Karkówka duszona pod kapustą
Karkówka duszona pod kapustą
Przepis na : obiad
Kruche i soczyste mięso pod pierzynką z kwaśnej kapusty, świetne na niedzielny obiad lub przyjęcie. To danie to tzw. samograj wkładamy do piekarnika i samo się robi nie angażując nas do dodatkowej pracy. Składniki: 1kg karkówki lub łopatki 900g kiszonej kapusty 2 duże cebule olej do smażenia butelka ostrego ketchupu sól, pieprz, majeranek, lubczyk (lub opcjonalnie przyprawa gyros) Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy, osuszamy, i kroimy w plastry centymetrowej grubości. Mięso oprószamy solą, pieprzem, lubc... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Sandra Siebert
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kapustą, karkówka, obiad, kapusta kiszona, do pracy, gyros, mięso na obiad, wieprzowina, mięsa pieczone, karkówka w cebuli, karkówka na obiad, pieczona karkówka, karkówka pieczona
Inne przepisy z Pyry na Gaz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję