mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:175/458)

Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 192

różnego rodzaju nadzieniem, mięsnym lub wegetariańskim, często podawane w towarzystwie warzyw gotowanych na parze oraz bułeczek baozi z jeszcze szerszą gamą wypełnienia od nadzienia mięsnego, przez warzywne, aż do słodkich bułek deserowych.   Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki gorącej wody szczypta soli Farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g krewetek 2 łyżki tartego świeżego imbiru

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa rybna 144

smaku.Gotujemy na małym ogniu do momentu aż ryba będzie miękka. Wszystkie warzywa na zupę kroimy w kostkę.Wywar odcedzamy przez sito,dodajemy marchewkę,pietruszkę,selera i paprykę świeżą i pomidora.Gotujemy 20 min.Dodajemy pokrojone ogórki kwaszone i przecier pomidorowy.Zagotowujemy.Gotujemy 15 minut.Dodajemy paprykę marynowaną. Mięso z karpia oddzielamy od ości,mielimy blenderem,dodajemy jajko i bułkę tartą w takiej ilości żeby masa

Bajeczna Kuchnia
filet pod paprykową pierzynką 159

mozzarelli. Myślę, że będą świetnym sposobem na przemycenie dziecku warzyw- podane tak kolorowo i apetycznie same proszą się o zjedzenie.  Składniki dla dwóch osób: duży pojedynczy filet z kurczaka po kawałku zielonej, czerwonej i żółtej papryki 2 łyżki startej mozzarelli ząbek czosnku sól morska pieprz świeżo mielony słodka papryka Mięso opłukać i przeciąć na dwa płaty. Natrzeć solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bułeczki z cukinią i marchewką 152

muszkatołowej płaska łyżeczka soli 60 g pestek dyni 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 3-4 łyżki oleju Przygotowanie: Siemię lniane zalać 6 łyżkami gorącej wody, wymieszać i odczekać 5 minut aż się zrobi glut. W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i gałkę, dodać starte warzywa i pestki dyni. Mleko wymieszać dokładnie z „glutem” lnianym

greenscarf
Gulasz z serc indyczych z wątróbką 182

duża marchew, pietrucha i ćwiartka selera - łyżka soli , majeranku i mielonego pieprzu - 6 listków laurowych i szczypta tymianku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/4 kostki smalcu - 4 ząbki czosnku Serca umyj i pokój wzdłuż na kilka części. Podsmaż na patelni, na gorącym smalcu  i przeżuć do drugiego garnka. Warzywa obierz i pokrój na nie wielkie kawałki i dodaj

Pasje Jolki
Sos warzywny na indyku. Wiele zastosowań kiedy nie wiesz co na obiad 143

topionego 1 łyżka śmietany listek laurowy sól, pieprz gałka muszkatołowa mielona - szczypta Przygotowanie: Gotujemy szyję indyczą na miękko - wraz z solą, pieprzem i listkiem laurowym i porem. Kiedy mięso jest miękkie wyjmujemy je do obrania, wrzucamy papryki i cebulę posiekane w kostkę oraz fasolkę w kawałkach. Kiedy warzywa są miękkie lecz nierozgotowane dorzucamy koper i szczypior. Wlewamy serek rozrobiony

Kuchnia po mojemu
Zielony krem z pieczarkami i camembert 157

łyżeczka sosu Worcester, 20 ml śmietanki 30%, pieprz czarny świeżo mielony, olej rzepakowy, cer camembert.   P rzygotowanie: Ziemniaki obieram y, myjemy i kroimy w kostkę. Umyte brokuły dzielimy na mniejsze różyczki. W garnku zagotowujemy 1 litr wody z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, dodajemy ziemniaki, groszek i brokuły. Warzywa gotujemy do miękkości.  (Kilka różyczek brokuł gotujemy oddzielnie

Moniki Smakołyki
Wołowina z sosem sojowym,marchewką i świeżą kolendrą 178

dodaję również po łyżce musztardy dijon i powideł śliwkowych oraz mieloną kozieradkę i curry. Do marynaty wrzucamy mięso, dokładnie łączymy i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.  3. Marchewkę i selera obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na łyżce oleju rydzowego lub rzepakowego tak, żeby warzywa tylko delikatnie zmiękły, ale były jeszcze chrupiące. Marchewkę przed podaniem

Sajkofanka smaku
SZASZŁYKI 109

około 1 godzinę. Cebulę pokroić w plastry a pozostałe warzywa umyć i pokroić w mniej więcej jednakowej wielkości kawałki. Nabijać naprzemiennie wszystkie składniki na patyczki. Gotowe szaszłyki obsmażać na grillowej patelni lub grillu z każdej strony. Można dodatkowo jeszcze raz doprawić je przyprawą do grilla lub mieloną papryką

Kuchnia w opałach
Śledzie pod pierzynką 3733

ść porcji: 2Czas przygotowania: 15 minut ( nie licząc czasu potrzebnego na przygotowanie śledzi oraz ugotowanie warzyw)Składniki:2 filety śledziowe a’la matjas1 burak1 mały ziemniak2 jajka2 korniszony1 duża czerwona cebulaSos:100ml jogurtu naturalnego100ml majonezu1 łyżeczka musztardy1 ząbek czosnku½ łyżeczki cukruSól, świeżo mielony pieprzFilety moczymy przez kilka godzin w wodzie, dwukrotnie ją zmieniając. Następnie przykładamy do mleka i moczymy

Kolizje Smaków
Zupa Szczawiowa / Soup with Sorrel 167

słoika ( ja mam swój, zrobiony latem) nie mielony tylko pokrojony. - pół szklanki słodkiej śmietany 12% lub tłuściejszej - sól, pieprz, natka pietruszki lub koperku. Do gotującego się wywaru wrzuć ziemniaki, gotuj do miękkości. ok.10-15 minut. Dodaj szczaw, zagotuj i dopraw w/g własnych upodobań, wrzuć pokrojone warzywa i mięso, jeżeli wywar był przygotowany wcześniej, a jak już nie masz to wrzuć

Pasje Jolki
Ragu alla bolognese (sos boloński) 177

boloński to sos mięsny z dodatkiem warzyw, pomidorów i czerwonego wina. Ragu alla bolognese jest jednym z najbardziej popularnych i aromatycznych włoskich sosów, który przez długie i powolne gotowanie zawdzięcza swój wyborny smak. Podaje się go z makaronem typu tagliatelle. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 100 g boczku 2 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka 1 cebula 1 szklanka

Oryginalny smak
Ziemniaczana zupa krem 113

ziemniaków - biała część pora - 2 opakowania ziołowego serka topionego - słodka mielona papryka - sól, pieprz - 15 dag wędzonego boczku - pieczywo czosnkowe - 3 łyżki śmietany 18% Wykonanie Ziemniaki obrać i umyć. Pora oczyścić i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, por w plastry. Wrzucić do 1 litra wody, zagotować. Gdy warzywa będą miękkie, dodać serki i śmietanę a następnie zmiksować na krem

Świat Smaku
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 170

Dziś przepis, który jest bułgarskim wspomnieniem wakacji! Zróbcie go, a poczujecie odrobinę Bułgarii w swoim domu. :) Bułgarskie jedzenie bardzo mi smakowało, było dobrze doprawione, grillowane, z dużą ilością warzyw i składników, które świetnie wpływają na trawienie. Zdecydowałam się podjąć wyzwanie i przygotować jedno z dań, które jadaliśmy tam najczęściej i muszę przyznać, że wyszło idealnie! Smak jest wierny temu(...)mielonego mięsa cielęco-wieprzowego (z braku użyłam wołowo-wieprzowego) 1 średnia cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki świeżej naci pietruszki lub 3 łyżeczki suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czubricy (cząbru) pół łyżeczki chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju sól i pieprz Mięso przekładamy do miski. Cebulę, czosnek oraz świeżą natkę wkładamy do blendera

Cooking Monster
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 163

Dziś przepis, który jest bułgarskim wspomnieniem wakacji! Zróbcie go, a poczujecie odrobinę Bułgarii w swoim domu. :) Bułgarskie jedzenie bardzo mi smakowało, było dobrze doprawione, grillowane, z dużą ilością warzyw i składników, które świetnie wpływają na trawienie. Zdecydowałam się podjąć wyzwanie i przygotować jedno z dań, które jadaliśmy tam najczęściej i muszę przyznać, że wyszło idealnie! Smak jest wierny temu(...)mielonego mięsa cielęco-wieprzowego (z braku użyłam wołowo-wieprzowego) 1 średnia cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki świeżej naci pietruszki lub 3 łyżeczki suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czubricy (cząbru) pół łyżeczki chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju sól i pieprz Mięso przekładamy do miski. Cebulę, czosnek oraz świeżą natkę wkładamy do blendera

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania