Meat roulade with black pudding and feta cheese cold and heat. Składniki. 1 kg mięso z łopatki wieprzowej 30 dag kaszanka 10 dag feta
Kulinarny karnet Christopherarodzynki cynamon imbir 3-4 łyżki miodu/syrop z agawy w wersji wegańskiej 1/4 szklanki oleju(lniany, sezamowy lub z pestek winogron) 2 szklanki wody WYKONANIE: 2 szklanki płatków owsianych mielimy na mąkę, 2 bierzemy w normalnej postaci- wsypujemy do miski razem z wiórkami kokosowymi, migdałami i miksem nasion Orzechy włoskie, żurawinę, rodzynki, cynamon i imbir dodajemy według uznania Dodajemy miód
peanutbuttermonsterbraku organizacji klasy: Wenecja nas ominęła! Łamię trochę zasady i nominuję każdego, kto ma tylko ochotę na to, aby Wasi czytelnicy dowiedzieli się o Was trochę więcej i mieli szansę lepiej Cię tu poznać! Miłego dnia
Chocolate Stop Temptingminut! A przepis jest dziecinnie prosty. ~Mąka z ciecierzycy ~ Składniki: dowolna ilość suchej ciecierzycy 1. Cieciorkę podprażamy na suchej patelni: 2. Przekładamy do miski do ostygnięcia: 3. Mielimy partiami w młynku do kawy: 4. Gotową mąkę przesiewamy prze sitko i przekładamy do słoiczka: I gotowe :) Więcej o tej mące i jej zastosowaniu możecie przeczytać na tym blogu
Kuchenny Skrawek Niebadodać orzechy laskowe w całości, oraz zetrzeć świeżą skórkę z pomarańczy. Roztapiamy masło z cukrem, kakao i wodą, odstawiamy do ostygnięcia. w tym czasie w malakserze lub tłuczkiem mielimy 35 dag herbatników. Do wystudzonej masy kakaowej dosypujemy partiami mleka w proszku i miksujemy. Na końcu wsypujemy zmielone herbatniki i bakalie,delikatnie mieszamy masę łyżką. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem
Apetyczna babeczkazimnej wody, bo znacznie zwiększy swoją objętość. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno posiekane pieczarki i cebulę, studzimy. Wszystkie przygotowane składniki mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajka, paprykę, curry, sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Pasztet przekładamy do foremki, zapiekamy ok 1 godziny w tem 200C. Wybornie smakuje
Apetyczna babeczkacayenne. Składniki na farsz: 1 kg ziemniaków 2 cebule 1-2 łyżeczki pieprzu w zależności od upodobań majeranek sól oliwa Ziemniaki gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Na patelni rozgrzewamy oliwę i blanszujemy drobno posiekaną cebulę. Masę ziemniaczaną mieszamy z cebulą, pieprzem i solą, doprawiamy tak aby farsz był pikantny. Ciasto na pierogi: 2-3 szklanki
Apetyczna babeczkamleko wodą przegotowaną i wyłączamy gaz. Po przestygnięciu przelewamy do butelek. Najlepiej też użyć do tego sitka, gdyż na powierzchni mleka pojawia się kożuch, a w przypadku mielenia ziaren w wyciskarce, niewielka ilość pulpy zostaje w mleku. A pulpę warto zostawić i przerobić, np. na kotlety sojowe, na przykład takie :)Przed każdym użyciem należy wstrząsnąć. Smacznego
chwile dla mniesię ją bardzo prosto, niepotrzebne są wyszukane składniki i masa czasu, wystarczą dwa składniki, patelnia, blender i 15 minut wolnego czasu. jak widać mój blender nie poradził sobie z mieleniem :/ Składniki: sezam 2 łyżki (lub mniej) oleju Sezam prażymy krótko na suchej patelni, maksymalnie 3 min. dłuższe prażenie spowoduje zgorzknienie sezamu. Przekładamy go do miseczki lub na talerzyk, żeby przestygł
chwile dla mniejabłek antonówek (lub innej ulubionej, najlepiej kwaskowatej odmiany) 2 łyżki wody 2 łyżki cukru trzcinowego pół laski wanilii łyżeczka cynamonu odrobina imbiru Sposób przygotowania: Twaróg przepuszczamy przez maszynkę lub mielimy go chwilę w malakserze na najniższych obrotach (można również pomóc sobie widelcem). Mąkę, cukier puder i cynamon przesiewamy na stolnicę, zimne masło kroimy na dość cienkie plasterki i rozcieramy wszystko
Symfonia Smakówroztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego 2 jaja łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g czarnej porzeczki Przygotowanie: Herbatniki mielimy w malakserze, dodajemy masło, zagniatamy. Powstałą kruszonką wylepiamy formę na tartę (ja nie mam takiej formy, więc użyłem z tortownicy). Odstawiamy do lodówki na 30 min. Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy
Kuchnia Łukaszakostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min, po tym dodajemy sos pomidorowy i zmiażdżony czosnek, dusimy jeszcze 10 min. Upieczone kabaczki siekamy drobno nożem lub mielimy w malakserze, dodajemy do cebuli, mieszamy, solimy, dodajemy pieprz i cukier i dusimy na małym ogniu przez ok. 20 min. Pod koniec dodajemy ocet. Przygotowaną ikrę przekładamy do słoików
Kuchnia ŁukaszaTacos to obok tortilli chyba najsłynniejsze meksykańskie danie. W Polsce może jeszcze niedocenione, jednak w USA tacos zdecydowanie są bezkonkurencyjne. Tacos możemy serwować z nieskończoną
Mania GotowaniaRZEPAKOWEGO ! Będziemy na nim smażyć cebulkę na złoto, dodamy go ciasta, dodamy do gotującej się wody, do farszu... Dodamy go na wszystkich etapach podróży po pierogach. Będziemy go mieli zawsze pod ręka , bo warto Kochani, warto ! Będą to jednak troszkę inne ruskie... bo zdrowsze ! Do klasycznego farszu ziemniaczano-twarogowego dodam AMARANTUS BIO. Amarantus jest jedną z najstarszych roślin uprawnych
Z Kuchni Do Kuchni