mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:217/1172)

Karkówka duszona pod kapustą 463

składamy z powrotem w jeden kawałek. Formę do zapiekania wysmarowujemy masłem. Wykładamy kapustę oraz cebulkę uprzednio pokrojoną w talaki i zeszkloną na odrobinie oleju. Na kapuście układamy mięso, polewamy równomiernie ketchupem. Pieczemy w 200 stopniach C przez około 1,5 godziny pod przykryciem

Pyry na Gaz
Karkówka w czosnku 191

dokładnie natrzeć karkówkę przyprawami. Czosnek podzielić na ząbki i dodać do mięsa razem z łupinkami. Odstawić na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Przełożyć mięso do rękawa i piec 40-50 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło bądź na zimno

Magiczne Życie Marty
Pasztet drobiowy z bazylią i karmelizowanym jabłkiem 261

przez około godziny. W między czasie na patelni wrzucić masło następnie dodać jabłko pokrojone w kotkę, chwilę przesmażyć, następnie dodać cukier i skarmelizować jabłko. Mięso z rosołu i pieczone obrać z kości, wrzucić do miksera dodać karmelizowane jabłko, rosół, upieczony czosnek (pozbywając się łupin). Wszytko zmiksować na gładko. Doprawić solą i pierzem znowu zmiksować gdy pasztet będzie już

Delicious Titbits
Schab w czapie z mielonego mięsa i pieczarek 189

Schab pieczony w czapie mielonego mięsa z pieczarkami pięknie prezentuje się po przekrojeniu, równocześnie pozostając smacznym. A smakuje i na ciepło w towarzystwie sosu pieczarkowego, i na zimno z żurawiną. To niekwestionowana ozdoba świątecznego obiadu. Składniki: • kawałek schabu, ok. 1 kg Farsz • 500 g mięsa mielonego z indyka

To co kocham
Pieczeń wieprzowa w aromatycznym sosie 190

nigdy nie zostanę. Jestem zodiakalnym lwem a lwom potrzeba mięsa i tyle. Zajadam dania wegetariańskie i wegańskie ze smakiem ale jak potrzeba mi białka zwierzęcego to zajadam mięso. Tym razem przygotowałam pieczeń wieprzową, pyszną i aromatyczną w ciekawym sosie porowym, polecam wszystkim mięsożercom. Pieczeń wieprzowa w aromatycznym sosie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Karkówka w soku jabłkowym 292

Moim popisowym daniem obiadowym jest na pewno karkówka w soku jabłkowym. Wychodzi zawsze soczysta, mięciutka i pyszna. Każdy zachwyca się jej smakiem i prosi o dokładkę

Ana Mari's world
Karkówka w soku jabłkowym 292

Moim popisowym daniem obiadowym jest na pewno karkówka w soku jabłkowym. Wychodzi zawsze soczysta, mięciutka i pyszna. Każdy zachwyca się jej smakiem i prosi o dokładkę

Ana Mari's world
Szynka gotowana i zapiekana z glazurą. 181

cukier lubi się szybko karmelizować i przypalać, a wtedy może być dużo dymu. Jak mięso uzyska zadowalający nas kolorek, wyjmujemy, zawijamy w folię na której się piekło i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Mięso przez to, że jest wrzucane na osolony wrzątek, zamyka się  i jest delikatne oraz soczyste. Nabiera smaku, warzyw i przypraw, a glazura jest tylko dopełnieniem całości

Dieta moja pasja
CEBULOWE UDKA 196

Nacieram mięso ale i skórę. Cebulę obieram i kroję w plastry. Cebulę kroję w plastry. Kładę na mięso i pod skórę. Mięso nakłuwam mięso. Zawijam mięso w folię aluminiowej. Piekę 50 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 202

pieprzu. Usta są delikatne, przyjemnie garbnikowe, dobrze zbalansowane z dużą koncentracją smaku. Jest to wino, które dobrze sprawdzi się w połączaniu z jedzeniem. Producent podpowiada nam pieczone, peklowane lub duszone mięso, carpaccio, pasztety lub kozi ser. Solidne uniwersalne wino.  Wina nadesłane do degustacji przez Lidl Polska . Na zdjęciach Malcolm, kot rasy maine coon

królestwo garów
Kaczka z sosem malinowym i flambirowaną pomarańczą 183

min.3h a najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Maliny myjemy i przekładamy do rondelka, wlewamy wytrawne wino, dodajemy miód i sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż sos będzie

Coś z niczego
Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 231

min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Porzeczkę myjemy i przekładamy do rondelka, wlewamy wytrawne wino, dodajemy miód i sok z pomarańczy. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż sos będzie odpowiednio

Coś z niczego
Masło klarowane 207

dole zostały białe zanieczyszczenia, których nie przelewamy. Gdy zupełnie ostygnie, zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki. Idealnie nadaje się do smażenia wszelakich placków, naleśników, omletów, jajecznicy, mięsa, jak i do pieczenia. Ma taki orzechowy smak. Pamiętajmy, że mimo wielu korzyści zdrowotnych jest to nadal tłuszcz, który ma 883 kalorii w 100 gramach, więc zalecana porcja to 2 łyżki dziennie. Masło

Wołowina od rekina
Terrina z łososia w maku 202

Terrina jest to rodzaj pasztetu z mięsa, ryb lub warzyw, pieczona w kąpieli wodnej. Podawana może być na zimno, ale również i na ciepło. Szczególnie popularna w restauracjach francuskich, ale nie tylko. Bardzo prosty przepis, którego efekt jest zaskakujący i dla oczu, i dla podniebienia - terrina z łososia w maku. Składniki na formę keksowa

mojewypiekiinietylko