Tymiankowe udka w śmietanie

Tymiankowe udka w śmietanie

Tymiankowe udka w śmietanie

Przepis na : obiad

Propozycja na nieskomplikowany i smaczny obiad. Bez stania przy garach i  mieszania.Aromatyczne udka zapieczone w śmietanie.Składniki:1 kg podudzi ( ja wybrałam jak najmniejsze, na kilogram weszło 10 sztuk )150 ml śmietany 18%3 łyżki mleka 3%2-3 łyżki listków tymianku świeżego1 łyżeczka przyprawy do kurczaka KAMIS1 łyżeczka soli1 łyżka oleju lub oliwyWykonanie:Podudzia umyć i osuszyć. Wyciąć kości, jednak nie jest to zabieg konieczny. Posypać przyprawą do kurczaka.Śmietanę, mleko, tymianek i olej wym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

kolorowotorcikowokolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, udka , pieczone udka, ryż, ziemniak, kurczak, ziemniaki, marynaty, obiad, przepisy z ziemniakami, mięso, mięsa pieczone, podudzia z kurczaka, udka z kurczaka, kurczak w marynacie, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, kurczak pieczony, kurczak z ryżem, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z kolorowotorcikowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.