chleb - 26052 przepisów (strona:1257/1737)

12. Odbiła mi palma na punkcie kokosa: czyli jaglanka ze smażonymi jabłkami ★ 124

kosmetyce: nawilża i wygładza skórę oraz włosy zwalcza trądzik chroni skórę przed słońcem (SPF 10) wybiela zęby Zastosowanie w kuchni: idealny do smażenia i wypieków zamiast masła do smarowania chleba Cynamonowo - kokosowa jaglanka ze smażonymi jabłkami: - 50g kaszy jaglanej - cynamon - stewia lub cukier - wanilia/aromat waniliowy/cukier waniliowy - 50ml mleka roślinnego (ew. krowiego) - dwie łyżeczki oleju kokosowego - małe jabłko

Pland based fille
Pischinger orzechowo-ciasteczkowy 176

wstydzę się przyznać, że lubię sobie czasami popłakać.  Bo w głowie tłuką się obrazki z przeszłości.  Niebieski fartuch mamy,  chińskie woskowe kredki pod choinką,   chleby pieczone w wielkim piecu u sąsiadki,  włos anielski na choince,  łzy ocierane ukradkiem, bo taty już nami nie było,  pierogi ze słodką kapustą,  najprawdziwszy kożuch szyty

bistro mama
Kulka wieprzowa,pieczona. 185

razy w dzień zamieszać. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 60 minut. Ostudzić, pociąć na plastry i dodatkowo polać dowolnym sosem. Super też będzie smakować jak wędlina na chleb. polecam pycha

Kuchnia Pokoleń
Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa 218

domowego makowca kojarzą mi się z tym w ciastach z cukierni. Ale rum nie zaszkodzi – przy okazji lekko znosi słodkość masy.   Strucla drożdżowa wymaga – tak jak bułki czy chleb – podwójnego czasu wyrastania. Ta nie. Ona podrasta tylko raz, po czym wkładamy ją do piekarnika. Ciasto jest też inne w konsystencji – chrupkie z wierzchu i puszyste w środku. Ta strucla

Karo in the Kitchen
Tort kanapkowy urodzinowy 159

parówek 12 koktajlowych pomidorków 12 dużych winogron zielenina do dekoracji, u mnie natka pietruszki Upiecz spód do tortu w małej prostokątnej formie. Wykrój dwa lub trzy placki. Odetnij skórki chleba. przygotuj nadzienie do tortu.Obierz ogórka ze skórki, wydrąż miąższ z nasionami i pokrój w drobną kostkę. Obierz jabłko ze skórki i pokrój w kostkę. Pokrój drobno pora i szynkę. Ubij

codojedzenia
Piernik przekładany kremem i powidłami 369

Pierniki nigdy nie były moją mocną stroną. Swój pierwszy piernik upiekłam w Al-Khobar w maszynie do chleba, ponieważ mieszkania w naszym compoundzie nie były wyposażone w kuchenkę z piekarnikiem. Piernik tak zasmakował naszym znajomym, że przepis powędrował do ich żon w Indiach i Pakistanie. W czasie wakacji w Polsce musiałam go jednak przystosować do standardów piekarnikowych. Drugim problemem były

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczona ryba po grecku 122

doprawiam cukrem, szczyptą soli oraz pieprzu, gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny i papryką. Sos powinien mieć delikatnyt, słodko- kwaśny smak. Ciepłą rybę podajemy z porcją sosu z dodatkiem chleba/ ziemniaków lub ryżu. Drugą opcją jest podanie ryby na zimno. W tym celu należy przygotować szklane naczynie, na dnie którego umieszczamy część zimnego sosu. Następnie układamy kawałki ryby i nakładamy

Mango Papaja
Pierniczki na szybko 152

się jednak zdarzyć, że pierniczki stwardnieją, a wtedy potrzebują pochłonąć odpowiednią dawkę wilgoci np. z powietrza lub owoców. Możemy np. do puszki z pierniczkami włożyć kawałek jabłka lub kromką chleba. Jabłka wymieniamy co parę dni. Pierniczki będą chłonęły wilgoć z owoców. Lukier: Cukier przesypujemy do miseczki i dokładnie ucieramy z likierem/sokiem/wodą do uzyskania jednolitej lekko płynnej konsystencji. Odkładamy połowę

Pyry na Gaz
Kapusta z fasolą – wigilijna potrawa 185

Kapusta z fasolą to pyszne danie, które figuruje na wigilijnym stole zamiast grochu z kapustą kiszoną. Pyszny dodatek do obiadu, albo nawet cały obiad, jeśli jeść ją z chlebem. Bogata w kalorie i witaminę C, więc idealna na jesień i zimę! Kapusta z fasolą Na terenie Polski kapustę oraz groch uprawia się już od dziesiątków lat. Kiedy w Polsce

Gotowanie-uk
Zdrowe bo domowe - HOT DOGI 147

mój kochany małżonek obraził się na pieczywo a o kanapkach do pracy to już nie wspomne. Więc teraz są co weekend kombinacje alpejskie co mu z zamian za pajde chleba dać do roboty i tak chodzac po różnych blogach znalazałam przepis na domowe hot dogi. Zmodyfikowałam go bo stwierdziłam ze sama parówka i ser to tak skromnie- orginał

Piekielna Kuchnia Pati
Stollen czyli ciasto z marcepanem i bakaliami 134

żeby zdecydować się na świąteczne wypieki. Dzisiaj prezentujemy Wam ulubione (kolejne z rzędu. A jak!) ciasto mojego Małżonka. Stollen, bo o nim mowa, to północno-niemiecki wypiek w kształcie chleba. Drożdżowe

Szybko Tanio Smacznie
Watróbka drobiowa z jabłkiem 411

dodajemy cebulę. Po około 2 min dodamy wątróbkę, zamykamy patelnie przykrywką i "podduszamy " około 4-5 min. Mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawiamy solą. Gotowe. Podajemy z chlebem lub duszonymi ziemniakami. Życzę smacznego

Smaki Edyty
„Szczęśliwe garnki. Kulinarna książka z przepisami na Święta”, Beata Pawlikowska - recenzja 178

składników w osiedlowym sklepiku. Najciekawszym dla mnie okazał się fakt, że pomimo ogromnej odległości przekonań, co do filozofii jedzenia między mną a Beatą Pawlikowską, w bardzo podobny sposób przygotowujemy chleby – korzystając z zakwasu, nasion i pozwalając, by miał potrzebny mu czas. Największym zaskoczeniem fakt umieszczenia pośród przepisów jabłka, gdzie przepisem są wskazówki jak się nim delektować w okresie świąt

Życie zamknięte w smaku
Tosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami 132

Tosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami leśnymi (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: 2 kromki starego chleba tostowego lub bagietki jajko łyżka mleka 1/2 łyżeczki oleju kokosowego do smażania 2 łyżki śmietany 30% łyżka miodu owoce leśne Przygotowanie: Do miseczki przekładamy śmietanę i ubijamy na sztywno. Jajko rozbijamy do głębokiego talerza i rozbełtujemy z łyżką mleka. Na patelni rozgrzewamy olej

Moja Micha
Boskie śniadanie dla drugiej połowy. Jajko i boczek w imponującej formie. Rozpieszczaj swoich bliskich 143

podniebienie ;) Składniki (śniadanko dla dwojga) 2 jaja 2 plastry boczku parzonego (niezbyt grube,ale długie i dość szerokie) 2 łyżki tartego sera żółtego 2 kromki bułki lub chleba sól, pieprz garść siekanego świeżego szczypiorku Przygotowanie: Plastry boczku podsmażamy lekko na patelni. W okrągłych foremkach do zapiekania układamy kolejno:koła z pieczywa (dopasowane rozmiarowo do foremek). Tłuszcz do smarowania jest zbędny

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania