Kurczak w winie – coq au vin
Kurczak w winie – coq au vin
Kurczak po francusku Składniki Marynata : 2 marchewki 2 cebule 1 pomidor 2 ząbki czosnku kilka gałązek tymianku 1 liść laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 24 ziarna pieprzu czarnego 1 butelka wina wytrawnego Bordeaux 60 ml koniaku 60 ml oleju Kurczak : ok.1,5 kg 300 g małych pieczarek 40 g mąki 100 g masła 250 g osączonych cebulek marynowanych sól 90 ml oleju 300 g wędzonego boczku pokrojonego w plastry pieprz Przygotowanie Kurczaka podzieliłem na części. Przygotowałem marynatę : warzywa pokroiłe... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen
Autor
Arkadiusz Gie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, marynaty, boczek, pieczarki, warzywa, kurczak w marynacie, kurczak z boczkiem, marchewka, mięso, francuskie, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z pieczarkami, drobiowe, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, mięsa pieczone, kurczak wędzony , kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, boczek w marynacie, kurczak z czosnkiem, pieczony boczek, gotowany kurczak, mięso duszone
Inne przepisy z R'n'G Kitchen
Dodaj komentarz