mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:220/1172)

Pieczone mielone z ryżem w sosie fix chińskim 157

głębokim naczyniu i dodajemy do niego po 5 g wymienionych przypraw oprócz soli, oraz 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Wszystko razem mieszamy i formujemy z mięsa kuleczki. Umieszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika 200 stopni opcja góra dół i pieczemy jakieś 20 minut. Następnie po tym czasie(...)każdego kotlecika, mnie wyszło ich 13 z 1 kg mięsa, układamy na nich pokrojone kawałki sera i pokrojonego w plasterki pomidora. Pieczemy dalej na opcji termoobieg 5 minut.  W garnku gotujemy 2 woreczki ryży wraz z solą. W małym garnuszku gotujemy .33 ml wody i dodajemy do niej  nasz fix do potraw

ClauditteMissCooking
Szaszłyki z kurczaka i wiosenna sałata 166

rozdzielić warstwy. Boczek pokroić w plastry. 3. Pierś kurczaka pokroić w dużą kostkę. 4.Wszystkie składniki nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków. 5.Położyć na rozgrzanym grillu i piec do zrumienienia się mięsa. 6. Sałatę porwać na kawałki. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora przekroić na ćwiartki i pokroić na grube plastry.Pokroić szczypiorek. Całość doprawić solą i pieprzem oraz

A Ty Smakuj Mnie
Kurczak w liściach chrzanu 198

wodę z cukrem, wkładamy liście chrzanu i mięso.  Przykrywamy szczelnie folią i zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Następnego dnia Przelewamy zalewę do naczynia żaroodpornego, wkładamy mięso. Poszatkowane liście wyrzucamy. Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut.  Podajemy z sosem chrzanowym. Pyszne z ryżem i rukolą. Smacznego

Humanistka w kuchni
Pomysły na Sylwestrowe Przekąski! 157

papryki, co jakiś czas przekładając plasterkiem mozzarelli. Na samej górze też kładziemy mozzarelle i przykrywamy paprykę odkrojonym wcześniej 'ogonkiem'.Układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, jeśli mięso mamy już gotowe, pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach. Warto sprawdzić czy papryka oraz farsz spełnia nasze oczekiwania,jeśli nie - można piec dłużej.2.Pomidorki z MozzarellaSkładniki:Pomidory,Mozzarella,Świeże listki

Chocolate Stop Tempting
Żeberka w miodzie i chilli 193

zanurzyć w niej żeberka i natrzeć . Przykryć miseczkę z mięsem i odstawić na noc do lodówki .Żeberka przełożyć do rękawa wlać troszkę marynaty w której moczyło się mięso . Dobrze zawiązać końce .Piec w temperaturze 180 stopni około 1/ do 1,5 godziny.Kochani ilość przypraw zależy już od waszego smaku :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Przepiórki w boczku 257

spiąć szpikulcami do mięsa lub wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub oliwą, przełożyć przepiórki i piec 10 minut w 180’C. Następnie dolać wino i piec około 30 minut (do miękkości mięsa), co jakiś czas polewając tuszki powstałym sosem. Smacznego

Oryginalny smak
KARKÓWKA Z KAPUSTĄ 207

pieprzymy. Przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 1.5h. Można już po godzinie wyjąć naczynie i sprawdzić czy mięso jest miękkie. Ja piekłam prawie 1.5h. Zjadać z chlebkiem lub innym dodatkiem

Walijskie Pichcenie
Warzywa z farszem z kaszy, fety i warzyw 244

nasiona i nakładamy nadzienie. Pieczemy ok 40 - 50 min w temperaturze 180 - 200 stopni pod przykryciem. Podobnie postępujemy z cukinią :) Ze środka wydłubujemy pestki, nakładamy nadzienie i pieczemy. Jeśli bardzo lubicie mięso, możecie dodać do farszu przesmażone mielone drobiowe lub wieprzowe mięso, bądź zastąpić nim w zupełności kaszę :) Smacznego

Taste Of My Day
Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście. 225

Utrzeć w moździerzu przyprawy i natrzeć nimi mięso. Obsmażyć na oliwie i odstawić. Przygotować odpowiedni kawałek ciasta francuskiego i położyć na nim listki bazylii. Na liściach położyć mięso i zwinąć roladkę. Piec w 220 stop. około 20 minut. Sos. Patelnię po smażeniu polędwiczki zdeglasować i przecedzić. Wlać wino i 1łyżeczkę sosu słodko kwaśnego. Płyn zredukować i zagęścić skrobią. Pozostałe kurki

Kulinarny karnet Christophera
Żeberka wieprzowe w miodzie 200

miejscu do dnia następnego, można kilka razy przekładać mięso tak by każdy kawałek pokrył się marynatą Następnego dnia posypać każdy kawałek żeberka solą, ułożyć na blaszce, polać mięso całą marynatę i piec je w nagrzanym piekarniku do miękkości, jeśli zbyt szybko się przyrumienią przykryć folią aluminiową. Gdyby brakowało podczas pieczenia marynaty- dolać wody. Do takiej marynaty nadają się najbardziej drobne

Proste Potrawy
Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem 290

łączymy ze sobą i łączymy z mięsem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Plastry ananasa kroimy na 4 części. Na patyki szaszłykowe nabijamy mięso   i przekładamy ananasem. Pieczemy na grillu około 15 minut lub w piekarniku przez około 20 minut

Mania Gotowania
Tymiankowe udka w śmietanie 294

Propozycja na nieskomplikowany i smaczny obiad. Bez stania przy garach i  mieszania. Aromatyczne udka zapieczone w śmietanie. Składniki: 1 kg podudzi ( ja wybrałam jak najmniejsze

kolorowotorcikowo
Tzatziki 254

Tzatziki, są podstawową przystawką w kuchni greckiej- podajemy ją z pieczywem- pitta bread, z pieczonym, smażonym I grillowanym mięsem. Dla ciekawostki - nazwa tzatzyki pochodzi z tureckiej przystawki cacik- która jest bardziej płynna od greckich tzatzików. Uwielbiam tzatziki, mogłabym je jeść - oczywiście obok sushi- na śniadanie, obiad I kolację :) Są proste w wykonaniu, świetnie prezentują się do obiadu

Smaki Edyty
Szynka w zalewie 180

smażymy! Przygotowujemy zalewę, wszystkie składniki mieszamy razem. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym: połowę mięsa, cebulę, drugą połowę mięsa. Pieczarki myjemy i wkładamy w wolne miejsca między mięsem. Wszystko zalewamy sosem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni pod przykryciem przez godzinę. Potem zdejmujemy przykrycie i pieczemy kolejne 1,5 godziny. Ostatnie 45 minut pieczemy na termoobiegu, do zredukowania ilości sosu. Można wydłużyć

Czerwona Porzeczka
Hamburgery po amerykańsku. 222

Jeśli znudziły się już Wam kiełbaski, kaszaneczka, czy karkóweczka z grilla, to zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli porządny kawał mięsa, podany w pszennej bułeczce, bez zbędnych dodatków. Ależ mój mąż był szczęśliwy! Soczyste mięsko, które sam upiekł, do tego jeszcze ciepła bułeczka, trochę keczupu i żadnej zieleniny! Ja wsunęłam pod kotleta kawałek(...)przekładamy do sporej miski, dodajemy jajko, cebule, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki, dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na 8 części. Papier do pieczenia tniemy na 8 kwadratów nieco większych niż kotlety. Dłonie smarujemy oliwą i formujemy z mięsa dość sporego hamburgera, układamy na papierze, z resztą kotletów postępujemy tak samo, układamy je jeden na drugim  i wkładamy do lodówki

Rozpustne gotowanie