mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:162/458)

Królik duszony w warzywach 176

duża cebula czosnek 2 ząbki sól, pieprz czarny, liść laurowy, zioła prowansalskie, papryka mielona tłuszcz do smażenia Przygotowanie : mięso umyć osuszyć, posypać pieprzem, papryką Cebulę pokroić w piórka, marchew i pietruszkę w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu mięso obsmażyć z obu stron Wsypać cebulę, przesmażyć, wsypać warzywa i pokrojony czosnek, przykryć pokrywką- smażyć W trakcie smażenia dolać tyle wody

Proste Potrawy
KROKIETY Z MIĘSEM 205

PRZYGOTOWANIE :  Mięso z obranymi warzywami przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie bardzo miękkie.  Mięso i jarzynę wyciągamy, studzimy, następnie mielimy w maszynce do mięsa łącznie z obraną cebulą i czosnkiem. W wywarze moczymy bułkę, wyciskamy ją i dodajemy do farszu

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z dynią, marchewką i mięsem mielonym 144

złoty kolor. Pod koniec dodajemy przyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładdamy mięso mielone i dokładnie obsmażamy. W między czasie obieramy dynię i marchewkę oraz kroimy w kosteczkę. Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz dorzucamy pozostałe przyprawy. Dosypujemy ryż oraz soczewicę, przez minutę podsmażamy. Dorzucamy warzywa, pomidory w puszce, a całość podlewamy ciepłym bulionem. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia

Kolizje Smaków
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 132

mące i smażymy na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Warzywa kroimy w słupki, dodajemy łyżkę sosu barbecue, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na patelni podpiekamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy bulion, chwilę gotujemy. Następnie dodajemy przecier, oliwki i śmietanę. Zagotowujemy. Sos mielimy blenderem.  Na talerz układamy porcję surówki, na to ryba i sos. Dekorujemy pozostałymi

Kulinarne Fantazje Marioli
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 172

ręką. Na warsztatach i degustacjach podaję go w formie przystawki z owocami i warzywami, w daniach głównych, zupach (minestrone!), z mięsem, rybami i oczywiście w najbardziej wysublimowanej formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia. Spróbujcie dodać startego Parmezanu do mielonego mięsa, a efekt będzie piorunujący. Ja go dodaję nawet do lodów i deserów

Codzienna kuchnia niecodzienna
Burger z parowaru 298

Za kilka dni kolejne Mistrzostwa Burgerowe Food Trucków, w których znowu będę miał przyjemność być sędzią :) Przy tej okazji zacząłem wspominać, jak to rok temu byłem

Parowar Faceta
PIEROGI Z KACZKĄ, SOSEM ŚLIWKOWYM I SALSĄ Z MANGO 186

Dolewamy 1/3 szklanki białego wina i chwilę odparowujemy. Wlewamy bulion i dorzucamy gotowane warzywa z rosołu. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i chili w proszku. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Lekko odparowujemy. Zostawiamy do przestygnięcia, po czym, razem z listkami kolendry lub natki pietruszki  mielimy w maszynce (ewentualnie rozdrabniamy w malakserze).  Przygotowanym farszem nadziewamy pierogi. Ustawiamy grzbietem

cool and minty
Młoda kapusta z pieczarkami i tymiankiem 185

który zmienia charakter całego dania. Kapustę podaję zwykle z młodymi ziemniakami i kotletami mielonymi. Składniki dla 2-3 osób: 1 młoda kapusta 2 młode większe marchewki 12 pieczarek ½ szklanki zielonego groszku (mrożonego) 2 szklanki bulionu (może być z kostki lub można go zastąpić wywarem z warzyw) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku Marchewkę obrać, pokroić

Trzeci talerz
Zupa z kukurydzy i marchewki 144

konserwowej 2 marchewki 2 łyżki gęstej śmietany ok. 1 l wody sól ziołowa mielona papryka (słodka i ostra) parmezan lub grana padano Marchewki obieramy i kroimy w plastry, a następnie wkładamy do garnka, dodajemy kukurydzę wraz z zalewą, dolewamy 3/4 l wody i dotujemy aż warzywa zmiękną. Następnie blendujemy je (całkiem na gładko lub - jeśli lubicie - niedokładnie, pozostawiając niewielkie

Czary - gary w kuchni
Cannelloni alla chili con carne . 151

coś z mięsem :)  Dzisiaj przygotowałam cannelloni nadziewane mięsem , przekładane mieszanką warzyw chili con carne którą dostałam od firmy Bonduelle . Do mięsa użyłam przypraw od firmy  Skworcu i  firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :)  Składniki : około 300 g cannelloni  1 kg mięsa mielonego z szynki 1 puszka chili con carne Bonduelle 1 duża cebula

Sama słodycz i szczypta chili
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z tymiankiem 140

ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu przyprawy: sól himalajska, pieprz, tymianek, naturalna wegeta - mielona suszona włoszczyzna z dodatkiem soli oraz 2 soki pomidorowe - jeden zwykły, drugi pikantny (z dodatkiem tabasco) 500 ml jogurtu naturalnego makaron nitki Podstawą zupy jest rosół. Umyte mięso, obrane i umyte warzywa, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, ziarna pieprzu czarnego, łyżkę naturalnej "wegety" oraz łyżkę

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
gulasz drobiowy z kalafiorem i kuskusem 140

śmietany ziele angielskie liść laurowy łyżka suszonej słodkiej papryki w płatkach sól, pieprz, mielona słodka papryka Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać mięso, posypać słodką papryką i obsmażyć. Zalać szklanką wody, wrzucić ziele i liść laurowy, dodać warzywa i dusić pod przykryciem około kwadransa. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić gulasz

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczone buraki 117

pyszne,  fantastyczne, poprostu nieziemskie - goraco je Wam polecam! W kuchni aromat pieczonych warzyw czuc bylo jeszcze rano, a gdy wyrzucalam papier od pieczenia, pachnial tak wspaniale burakami, przypieczonym miodem i octem balsamocznym, ze mialam ochote go schrupac;) Zobaczcie tez jakie pomysly na pieczenie burakow mieli pozostali uczestnicy zabawy:  Panna Malwinna ,  Lejdi ,  Mirabelka ,  Mopsik ,  Bartoldzik

Codzienne Gotowanie
Ogórkowa sałatka na zimę 361

szklanka wody 1 1/4 szklanki cukru 1 łyżka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka gorczycy Wykonanie: Ogórki obieramy ze skórki zaczynając od jasnej strony, żeby nie były gorzkie. Kroimy je w plasterki. Marchewkę ścieramy na grubej tarce jarzynowej, a cebule kroimy w krążki. Warzywa wrzucamy do miski. W małym garnuszku umieszczamy składniki zalewy. Doprowadzamy ją do zagotowania

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety z mięsem 313

Składniki: Naleśniki, 500 g mięsa z rosołu, 2 cebule, 2 łyżeczki masła, ugotowane warzywa z rosołu: marchewka i 1/2 pietruszki, 1/2 szklanki rosołu, 3 jajka, sól, bułka tarta, olej. Wykonanie: Przygotowujemy naleśniki . Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Mięso, cebulę, marchewkę i pietruszkę mielimy w maszynce do mięsa. Do farszu dodajemy rosół, sól, pieprz i całość dokładnie mieszamy

paapilotkaa
Pulpety w pomidorach 110

bułki tartej wlewamy ok ½ szklanki mleka, po chwili całość wsypujemy do mięsa mielonego. Ponadto do mięsa dodajemy 2 jajka, solimy, pieprzymy , formujemy pulpety. Pulpety umieszczamy w wywarze, gotujemy kilka minut, następnie  dodajemy pomidory z puszki i jeszcze gotujemy ok. 30 minut. Łyżką cedzakową wyjmujemy warzywa i nierozgotowane pomidory, miksujemy. Ponownie wrzucamy do gotujących pulpetów. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Ryż z warzywami i klopsikami 194

talerzu New Hollis Gold z Porcelana Bogucice. Składniki: Klopsiki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 łyżeczka Musztarda Kielecka delikatesowa stołowa 0,5 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej Ale -raj 0,5 cebuli (średniej wielkości) sól, pieprz do smaku mąka do obtoczenia Ryż z warzywami 2 woreczki ryżu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 por (większy

Ala piecze i gotuje
Domowa surówka z kapusty kiszonej niby po żydowsku jako wyrazisty akcent obiadowy 111

właściwości warto regularnie spożywać - szczególnie w okresie zimowym kiedy trudno o świeże warzywa. Składniki (na niewielką miskę): 20 dag kapusty kiszonej z marchwią 1/2 marchewki 1 niewielki ogórek kiszony 1/4 średniego ogórka zielonego 2-3 plastry cebuli 1/2 małego jabłka 1/5 czerwonej papryki pieprz mielony 2 łyżki oliwy ulubione przyprawy (suszony koper, czosnek granulowany, tymianek, rozmaryn, kminek) kilka kropli

Kuchnia po mojemu
Chili con carne 113

oregano, paprykę słodką oraz chili), wymieszać. Smażyć jeszcze przez chwilę. Dodać mięso mielone. Smażyć z 5 minut, aż zacznie zmieniać kolor na jaśniejszy, mieszając od czasu do czasu. Następnie wlać wodę oraz dodać pomidory. Gotować na średnim ogniu około 10 minut (w tym czasie warzywa puszczą sok i przybędzie wody w garnku. Smażenie na średnim ogniu bez przykrywki

Moja Delicja
Surówka z kapusty pekińskiej, cukinii i pomarańczy (121 kcal) 149

łyżeczka octu winnego 2 łyżki soku z cytryny sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, lekko wygniatamy rękami i odstawiamy na 15 min. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Cukinię kroimy w cienkie paski. Warzywa i owoce dodajemy do kapusty. Miód, oliwę, ocet i sok z cytryny mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki wieprzowe w plastrach boczku na oleju rzepakowym 165

bardziej łagodnie. Danie prezentuje się ciekawie i świetnie pasuje do sezonowych warzyw.  W przygotowaniu potrawy użyłam Oleju rzepakowego, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest niezbędnym produktem w naszej codziennej diecie. Kotleciki wieprzowe w plastrach boczku SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko ½ łyżeczki czubricy sól i pieprz do smaku(...)łyżki bułki tartej olej rzepakowy do smażenia 6 plastrów boczku parzonego – długie plastry  PRZYGOTOWANIE: Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy czubricę, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartę oraz sól i pieprz i wyrabiamy na jednolitą masę mięsną.  Z masy mięsnej formujemy 6 kotlecików, które formujemy w wałeczki.  Na plastrze boczku układamy kotlecik, który dość ciasno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka szwedzka do słoików na zimę 485

piórka (ja wszystko skroiłam w robocie - ogórki na grubsze, pozostałe warzywa na cieńsze plastry), czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko wkładamy do dużego garnka dodając ziele i liść laurowy.  Ocet mieszamy z cukrem i zagotowujemy.  Zalewamy nim ogórki, solimy i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym.  Całość mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce na minimum 5-6 godzin

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Grzanki z dynią i suszonymi pomidorami 116

nadszedł czas na jakąś ciekawą i smaczną przystawką z tym typowo jesiennym warzywem. A mianowicie grzanki z dynią i suszonymi pomidorami. To połączenie było trafne, gdyż dynia jest dość mdła w smaku. Dlatego postanowiłem złamać jej smak kwaskowatymi suszonymi pomidorami i delikatną ostrością świeżo mielonego pieprzu. To danie nadaje się zarówno jako forma przystawki, jak również na lekką

kulinarnyJa
Makaron z gorgonzolą i fasolką 161

wędzonego boczku2 garść mrożonej, zielonej fasolkikilka pomidorków koktajlowychnatka pietruszkipor - zielona częśćoliwa do smażeniaświeżo mielony pieprzMakaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Por kroimy w piórka, pomidorki na pół, natkę siekamy. Por, pomidorki i fasolkę podsmażamy na oliwie. Następnie podsmażone warzywa, boczek i ser dodajemy do makaronu. Chwilkę smażymy by ser się rozpuścił. Na koniec

Bon Appetit Małgorzaty
Sos słodko-kwaśny z cukinią 236

łyżeczki papryki ostrej 1 łyżka kurkumy ok 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu Cukinię obrać ze skórki, usunąć miąższ i pokroić w kostkę. Potrzebujemy 3kg już obranej i pokrojonej cukinii. Cebulę obrać, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Następnie pokrojone warzywa zasypać solą i odstawwić na 12 godzin. Po tym czasie warzywa odsączyć z soku. Ocet zagotować

Monia miesza i gotuje
Nadziewana cukinia z serem pleśniowym 195

Lubię faszerowane warzywa i w sezonie letnim bardzo często goszczą na moim stole. Ta cukinia jest soczysta, aromatyczna i pożywna, doskonale nadaje się na obiad bądź kolację.  Składniki: - 2 cukinie - 1,2 kg mięsa mielonego -  120 g sera pleśniowego typu brie - 120 g sera pleśniowego lazur niebieski - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka octu balsamicznego(...)łyżki musztardy - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka delikatu czerwonego do mięs - kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Mięso mielone podsmażamy i dodajemy 2 drobno posiekane ząbki czosnku, ocet balsamiczny, musztardę, koncentrat pomidorowy oraz delikat czerwony. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Oba gatunki serów kroimy w małe kawałki, dorzucamy do wcześniej przygotowanego mięsa i razem podsmażamy jeszcze około

Zainspirowana w kuchni
Domowe burgery 170

powtórki :) Składniki na 4 sztuki: 4 bułki (u mnie orkiszowe) 4 kotlety mielone (u mnie z indyka) 4 plastry sera żółtego 4 liście sałaty 2 pomidory kawałek świeżego ogórka lub ogórki konserwowe ketchup 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Ogórka i pomidory pokroić w plasterki. Majonez, jogurt i czosnek

Ze smakiem i z pasją
Dip pomidorowo-jogurtowy 222

przede wszystkim jako sos, w którym możemy "maczać"  mięsa, chleb, warzywa, krakersy.... często używany jest do przekąsek I przystawek. Jest sosem do wszystkiego :)- ograniczyć nas  tu może, tylko nasza wyobraznia :) Dzisiaj proponuję dip pomidorowy , ktory użyłam jako dodatek do pilaw z mięsa mielonego. Zaczynamy:  Składniki: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka

Smaki Edyty
Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 146

zdrowa przekąska z chudym mięsem i dużą ilością świeżych warzyw. Zapisz przepis Drukuj Składniki 300g polędwicy wieprzowej 150g kukurydzy konserwowej 1 średni mięsisty pomidor (180g) 1 mała czerwona cebula (120g) kilka liście sałaty (najlepiej lodowej) pęczek świeżej naci kolendry 2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki(...)łyżek oliwy 8 niedużych tortilli kukurydzianych Instrukcje W niedużej misce mieszamy ze sobą 5 łyżek oliwy oraz po 1/2 łyżeczki: oregano, mielonego kminku, soli oraz ostrej papryki. Polędwicę kroimy w długie, ale cienkie (ok. 1,5cm) paski, dokładnie obtaczamy w marynacie i pozostawiamy w niej na co najmniej 1 godzinę w lodówce. Pomidora kroimy w niezbyt grube paski – pozostawiając

Kulinarna Pokusa
Dorsz po japońsku 141

większość dań rybnych przyrządzam z tej ryby. Oto kolejna wariacja: dorsz po japońsku . Inspiracja TU . Fajne i ciekawe danie. Polecam. Składniki: 2 filety z dorsza marchewka 1 por łyżeczka mielonego imbiru sól, pieprz sos: 1 i 1/2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 strączek suszonej papryczki chilli 1 filiżanka wody Wykonanie: 1. Dorsza ugotować na parze(...)mąką ziemniaczaną, dodać pokrojoną w drobną kostkę papryczką (wcześniej namoczoną w gorącej wodzie) i wymieszać wszystko z sosem sojowym. Doprawić imbirem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać warzywa. 4. Włożyć do garnka rybę, położyć na niej warzywa oblane sosem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Podawać z ryżem

Pasja Smaku
Grillowany rostbef z talarkami z ziemniaka, chipsami z buraka i warzywami 132

Dzień słoneczny - wymarzony, grill rozpalony, więc mięso i warzywa się grillują, a potem na talerzach lądują. Zostaje tylko zjadanie i wspólne biesiadowanie.  Składniki: 4 porcje mięsa wołowego rostbef o grubości ok. 2 -3 cm, 6 szt. średniej wielkości ziemniaków, 1 mała cukinia, 1 kolba kukurydzy, 8 szt. małych czerwonych cebulek, 4 szt. młodej pietruszki (korzeń), 2 szt. czerwonego buraka(...)cytryny, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. olej rzepakowy, suszony czosnek mielony do smaku, papryka mielona słodka do smaku, 4 gałązki zielonej pietruszki. Przygotowanie: Mięso myjemy i suszymy. Kukurydzę, kroimy na 4 plastry o długości ok. 4 cm. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, odsączamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru soku. smarujemy olejem i solimy. Cebulki

Moniki Smakołyki
Zupa botwinka z młodymi ziemiakami i fetą 135

roboty kiełbasy i boczki, więc jeśli ktoś miał ochotę na “skwarki” to wystarczyło iść na górę i uciąć kawałek…Bardzo chciałabym wrócić do tych czasów, uprawiać warzywa i hodować zwierzęta na własne potrzeby, ekologicznie i zdrowo. Wierzyć mi się nie chce, że niektóre dzieci nie wiedzą co to jest wiejskie życie. Całe szczęście, że wciąż mam rodzinę(...)łyżka balsamicznego octu sól i czarny pieprz świeżo mielony do smaku Dodatkowo 1 kg młodych ziemniaków 100 g fety, u mnie owcza świeże zioła do posypania Młode buraczki i marchewki (nie ma potrzeby obierać) pokrój w plasterki. Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Opłukaj botwinę i grubo pokrój. Włóż warzywa do pojemnego garnka i wlej bulion. Gotuj botwinkę przez

codojedzenia
Pulpety z indyka na pieczonych warzywach 135

Warzywa możecie wykorzystać dowolne, takie jakie posiadacie w chwili obecnej w domu czy też w zależności od sezonu. Pulpetów wychodzi dużo więcej z podanej porcji mięsa więc połowę przeznaczyłam na drugi dzień do obiadu, które można podać z ziemniakami, surówką i sosem serowym. Z podanej porcji wychodzi dwa obiady dla 4 osób. Składniki Pulpety 700 g mięsa mielonego(...)dokładnie wszystko wymieszać. Z mięsa uformować niewielkie pulpety i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotleciki z każdej strony. Po usmażeniu odłożyć na półmisek. Warzywa 6 średnich ziemniaków 3 średnie marchewki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 1 czerwona papryka sól pieprz olej Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewki obrać

O kuchni z uczuciem
Pieczony kurczak z warzywami i pieczarkami 177

wygrzewał się” ☀  znakomicie, a w połączeniu z pieczonymi warzywami i pieczarkami smakował wyśmienicie.  Wewnątrz był soczysty, z zewnątrz chrupiący, pięknie przyprawami i ziołami pachnący 🌿🌾🌾👃❤. Składniki: 1 cały kurczak ok. 1 – 1,5 kg,   zioła i przyprawy do kurczaka: 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Galeo, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki Galeo, 1 łyżeczka czosnku granulowanego Galeo, 1 łyżeczka(...)góry i dodajemy po miedzy nimi pieczarki. Brokuły dodajemy ok. 15 min przed końcem pieczenia i przykrywamy całość folią aluminiową. Na 5 min przed wyciągnięciem, ściągamy folię. Przed podaniem warzywa oprószamy delikatnie solą i posypujemy natką pietruszki.   Smacznego

Moniki Smakołyki
Pełnoziarniste tagiatelle zapiekane z krewetkami 96

dzieła: Makaron wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy al-dente. Ustawiamy piekarnik do nagrzania na 150*C. Krewetki myjemy, przypra-wiamy majerankiem, cząbrem, świeżo mielonym pieprzem czarnym i zielonym i wrzucamy na patelnię skropioną wcześniej oliwą (u mnie trady-cyjnie atomizer :)). Jeden ząbek czosnku kroimy w plasterki i wrzucamy do krewetek. Patelnię przykrywamy pokrywą(...)duszą :) Paprykę ćwiartujemy (ależ mam dziś humor... :)) i pozbawiamy gniazda nasiennego, pomidora sparzamy, obieramy i wycinamy twarde części. Do tego łupimy 3 ząbki czosnku i wszystkie warzywa miksujemy na gładki sos, przyprawiając je oregano, pieprzem cayenne i słodką papryką. Przelewamy sos do rondelka i zagotowujemy. Makaron odsączamy i wkładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać

Spektrum Smaku
KOKARDKI Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 116

bardzo smaczne. Makaron z kurczakiem i warzywami jest niezawodny w każdej sytuacji 😉 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 5-6 suszonych pomidorów 100 g sera pleśniowego 250 g makaronu typu kokardki oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)kurczak nie będzie surowy.  Makaron gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię z kurczakiem i warzywami. Mieszamy i smażymy około 2-3 min. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Na talerz wykładamy porcję makaronu razem z kurczakiem i warzywami, a wierzch posypujemy kawałkami sera pleśniowego

Kuchnia MagdaLeny
Potrawka z bakłażana, papryki i pomidorów 144

zakupu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa mogę zaprezentować Wam aż dwa przepisy pochodzące z tej pachnącej orientem pozycji. Dziś pod lupę weźmiemy potrawkę z bakłażana, papryki i pomidorów. To danie z warzyw na pierwszy rzut oka nie wyróżnia się niczym szczególnym, lecz gdy przyjrzymy się jej bliżej i dostrzeżemy kolendrę i kumin, przestanie być tak banalna. Nam bardzo smakowała, teraz(...)cebule 5 ząbków czosnku mielona kolendra mielony kumin / kmin rzymski przecier pomidorowy 400 g pomidorów 1 puszka krojonych pomidorów cukier oliwa z oliwek sól morska pieprz świeżo mielony natka pietruszki liście kolendry'; document.write(" "); Kroimy składniki: Bakłażan – w kostkę ok. 2,5 cm, Papryka – w paski o szerokości ok. 1 cm, Cebula – w kostkę ok. 1 cm, Czosnek

Proste-przepisy.pl
Mięsne kuleczki w kolorowym bigosie 138

Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego dodać przecier i ketchup, wymieszać. Na sam koniec dodać po 1,5 łyżeczki imbiru i kurkumy oraz sól do smaku, całość wymieszać. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.  Składniki kuleczki: 1 kg mięsa mielonego szynki wieprzowej 3 jajka szklanka bułki tartej 6 łyżek

Krakowskie smaki Ani