Pasztet z gęsi z pistacjami

Pasztet z gęsi z pistacjami

Pasztet z gęsi z pistacjami

Co zrobić z pozostałym po niedzielnym obiedzie mięsem z pieczonej gęsi? Można przygotować pyszny pasztet. Jeśli chociaż raz mieliście okazję samodzielnie przygotować pasztet, z pewnością przyznacie mi rację, że żaden kupiony nawet w najlepszych delikatesach nie może się z nim równać.  Składniki:750 g mięsa z gęsi (z rosołu lub pozostałego z pieczonej gęsi)200 g gęsich wątróbek lub z innego drobiu75 g gęsiego smalcu2 małe cebule2 jajka3/4 szklanki rosołu z gęsisól, pieprz100 g boczku wędzonego w pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, pieczenie, cebula, mięso, rosół, boczek, jajko, mięso na obiad, obiad, mielone, mięsa pieczone, bezglutenowe, pieczony boczek, mięso mielone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.