mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:166/458)

Pieprz 183

steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby

Pomysłowa kuchnia
Humus z aquafabą bez oleju 175

tahini 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/4 – 1/2 szklanki aquafaby (z używanej w tym przepisie ciecierzycy) Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miskujemy dozując ilość aquafaby w zależności od żądanej konsystencji. Podajemy z ulubionym dodatkiem, u mnie z warzywami Smacznego! * Przepis pochodzi stąd . Artykuł Humus z aquafabą bez oleju pochodzi

Lamarida.pl
Domowy pasztet z indyka z czarnuszką i suszonym pomidorem 194

daję golonki, marchewkę, pietruszkę, selera, liście laurowe i gotuję. Jak mięso i warzywa będą miękkie, wyjmuję z rosołu, studzę. Mięso obieram. W  międzyczasie smażę na maśle klarowanym wątróbkę i cebulę. W szklance bulionu mączę 2 kajzerki. Wszystkie składniki musimy zmielić. Ja dawałam je na przemiennie, do mielenia dałam też suszone pomidory, czosnek i czarnuszkę. Po przemieleniu wszystko dokładnie mieszamy

kruche babeczki
Fasolka szparagowa z kurczakiem 135

podsmażamy pokrojonego w plasterki kurczaka z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i słodką papryką. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule, kawałki czerwonej papryki oraz umytą i pokrojoną w pół fasolkę szparagową. Całość podlewamy bulionem, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw (przez około 15 minut). Odlewamy nieco gorącego płynu i zahartowujemy śmietankę. Dodajemy

Pyry na Gaz
Pulpety z papryką na parze i sos chrzanowy 204

jajko suszony majeranek zioła prowansalskie sól, pieprz, ostra i słodka mielona papryka Sos chrzanowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka bulionu warzywnego 3-4 łyżki tartego chrzanu (świeży lub ze słoiczka) cukier, sól, pieprz 4 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: brokuł marchewka ziemniaki   Warzywa: marchewkę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę, brokuła umyć

Simply Food
Buraczki na ciepło z dynią 125

wyszorować, zalać wodą, ugotować do miękkości. Pilnować, by woda cały czas przykrywała warzywa, w razie potrzeby dolewać wody. Wyjąć, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać utartą dynię, olej, wlać pół szklanki wody i gotować kilka minut, dodając przyprawy, ocet oraz śmietanę. Można również dodać mielony kminek, zmiażdżony ząbek czosnku lub szczyptę chili - wszystko zależy od naszych upodobań

Czerwień i błękit
FLACZKI Z KANI LUB BOCZNIAKA 147

jałowca utłuczone 3/4 łyżeczki mielonego imbiru gałka muszkatołowa niecałą łyżeczka papryka mielona słodka czerwona papryka ostra mielona1 łyżeczka 2 czubate łyżki majeranku Maggie dla smaku sól i pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej ******************************************** Wywar mięsny zagotować.Dodac listek laurowy,ziele angielskie i jałowiec.W łożyc starego warzywa,zagotować.Chwilę pogotowac,dodac u.myte i pokrojone w paski grzyby.Zagotować.Pogotowac

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ZUPA KREM Z POMIDORÓW 155

zmiękną dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy. Zalewamy rosołem (bulionem), przekładamy warzywa, które nam pozostały z poprzedniego dnia, dodajemy pomidory ze słoika lub z puszki oraz ser typu blue pokrojony na mniejsze kawałki. Całość blendujemy na gładki krem. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, oraz ksylitolem lub cukrem (gdy jest taka potrzeba) dodajemy śmietankę

Smaczne Zdrowe
zupa na piątek- krem z żółtego grochu 114

mała cebula liście laurowe ziele angielskie majeranek pieprz sol kolendra mielona  2 łyżki śmietany 2-3 kromki chleba natka pietruszki Groch rano zalać woda i odstawić. Jarzyny obrać, zalać kilkoma szklankami wody, dodać odsączony groch, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować aż groch i warzywa będą miękkie a następnie całość zmiksować. Doprawić przyprawami i zabielić śmietaną. Chleb pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z cukinii do obiadu. 182

duża cebula 1 duży dojrzały pomidor majeranek sól olej pieprz mielony Sposób wykonania :   C ukinie myjemy, kroimy na cienkie plastry. Cebulę obieramy, siekamy w cienkie plasterki. Posiekaną cukinię i cebulę wsypujemy na dużą patelnię. Wlewamy olej, solimy, stawiamy na średni ogień i smażymy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem i solą , oraz

Przepisy i porady kulinarne
Zupa krem z selera naciowego z serkiem topionym i grzankami 175

serka topionego 1 średnia cebula 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego/sok z cytryny świeżo mielony czarny pieprz chleb tostowy tłuszcz do smażenia sól Bulion warzywny zagotowujemy. Seler naciowy kroimy w nieduże kawałki i wrzucamy do bulionu. Cebulę kroimy siekamy i szklimy na patelni, następnie również łączymy z bulionem. Warzywa gotujemy do miękkości. Gdy seler będzie już miękki, zmniejszamy płomień do minimum

Kuchenna Kontrrewolucya
polędwiczki w miodzie i warzywach 213

podgrzewamy na głębokiej patelni, wrzucamy paprykę i marchewkę, dolewamy sos sojowy, świeżo mielony pieprz. gotujemy wodę na makaron, który przygotowujemy wg opisu na opakowaniu- wrzucamy do gotującej się wody, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na około 3 minuty polędwiczki obsmażamy z obu stron, makaron mieszamy z warzywami i podajemy wszystko razem ciepłe:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Spaghetti z sosem mięsno-cukiniowym 205

razem przygotowałam spaghetti z sosem mięsno cukiniowym z dodatkiem klasycznych warzyw. Całość komponowała się idealnie. Obiad przygotowany w kilka chwil, a rodzinka usatysfakcjonowana bo było pysznie i tak jak lubią :)    Spaghetti z sosem mięsno-cukiniowym  SKŁADNIKI: 400 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 marchewka ½ pietruszki 1 cukinia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2 254

były wyśmienite. Tradycyjne danie chorwackie - Musaka  Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym. Polski pyszny rosołek :) Kolejne tradycyjne danie czyli - gulasz drobiowy z pomidorami i groszkiem podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami.  Spaghetti bolognese.  Sznycel w sosie pieczarkowym

Kolejny blog o gotowaniu

Proponowane wyszukiwania