mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:216/1172)

Kurczak w szynce parmeńskiej (MEGA DOBRE) 115

sztos przepisem! Same proste składniki, które raczej posiadacie w domu lub można je bez problemu kupić w najbliższym sklepie. A wiecie jak pięknie pachniało w całym domu podczas pieczenia? Dużą rolę grają tutaj świeże zioła, ewentualnie możecie użyć suszonych, ale świeże naprawdę, robią różnicę. W dzisiejszym przepisie specjalnie nie podaję ilości ziół, bo każdy lubi inaczej doprawione dania. My uwielbiamy(...)obtaczamy kurczaka w maśle i przyprawiamy solą i pieprzem. Płatki migdałów mielimy i mieszamy z parmezanem. Obtaczamy ponownie kurczaka, zawijamy go w paski szynki parmeńskiej. Układamy kawałki mięsa na brytfannie i pieczemy około 20-25 minut. Na kolejnej brytfannie dodajemy 2 łyżki masła, ocet balsamiczny, zioła, pomidorki, czosnek oraz sól i pieprz. Pieczemy kolejne 15 minut. My serwowaliśmy na makaronie

PaleoLife
Po prostu pyszne, pieczone skrzydełka 140

Po prostu pyszne, pieczone skrzydełka Pieczone skrzydełka są po żeberkach chyba jedną z większych słabości mojej rodzinki . Gorące z piekarnika , intensywnie doprawione

Ogrodnik w podróży
Pieczony kurczak marynowany w plasterkach cytryny 117

Jeżeli lubicie pieczonego kurczaka koniecznie spróbujcie zrobić go tym sposobem. Mięso jest wyjątkowo delikatne i pyszne. Polecam na codzienny obiad oraz na wielkie przyjęcie. ok. 1 kg udek lub podudzi kurczaka 3 – 4 małe cebule mała główka czosnku szczypta nitek szafranu ( można pominąć ) 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki estragonu 0,5 łyżeczki mielonego

Polska Zupa
Żeberka z miodem 205

crock-pot z misą metalową ( taki jak ten ) odpadło nam też... zmywanie patelni. Żeberka z wolnowaru są znacznie lepsze, bardziej soczyste i aromatyczne, niż te pieczone w piekarniku, a mięso bez problemu odchodzi od kości. Wspaniale smakują z opiekanymi ziemniakami.  Ps. Jeżeli szukacie więcej informacji na temat wolnowarów - czym są, jak  działają i do czego można

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sos tysiąca wysp 474

bazie majonezu i ketchupu z różnymi dodatkami: dodatkiem cukru, octu, soli, pieprzu cayenne przygotowuję odkąd pamiętam. Zawsze był doskonałym dodatkiem do pieczonego kurczaka, do grillowanego mięsa, smażonych ryb, do sałatek, nuggetsów, czy kanapek. W sieci ten sos funkcjonuje jako Sos tysiąca wysp. W tym przepisie wykorzystałam lekki majonez delikatny, a zamiast ketchupu pikantny sos meksykański, który doskonale wzmacnia pikantność(...)jeden z hoteli umieścił ten sos 1000 wysp w swoim menu, a potem nawet zmienił swoją nazwę na 1000 Island Inn. Sos tysiąca wysp ostatnio przygotowałam do kurczaka pieczonego w woreczku. Polecam ten sos, gdyż jest smaczny i banalnie prosty w przygotowaniu. Sos tysiąca wysp do pieczonego kurczaka: Składniki: 6 łyżek majonezu delikatnego WIniary 3 łyżki sosu meksykańskiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 140

danie proste a zarazem wykwintne, aromatyczne i bardzo smakowite. Miękka kasza ugotowana na sypko miesza się z chrupkimi kawałkami orzechów, stanowiąc doskonały podkład do soczystego mięsa. Nasze gryczotto podaliśmy na dwa sposoby: z pieczoną kaczką i z rybą. Filet z kaczki upiekliśmy w niedzielę przy okazji przygotowywania obiadu. Ale można ją równie łatwo i szybko usmażyć w czasie(...)zachowuje przy tym zwartość i nie rwie się tak łatwo, jak np. kapusta pekińska. Smakowo bije chińską kuzynkę na głowę. Według nas jest pyszna. Młode ziemniaki z pieca Do gołąbków podaliśmy pieczone młode ziemniaki (wcześniej obgotowane), ze świeżym tymiankiem i rozgniecionym czosnkiem. Długo żyliśmy w przekonaniu, że młode ziemniaki nie nadają się do pieczenia, bo są zbyt wodniste

Niedzielny kucharz
Perliczka po staropolsku 232

przygotowaną perliczkę odstawiłem do lodówki na około godzinę, aby mięso przeszło aromatem przypraw i skruszało pod wpływem soli. Dwa jabłka wydrążyłem z pestek i gniazd nasiennych, a następnie nie obierając ich pokroiłem je w dość cienkie plasterki. Użyłem jabłek dość twardych, takich, aby nie rozpadły się w czasie pieczenia i o raczej kwaśnym, niż słodkim smaku. Gdyby jabłka były zbyt(...)nich ułożyłem zdjęte z perliczki plasterki boczku, a na nich wyjętą z piekarnika perliczkę. Za pomocą blendera zmiksowałem na jednolitą substancję sos pozostały w naczyniu żaroodpornym po pieczeniu perliczki i polałem nim mięso i warzywa.  Podałem w całości w towarzystwie czerwonego wytrawne wina

Wyprawy kulinarne
Pieczone żeberka w marynacie musztardowo sojowej z ziemniakami 163

przekładamy do rękawa foliowego. Żeberka, marchew, cebulę wkładamy do drugiego rękawa, końcówki związujemy. Ziemniaki i żeberka pieczemy ok. 60 min w 200°C.  Przed końcem pieczenia rozcinamy worek, żeby warzywa i mięso ładnie się przypiekły (ok. 15 min przed końcem). Rada: czas pieczenia będzie zależał od tego jak duże są żeberka i jak dużo mają tłuszczu. Lepiej wybierać żeberka

Moniki Smakołyki
Domowa wędlina z piersi kurczaka 124

mięso. Odstawiamy mięso do lodówki na 30 minut. Po tym czasie przekładamy pierś z kurczaka na małą blaszkę wyłożoną folią aluminiową (nie zawijamy w nią mięsa).Wkładamy do nagrzanego piekarnika w pieczemy przez 45 minut w temp.200 stopni. Po tym czasie wyjmujemy mięso z piekarnika i studzimy.Kroimy dopiero zimne, w przeciwnym razie nadkrojona wędlina zrobi się sucha w środku

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasteczka z orzechami lub kawą 137

łyżeczki kawy rozpuszczalnej granulowanej Wszystkie składniki zagnieść, schłodzić w lodówce przez około 30 min. Następnie formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać kuleczki tłuczkiem do mięsa.Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 12-15 min. (do zarumienienia

Moje domowe kucharzenie
Filet z indyka faszerowany owocami 180

utworzyła się kieszeń. Natrzeć mięso przyprawą i pieprzem, osączone owoce wkładać na przemian do przygotowanej kieszeni.Otwór zaszyć lub spiąć igłami do rolad. Przełożyć mięso do brytfanny, posmarować masłem i piec przez godzinę w 180 stopniach. Od czasu do czasu polewać mięso zalewą, w której moczyły się owoce, a potem sosem z dna naczynia. Po upieczeniu pokroić na porcje, podawać

Anioły w kuchni
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 122

Dobrze doprawiony, idealny na świąteczny stół ale nie tylko.  Przygotowanie takiego pasztetu to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki pasztet piekę zazwyczaj na święta, jednak teraz do świąt zostało jeszcze trochę czasu a mnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw i foremek aluminiowych z zestawu  "Domowy pasztet(...)pasztetu. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać je z przygotowanym wcześniej farszem na pasztet. Tak przygotowane mięso przełożyć do  foremek aluminiowych  (wyszły mi 2 po 500 ml). Na wierzchu posypać przyprawą Jager.  Piekarnik nagrzać do 170'C, piec pasztet około 40 minut. Pasztet najlepiej rozkrajał się będzie po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce

Zrób to smacznie
Zapomniana mini - szyneczka pieczona, czyli pyszna i zdrowa wędlina domowa bez chemii jako bonus do gulaszu wieprzowego 107

każdej strony. Szczelnie zamykam i wstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia pakuję do folii do pieczenia, podlewam odrobiną wody. Piekę w temperaturze 180 stopni przez ok godzinę (w zależności od wielkości i grubości kawałka mięsa). Mięsa nie wyjmuję z rękawa dopóki lekko nie przestygnie. W ten sposób zachowuje soczystość mimo wypieczenia. Tak przygotowana(...)szynka jest aromatyczna i dość długo zachowuje świeżość (pod warunkiem, że jest dobrze upieczona i odpowiednio przechowywana - nie zaduszona folią). Z resztą wolę częściej piec mniejsze kawałki niż jeść podstarzałą wędlinę. Jest to 100% mięsa w mięsie ;), z dodatkiem samych naturalnych przypraw ziołowych (nawet ta gotowa mieszanka była bez wzmacniaczy smaku i dlatego jej użyłam). I tak oprócz pysznego obiadu

Kuchnia po mojemu
Cukinie faszerowane mięsem mielonym z mozzarella 186

fantastyczny sprzęt z nastawieniem czasowym na samodzielne włączeni o konkretnej godzinę, to już od progu mogą nas widać cudowne aromaty pieczonej cukinii. Ilość porcji:4 Czas przygotowania 40 minut ( w tym 20 minut pieczenia) Składniki: 0,5kg mięso mielonego z indyka 2 cukinie 2 kulki mozzarelli Puszka krojonych pomidorów (można jak najbardziej zastąpić świeżymi) Pęczek natki pietruszki Sól, pieprz

Kolizje Smaków
Domowy sos BBQ- bez gotowania 190

jest idealny do podawania z pieczonymi, grillowanymi czy smażonymi mięsami. Bez problemu możecie go kupić w sklepie ale tego, który zrobicie sami, żadna sklepowa butelka nie przebije!   Bazą amerykańskiego sosu BBQ są pomidory, cebula, czosnek, gorczyca, cukier i ocet. Czasami spotykam też przepisy, które mają w składzie wino lub piwo. Mój sos ma gęstą konsystencję, jest lekko pikantny(...)wymieszać wszystko ze sobą. Najwygodniej zacząć mieszanie od cukru, octu i sosu Worchestershire – cukier się dokładnie rozpuści. Znakomity do skrzydełek i karkówki z grilla, do kanapek z wędliną, do pieczeni, do kurzej i indyczej piersi. Niezastąpiony składnik w soczystych kanapkach z pulled pork. Zróbcie i niech stoi w lodówce. Jeśli jesteście amatorami dymnych, głębokich smaków, na pewno nie będzie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania