Łyżka pysznej, zdrowej owsianki i kilka stron wspaniałej książki. Składniki: (na 1 porcję) 1 szklanka mleka 7 łyżek owsianych płatków błyskawicznych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki melasy z chleba świętojańskiego 1/2 kiwi 1/4 małego, soczystego jabłka opcjonalnie 1 łyżeczka ulubionego musli * * dodatek musli pomijamy, jeżeli zależy nam na jak najzdrowszej wersji śniadania lub wybieramy musli np. bez cukru. Przygotowanie
Słodkie okruszkifajne rzeczy na obiad, ale sfotografować je w dobrym świetle to sztuka na dzień dzisiejszy dla mnie niemożliwa. Dlatego mam dla Was kolejną propozycję śniadaniową. Tym razem pasta na chleb albo do warzyw, czyli pyszny hummus z dodatkiem suszonych pomidorów. Tosia pochłonęła zawrotną jak na nią ilość, a porcja, która przy zwykłym hummusie bez dodatków starczała nam na trzy
Przepysznik - BLW i nie tylkorozprowadzamy dokładnie, robimy zasmażkę drugiego stopnia - jasnozłotą – dodajemy ją do zupy. Zupę doprawiamy solą, dodajemy pokrojoną marchew z bulionu i zagotowujemy. Podajemy goracą, np. z pajdą świeżego, domowego chleba na owsiance . Każdy ma swoje ulubione smaki, które przekładają się na ulubione zupy. Jesienią i zimą często sięgamy po dodatki, które sprawią, że zupa będzie nie tylko smaczna, pożywna
mojewypiekiinietylkougotuj aż będzie miękka - odcedź (możesz to zrobić dzień wcześniej wtedy będzie zimna) . Następnie wsyp ją do blendera, wlej oliwę i wsyp wszystkie przyprawy - zblenduj. Podawaj na chlebie żytnim, pełnoziarnistym. Pomysł na śniadanie lub kolację. Smacznego
Moje-pitraszenieSkładniki: 185 g rozdrobnionego tuńczyka w wodzie 1,5 łyżki siemienia lnianego pieprz cayanne, czosnek granulowany Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, podajemy z chlebem pełnoziarnistym i z ulubionym warzywem. Przypraw sypałam na oko, każdy ma inne preferencje co do ostrości potraw. Smacznego
Moje-pitraszeniepanierce to nasz faworyt. Można ją podać bezpośrednio z piekarnika z dodatkiem pieczonych ziemniaków, warzyw lub ryżu a pozostałą cześć serwować po przestudzeniu w formie zimnych przystawek lub pajdy chleba wiejskiego z plastrem pieczystego. Do posypki dodaliśmy orzeźwiającą skórkę otartą z pigwy, dobra będzie też skórka cytryny. Kropką nad "i" będzie przepyszny sos śliwkowy na czerwonym winie. Wszystkie potrzebne produkty
SzczyptaSmaQtakich spotkań :) P.S. Autorem większości zdjęć jest fotograf - Michał, który świetnie uwiecznił nasze spotkanie :) Poniżej lista wszystkich blogów, których Twórcy wzięli udział w warsztatach: - Bistro mama - ChilliBite - Chleby Info - Crust and Dust - Czosnek w pomidorach - Gotowanie z pasją - Kuchenne wariacje - Kuchenny bałagan - Kulinarna piniata - Marta Gotuje - Moje Kuchenne Rewelacje - Niezły młynek - Plate of joy - - Smaczna
Moje Kuchenne Rewelacjejest delikatny więc krótko gotujemy aby się nie rozpadł. 3. Strogonowa można na sam koniec zagęścić mąką ze śmietaną, ale to już indywidualne. Podawać z pajdą domowego chleba
Apetyczna babeczkamięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez Michał Bryś Szef Jutra Gault&Millau 2016 – deser: czekoladowo-kawowe gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/ tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc czarnego bzu z nalewki Zbigniewa Sierszuły Petit four: selekcja Petit Four Callebaut Zdjęcia od kuchni, może nie najlepszej jakości, ale robione w tak zwanym biegu... :) szef
królestwo garówrosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem. 200g grzybów boczniaków 300g gotowanego mięsa z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz ziołowy tymianek sól pieprz
https:KKuchniaMniamRyby są Super" sugeruje tytuł książki Lidla Kuchnialidla.pl Racja. Kiedy byłam mała łowiłam z tatą ryby. Zbieraliśmy rosówki, a kiedy ich brakowało wujek robił pokarm z chleba. Naszą zdobyczą były liny i karpie. Raz udało nam się zdobyć dwa węgorze. Długie. Tata je potem uwędził. Nigdy, do dziś nie jadłam lepszych. Tylko to poranne wstawanie
AZgotuj!czas. Jeśli mamy wystarczająco dużo czasu rano powinniśmy starannie dobierać produkty. Zaczynamy oczywiście od wyboru odpowiedniego pieczywa. Wiele osób nie wyobraża sobie, ze można jeść coś innego niż biały chleb czy białe bułki. Owszem dla kogoś, kto przez większość swojego życia był nauczony tylko na tych produktach może być nie lada wyzwaniem przekonanie się do zmiany w tym obszarze. Jednak
Tagebuch po polskubulion, dodajemy kukurydzę, fasolę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15-20 minut pod przykryciem. Podawać z pieczywem: bagietką, domowymi bułeczkami serowymi, lub po prostu z chlebem
Gotuj z RumcajsemPodgrzewamy raz jeszcze, ale nie dopuszczamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek kwaśnej śmietany (2-3 w zupełności wystarczą, chyba że ktoś lubi więcej). Podawać z chlebem, przybrane uprażonymi pestkami dyni
Gotuj z Rumcajsemporcja na 1 osobę 90 g łososia surowego 20g jogurt 2% sok z cytryny 5g (1 łyżeczka ) 1 łyżka posiekanego kopru pieprz czarny (szczypta) kapary 10g chleb żytni pełnoziarnisty 1 kromka Łososia upiec w foli aluminiowej 170 st. 25min Jogurt , cytrynę , koper, pieprz - zmieszać . Łososia pognieść widelcem dodać wymieszany jogurt.Miksować na konsystencje pasty. Posypać kaparami. Smacznego
Kuchcikowoasi...Kawałek mnie