tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Następnie dodać mięso mielone i wszystko razem przesmażyć, do momentu aż mięso nie będzie różowe. Przyprawić do smaku.Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i utłuc na gładkie puree z mlekiem i śmietanką.Mięso z warzywami przełożyć do naczynia do zapiekania, a na nim rozłożyć warstwę ziemniaków. Na wierzchu
Świat Domowej Kuchniprzypadku, placki będziemy podgrzewać na suchej patelni, aby osiągnąć podobny efekt.Mięso mielone doprawić pieprzem Cayenne i słodką papryką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.Cebulę pokroić w piórka, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski.Do usmażonego mięsa dodać warzywa i podsmażyć na patelni, następnie dodać fasolę i kukurydzę. Całość smażyć około
Świat Domowej Kuchnisojowy), pieprz suszone oregano, cząber, tymianek słodka i ostra mielona papryka Obieram ziemniaki i kroję je w kostkę. Dynię również. Cebulę i czosnek obieram, siekam i szklę na oleju. Następnie dodaję dynię, chwilę podsmażam i zalewam wodą. Dodaję sól. Wrzucam ziemniaki, zagotowuję. Kiedy warzywa są miękkie, miksuję zupę blenderem na gładki krem, doprawiam. Podaję z kleksem śmietany
W kuchni Karmel-itkiwymyślona na święta specjalnie pod mojego pana, który nie lubi gotowanych jajec. Oto klops po małym tuningu ;) Do środka mięcha wkładamy młodą cukinię, a do środka cukinii kolorowe warzywa. Efekt wizualny jest powalający :) w smaku zresztą też pyszne, na gorąco na obiad jak i na zimno do pajdy chleba :)Składniki:1 kg mięsa gulaszowego, wieprzowego (zmielonego)2 jajka + 1 białko1(...)groszek zielony oraz marchewka)1 duża cebula2 ząbki czosnkususzony majeraneksuszony tymianeksól, pieprzok. 3 łyżek bułki tartejolej do smażeniaCebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielone mieszamy z 2 jajkami, odrobiną bułki tartej, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie mieszamy. Cukinii odcinamy końcówki i przy pomocy noża i łyżeczki wydrążamy
Bon Appetit MałgorzatyKlasyczny h amburger z Mc Donald's to jedna z najpopularniejszych i naj częściej kupowanyc h kanapek w restauracji. Charakteryzuje go porcja mięsa wołowego, warzywa, takie jak: ogórek konserwowy, cebula oraz dodatek musztardy i ketchupu , całość oczywiście otula gładka bułeczka . P roste, nieskomplikowane składniki tworz ą wyjątkowy, tradycyjny i cha rakterystyczny smak pop ularnego hamburgera. Uwielbianego przez wielu klasycznego hamburgera(...)ciepłego (nie gorącego) mleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) Burgery: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo
Słodka Stronaczosnkiem i mieloną papryką.Kiedy kurczak jest już rumiany dodaje do niego cebulkę, chwilę przesmażam. Następnie dodaję czerwoną paprykę, gdy troszkę zmięknie, dodaję cukinię. Na koniec pomidory. Doprawiam wszystko szczyptą roztartego majeranku i bazylią. Duszę. W osobnym naczyniu gotuję ryż ok.15 minut. Kiedy ryż jest gotowy, rozcinam woreczek, dodaję jego zawartość na patelnię z mięsem i warzywami. Mieszam
Kuchnia z widokiem na ogródtalerz, a samego woka oczyszczamy papierowym ręcznikiem. W woku ląduje druga łyżka oleju kokosowego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy starty na tarce imbir, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i mieloną kurkumę. Smażymy mieszając aż zniknie ostry zapach, dodajemy do woka drugą łyżkę pasty curry, mieszamy. Mocno wstrząsamy puszką kokosowego mleka. Wlewamy ¼ do woka i mieszamy pastę, imbir i czosnek, żeby(...)ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g schabu wieprzowego bez kości albo polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju kokosowego albo ryżowego 2 łyżki (30g) czerwonej pasty curry Kanokwan 2 łyżki startego imbiru 2 średniej wielkości ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej kurkumy 400ml mleka kokosowego
Karo in the Kitchenmięsnymi kulkami, ziemniakami, smakowitym, zabielonym śmietanką wywarem. Pełna warzyw i mięsa zaspokaja głód na długie godziny. Doskonale nadaje się na jednodaniowy obiad. I nie mówcie mi, że zupa to nie obiad, dopóki nie zrobicie sobie "Kwaśnego Klopsa"! :) Składniki: (przepis od Kasi z moimi modyfikacjami): KLOPSIKI 250 g mięsa mielonego mieszanego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej
Kuchnia Prezydentowejsię do dalszej pracy. Łukasz informuje nas co będziemy robili - oj będzie pysznie - będzie pieczona szynka z puree z topinamburu i sosem miodowo-winnym, stir-fry z bekonem, tofu, warzywami sezonowymi i makaronem sojowym, amerykańskie żeberka BBQ oraz coś co z pewnością zabierzemy ze sobą do domu - suszona wędlina ze schabu! Zabieramy się do pracy - topinambur trafia do garnka(...)żeberka znacznie się od siebie różniły - jedni mieli ostrzejsze, inni łagodniejsze marynaty, jedni przykrywali całe żeberka marynatą inni piekli już bez niej! Co kto woli. W przypadku stir-fry jak zawsze więcej przygotowania niż gotowania - lubimy robić stir-fry w domu - szybkie to i takie pyszne! W tym przypadku użyliśmy boczku, warzyw i tofu - niby każdy miał podobne składniki
Plate of Joydodać przepisu :) Po kilku dniach słonecznych znów było zimno, deszczowo i ponuro, a w takie dni ciężko mam się zabrać za cokolwiek :) Też tak macie ? :) Danie bardzo proste, kilka warzyw wrzucone do parowaru, posypane serem :) Ale bardzo ładnie się prezentuję i bardzo dobre wyszło :) Składniki : 2 ziemniaki 1 cebula czerwona 1/2 marchewki 3 pieczarki(...)łyżki startego sera rukola Przyprawy : pieprz ziołowy zioła dalmatyńskie Spód pojemnika do ryżu wykładamy folią do pieczenia, tak żeby po bokach wystawała, żebyśmy mieli za co później chwycić. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie plastry. Po czym połowę układamy na spód pojemnika do ryżu. Posypujemy je pieprzem ziołowy. Cebule obieramy, kroimy w kostkę
Parowar Facetajednej ze smaczniejszych. Danie to jest sycące i pyszne. Składniki: 1 szklanka fasoli 1 duża cebula 1 marchew 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów sól pieprz słodka mielona papryka cząber estragon 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Fasole zalać dużą ilością wody i zostawić na noc by namokła. Następnego dnia fasolę odcedzić, zalać(...)obrać i pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek i przyprawy, chwilę smażyć. Następnie dodać warzywa i suszone pomidory, smażyć przez 5 minut. Dodać pomidory w puszce i fasolę, doprowadzić do wrzenia i gotować aż warzywa zmiękną
Mama GotujeBardzo lubię gotowane pulpeciki. Zresztą zawsze przedkładałam gotowane mięso nad smażone. Pulpeciki w sosie z warzywami powstały zupełnie spontanicznie. W lodówce były warzywa, które prosiły się o wykorzystanie, była garść żółtej fasolki, pierś z kurczaka i mięso gulaszowe(od szynki). Postanowiłam w ramach porządków połączyć wszystkie składniki i tak oto powstało pyszne danie obiadowe. Będę wracać(...)mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, kaszę manną, sól i pieprz.Dobrze wyrabiamy masę. Zagotowujemy wodę, solimy lekko, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Mokrymi dłońmi formujemy niewielkie pulpety i wkładamy na wrzątek. Gotujemy ok 15 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz, a do wody wrzucamy najpierw pokrojoną na 1cm kawałki fasolkę - gotujemy 10 minut, a następnie starte na oczkach warzywa
Walijskie PichcenieIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – makaron Barilla Casarecce – 500g mięsa mielonego wołowego – pęczek rzodkiewek – pół brokuła – kiełki
PodwójnaporcjaSkładniki: 9 płatów lasagne 50 dag obranej i pokrojonej w kostkę dyni 10 dag suszonej żurawiny 50 dag mielonego twarogu pół kostki masła opakowanie
Pobite gary Barbary