miksujemy na gładki krem. Ewentualnie jeszcze raz doprawiamy zupę już po zmiksowaniu. Podajemy zupę posypaną świeżą kolendrą lub szczypiorkiem z opieczoną bagietką lub ciemnym chlebem posmarowanym oliwą z odrobiną czosnku. Smacznego rozgrzewania się! Jeśli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz na blogu lub polubisz stronę Simple Dish na Facebooku
Simple Dishzagotowaną wodę. Dodajemy pieprz i sól w razie potrzeby oraz łyżkę sosu sojowego. 4. Do dekoracji używamy prażonych na suchej patelni migdałów i/lub domowych grzanek (pokrojony w kostkę chleb wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i posypujemy czosnkiem granulowanym). Zupę można podawać również z natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polepołożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Posypać mąką i nakłuć kilka razy widelcem. Przykryć i ponownie zostawić na 30 minut. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Upieczony chleb studzić na kratce. Smacznego
talerz przyjemnościkrajobrazem). Możecie zastąpić je innymi owocami lub frużeliną. Na grzanki najlepsza będzie chałka, ale można też wykorzystać inne czerstwe pieczywo, np. bułkę pokrojoną w plastry lub po prostu dobry chleb. Gorąco polecam na zimowe (i nie tylko) śniadanie. Składniki dla 4 osób: Krem czekoladowy (można zastąpić kilkoma łyżkami gotowego) 60 ml śmietanki 30% 75 g czekolady deserowej lu b mlecznej
Pełny talerzjuż sprawdziłam. A co ze mną? No właśnie. Po kilku rozmowach zaczęłam przeszukiwać internet w poszukiwaniu wiadomości o pastrami. Czytać i oglądać. Potem zaczęłam piec jasny żytni chleb, na którym podaje się klasyczną kanapkę Pastrami Reuben. Temat trochę mi się pokomplikował, bo w żadnym z okolicznych sklepów nie było sosu Worchestershire, który potrzebny był mi do dressingu rosyjskiego
Blondynka GotujeSMAŻENIE KULEK Z KURCZAKA (10 min) Do rondelka wlewamy olej rzepakowy (musi być go na tyle dużo, aby przykrył kulki) i podgrzewamy – sprawdzamy czy temperatura jest odpowiednia, wrzucając kostkę chleba (jeśli usmaży się w ciągu 1 min to można zacząć wrzucanie kulek). Nie wrzucajcie zbyt wielu kulek jednorazowo, gdyż za bardzo obniżycie temperaturę tłuszczu i kulki nim nasiąkną. Smażenie trwa
Nerds Kitchenoliwą, doprawić pieprzem cytrynowym i opcjonalnie odrobiną soli (sam łosoś jest słony). (Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego oraz dodać soku z cytryny). Tatar na zdjęciu ułożyłam na chlebie i dookoła obsypałam posiekaną cebulą oraz natką pietruszki
Di gotujeminut. Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się i nie trzeba dosypywać mąki. Wałkuj na placki o grubości
Z Kuchni Do Kuchnigotującej się zupy dodać paprykę, marchewkę, ziemniaki oraz przyprawy.Dusić około godziny. Przygotować zasmażkę z mąki i smalcu. Dodać do wrzącej zupy.Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać z chlebem. Smacznego! *zamiast ziemniaków można podawać z malutkimi kluskami śląskimi. * ja dodatkowo dodaję kukurydzę konserwową. Wzbogaca smak i koloryt zupy
Tagebuch po polskuząbki czosnku. Dodaj je do zupy wraz z solą i całość dokładnie zblenduj. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta możesz dodać jeszcze wody lub mleka sojowego. Podałam zupę z grzankami. Chleb pokroiłam w drobną kostkę, dodałam starty wegański ser, posypałam czosnkiem suszonym i skropiłam oliwą truflową. Zapiekałam je podczas pieczenia czosnku przez 10 minut. Smacznego
greenscarfPotrzebne składniki: 6 ugotowanych buraków 1/2 opakowania tofu 2 łyżki oleju słonecznikowego sól ziołowa, pieprz 2 ząb ki czosnku sok z 1/2 cytryny
Łycha smakówmarchewka, szalotka, jajka, sól, czosnek niedźwiedzi, olej kokosowy (2 łyżki), proszek do pieczenia i mieszamy, jak składniki się połączą masę wylewamy do foremki, którą wcześniej smarujemy olejem kokosowym. Wierzch chleba posypujemy makiem i zapiekamy w 180 st przez 30 min, po czym zmniejszamy temp. do 150 st i zapiekamy kolejne
Łycha smakówSkładniki: 2 pęczki czosnku niedźwiedziego garść orzechów włoskich sok z połówki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz, sól Przygotowanie: Czosnek niedźwiedzi z oliwą rozdrabniamy
Łycha smakówPodawać samodzielnie lub jako część dania głównego (u mnie z królikiem pieczonym w winie i kiełkami rzodkiewki). ------ Inne dania z kminkiem: Wytrawna sałatka owocowa z mango Warzywne samosy Chleb wileński ze śliwką Królika, którego podałam do pieczonych ziemniaków, trzymałam w naczyniu na balkonie. Zobaczcie, co natura wyrzeźbiła na wewnętrznej stronie pokrywy. Wybaczcie pozostałości po pieczeniu na pokrywie - nie umyłam
Weekendy w domu i ogrodziePyszny krem z batoników Kinder Chocolate. Można go wykorzystać jako dodatek do ciast, deserów, lub podawać na kromce chleba. Ja wykorzystałam go do przygotowania, m.in ciasta Kinder Chocolate . Bardzo polecam! Składniki: 150 g batoników Kinder Chocolate (12 sztuk) 30 g masła 30 g słodkiej śmietanki kremówki 30-36 % Przygotowanie: Batoniki Kinder Chocolate posiekać nożem, umieścić w garnuszku
Nastoletnie Wypiekanie