mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:224/1172)

Marynata w stylu BBQ 169

marynacie umieszczamy kawałki mięsa, całość zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki (czym dłużej tym lepiej, ale już po 3 - 4 godzinach możecie mięso śmiało grillować lub piec).   P.S. Ta ilość marynaty wystarczy do 10 - 12 plastrów karkówki

Czary - gary w kuchni
Pikantna zupa krem z pieczonych buraków 162

dokładnie umyć, zawi­nąć w folię alu­mi­nio­wą i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 40 minut (można to zrobić przy okazji pieczenia innych potraw np. mięsa lub chleba). *** Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany i starty na tarce imbir, posiekany czosnek, liść laurowy i kumin (ewentualnie także nasiona kolendry i gorczycy) i smażyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta z pieczonych buraków i fasoli 121

każdą szerokością geograficzną. A żeby Was jeszcze bardziej zachęcić do wypróbowania tego smakołyku, dodam, że pastę z buraków możecie przygotować w nieskończonej ilości wariantów - można ją przyrządzić z warzyw pieczonych lub gotowanych, można wzbogacić smak chrzanem, jabłkiem lub ziołami, można przygotować pastę bardzo kremową lub z niewielkimi kawałkami warzyw (tę wersję lubię najbardziej), można wreszcie  użyć jej jako(...)wodzie do wystudzenia. Bu­raki bardzo dokładnie umyć, zawi­nąć w folię alu­mi­nio­wą i  piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około godzinę (można to zrobić przy okazji pieczenia innych potraw np.  mięsa lub chleba). *** Czosnek obrać przekroić na kilka części i podsmażyć przez minutę na oleju (ja preferuję czosnek podsmażony na maśle ghee

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Halibut z grilla 182

dwustronny). Jeżeli używamy patelni grillowej rybę grillować nieco dłużej - ok 4 min z każdej strony, w połowie grillowania przewrócić. Czas jest orientacyjny - zależy od grubości naszego dzwonka - pieczemy do czasu, aż mięso zrobi się białe i łatwo się rozdziela.  Podawać z kawałkiem cytryny. Smacznego

Stare Gary
Marynanta do kurczaka z powidłami śliwkowymi 159

rozgniatamy na miazgę. Jabłka obieramy, kroimy w małą kosteczkę lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smarujemy kurczaka i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przekładamy mięso do woreczka do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180st przez około godzinę. Na 15 minut przed końcem rozrywamy woreczek i rumienimy skórkę. Marynata wystarcza na całego kurczaka lub 4-5 udek

Gotowanie moimi oczami
BURGER DROBIOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I POWIDŁAMI 152

tego przepisu  masło orzechowe powidła z czarnej porzeczki  ser cheddar   Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy jajko, bułkę, sól i pieprz do smaku. Formujemy duże kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony po kilkanaście sekund. Wrzucamy

KuchcikoweLove
Szaszłyki drobiowe 168

pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie to było 30minut. Gdyby warzywa się zbyt szybko zaczęły rumienić przykryć folią aluminiową

W kuchni u Moniki
Muffinki mięsno - ryżowe z fetą zapiekane w kokilkach. Fajna przekąska lub obiad. 175

kroję w grube prostokąty. Kokilki smaruje wewnątrz przy pomocy pędzelka olejem. Następnie do każdej kokilki przekładam połowę mięsa, na mięso układam kostkę sera feta i przykrywam reszta mięsa z pagórkiem. Muffinki piekę ok. 30 minut w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni z termoobiegiem. Stan upieczenia sprawdzam przy pomocy patyczka... jak w przypadku ciasta. Wierzch ma być rumiany i chrupiący

Kuchnia z widokiem na ogród
MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 157

dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć. Formy do muffin wyłożyć wyłożyć papilotkami,wypełnić do połowy przygotowanym farszem,posypać tartą bułką,dodać starty ser,wyłożyć resztę mięsa.Tak przygotowane muffiny piec ok 30 min w 180st C. Udekorować papryką i usmażonym boczkiem

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierś z kaczki w sosie żurawinowym 208

kaczkę skórą do góry i podsmażyć mięso ok 1 minutę. KROK 3: Podsmażone piersi przełożyć do naczynia żaroodpornego lub do naczynia wyłożonego folią. Polać delikatnie odrobiną tłuszczu mięso, zakryć naczynie i piec w temperaturze 180 stopni ok 15 minut. Następnie wyjąć kaczkę z piekarnika. Odstawić jeszcze pod przykryciem ok 5 minut. KROK 4: SOS ŻURAWINOWY : na patelni, na której była

smacznieinatemat
Kotlety wieprzowe z rusztu 141

lekko tłuczemy (ręką). Olej, ocet, przyprawy i zmiażdżony czosnek mieszamy i odstawiamy. Po chwili wkładamy do zalewy kotlety i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie mięso wyjmujemy, osączamy i pieczemy z obu stron na grubym ruszcie lub w piekarniku do miękkości

Tradycyjna Kuchnia
Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera 159

MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO  TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM,LUB 200 BEZ TERMOOBIEGU OK 30MIN PO TYM CZASIE POSYPUJEMY STARKOWANYM SEREM I ZAPIEKAMY JESZCZE OK 10 MIN,ŻEBY SIĘ ZRUMIENIŁ

Swojskie jedzonko
Country dip 175

Country dip Szybki sos na bazie jogurtu i kilku składników , które zazwyczaj mamy w spiżarce , czy lodówce . Świetnie smakuje podany z każdym rodzajem mięsa , choć szczerze

Ogrodnik w podróży
Kurczak w winie – coq au vin 153

płynu, dodałem do pieczarek z cebulkami i boczkiem. Ułożyłem kurczaka w brytfance , zalałem mieszanina warzywno-pieczarkową. Dusiłem pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie zdjąłem pokrywę , piekłem do czasu ,aż mięso się zrumieniło

R'n'G Kitchen
Piersi kurczaka w krakersach 232

drugi dzień krakersy zmielić, np, za pomocą blendera. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zamarynowane mięso obtoczyć w panierce krakersowej. Przygotowane kawałki kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut (bez przykrycia). Mięso musi lekko się zarumienić

Ugotować

Proponowane wyszukiwania