Gulasz z serc indyczych z wątróbką

Gulasz z serc indyczych z wątróbką

Gulasz z serc indyczych z wątróbką

Przepis na : obiad

Na 8- 10 porcji. Ja jako dodatek do gulaszu podałam placki ziemniaczane w/g tego przepisu  tutaj , ale polecam  z knedlami , jak i z kaszą jaglaną lub gryczaną. - 1 kilo serc z indyka - 0,5 kilo wątróbki z drobiu - 4 duże cebule - 1 duża marchew, pietrucha i ćwiartka selera - łyżka soli , majeranku i mielonego pieprzu - 6 listków laurowych i szczypta tymianku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/4 kostki smalcu - 4 ząbki czosnku Serca umyj i pokój wzdłuż na kilka części. Podsmaż na patelni, na gorąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, cebula, mielone, gulasz, placki ziemniaczane, zupa pomidorowa, mięso, seler, warzywa, kasza, indyk, kasza jaglana, marchewka, obiad, kasza gryczana, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, mięso mielone, mięso na obiad

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.