboru odpowiedniego pieczywa. Wiele osób nie wyobraża sobie, ze można jeść coś innego niż biały chleb czy białe bułki. Owszem dla kogoś, kto przez większość swojego życia był nauczony tylko na tych produktach może być nie lada wyzwaniem przekonanie się do zmiany w tym obszarze. Jednak
Tagebuch po polskubulion, dodajemy kukurydzę, fasolę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15-20 minut pod przykryciem. Podawać z pieczywem: bagietką, domowymi bułeczkami serowymi, lub po prostu z chlebem
Gotuj z RumcajsemPodgrzewamy raz jeszcze, ale nie dopuszczamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek kwaśnej śmietany (2-3 w zupełności wystarczą, chyba że ktoś lubi więcej). Podawać z chlebem, przybrane uprażonymi pestkami dyni
Gotuj z Rumcajsemporcja na 1 osobę 90 g łososia surowego 20g jogurt 2% sok z cytryny 5g (1 łyżeczka ) 1 łyżka posiekanego kopru pieprz czarny (szczypta) kapary 10g chleb żytni pełnoziarnisty 1 kromka Łososia upiec w foli aluminiowej 170 st. 25min Jogurt , cytrynę , koper, pieprz - zmieszać . Łososia pognieść widelcem dodać wymieszany jogurt.Miksować na konsystencje pasty. Posypać kaparami. Smacznego
Kuchcikowoasi...Kawałek mniemuszą poleżeć, aby zmiękły (kilka tygodni). Ale mam poradę dla niecierpliwych: pierniczki będą miękkie już po kilku dniach, jeśli do puszki z piernikami włożymy kawałki jabłka i kromkę świeżego chleba. O powstaniu katarzynek krąży kilka legend, nie będę ich przytaczała, możecie o nich poczytać tutaj i tutaj . Składniki (na 2 blachy, ok. 28 szt.): 400 g mąki 3 łyżeczki
Domowa Cookierenka Agigroszku 20 g wędzonego łososia, lub więcej jeżeli lubisz 3 pieczarki pokrojone w plasterki 2 łyżki śmietanki 36 % sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła do smażenia chrupiący chleb do podania Przygotowanie: Na średniej patelni rozgrzej na średnim masło, wrzuć groszek wraz z pieczarkami i podsmaż przez 2 minuty. Dodaj jajka wraz z pomidorem, łososiem i śmietanką, po czym
karmelowypasztet zagości na stale w Waszej lodówce, zróbcie go szybciutko, nawet na Święta, a nie pożałujecie ! Jest wspaniały, pyszny i bardzo aromatyczny. Jako genialna przekąska na dużego głoda! Bez chleba! Składniki na małą keksówkę, około 6 porcji dwie trzecie ugotowanej fasolki Adzuki SKWORCU pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 duża cukinia 7 suszonych pomidorów
Z Kuchni Do Kuchniśliwkami – to takie na wskroś jesienne. A pasuje idealnie do owoców pod kruszonką, jogurtowego koktajlu czy gorących naleśników. Skorzystałem ze słoiczka powideł zrobionych eksperymentalnie w maszynie do pieczenia chleba (przepis znajdziecie poniżej),... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcugarnka pół pęczka posiekanej natki pietruszki, pozostawiając drugie pół pęczka do dekoracji dania. Fasolkę wyłożyłem do miseczek, posypałem grubo zmielonym czarnym pieprzem oraz udekorowałem natką pietruszki. Podałem z żytnim chlebem
Wyprawy kulinarnebyć dodatkiem do potraw, lecz sam staje się samodzielnym posiłkiem. Tym razem chlebek upiekłem na zaczynie sporządzonym kilka godzin wcześniej, czyli w sposób podobny do wypieku naszych chlebów na zakwasie. Dzięki temu pieczywo staje się bardziej sprężyste i jeszcze smaczniejsze. składniki na zaczyn 15 g drożdży szklanka mąki pszennej 2/3 szklanki letniej wody 1 łyżeczka cukru składniki ciasta
Miód i pieprz