mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:163/458)

Kremowa zupa pomidorowo-cukiniowa 164

pęczka natki pietruszki łyżka włoskich ziół 2 łyżki posiekanego lubczyku sól, świeżo mielony pieprz 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 600 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego Obrane (oprócz cukinii) pokrojone na kawałki warzywa oraz pęczek natki zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Dodać lubczyk

Czerwień i błękit
Risotto z botwinką 179

podsmażaj na rozgrzanym oleju.. 4. Do podsmażonej cebulki dodaj zioła i mieloną paprykę- przemieszaj. 5. Na patelnię wsyp suchy ryż, podsmażaj kilka sekund, aż zacznie robić się szklisty i zalej całość winem. 6. Do ryżu dolewaj stopniowo gorący wywar z botwinki (wraz z ugotowanymi warzywami), do momentu, aż ryż zmięknie. 7. Dodaj do ugotowanego ryżu starty na drobnych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Faszerowana cukinia 119

Cukinia to bardzo wdzięczne i uniwersalne warzywo, które świetnie komponuje się z różnorakimi składnikami. Można z niej w łatwy sposób przyrządzać pyszne dania kuszące rozmaitością. Dzisiaj mam dla Was jedną z takich smacznych i kolorowych kombinacji: łódeczki faszerowane mięsem mielonym, ryżem i suszonymi pomidorami. Danie w sam raz na dobry początek przyjaźni z zielonym kabaczkiem. Na pewno większości przypadnie

Fitsweet.me
Surówka z ogórków i rzodkiewek 139

rzodkiewkami. Do przygotowania tej smacznej surówki wykorzystałam urządzenie dzięki któremu mogę kroić warzywa i owoce długie spirale jak makaron. Możecie oczywiście zetrzeć na tarce – w plasterki. Smak i tak będzie ten sam. Składniki: Ogórki długie Rzodkiewki Koperek siekany Sól cukier Śmietana ukwaszona 18% Pieprz czarny mielony Ocet spirytusowy Wykonanie: Ogórki i rzodkiewki porządnie myjemy. Nie obieramy. Kroimy lub ścieramy

Smaki Ewy
Pasztet z kaszy jaglanej i batatów 136

pasztet wyszedł dla mnie nieco za słodki. Ale podając go z pikantnymi warzywami, znikał w tempie ekspresowym, polecam :) Na 2 foremki: 300 g kaszy jaglanej (suchej) 70 g orzechów włoskich   ok. 700 g batatów ok. 700 g marchewki cebula oliwa kopiasta łyżeczka słodkiego pimentonu (wędzonej mielonej papryki)   50 g tartych orzechów laskowych 100 ml oleju rzepakowego

Mienta blog
BURGERY Z INDYKA I KONFITURĄ Z CEBULI 154

omowe Burgery te z  mięsem, rybą czy warzywami , doskonale smakują zrobione w domowym zaciszu. Polecam każdemu małemu i dużemu. Dziś chcę Wam przedstawić Burgery z kotletami z indyka i konfiturą z czerwoną. Smacznego. SKŁADNIKI: 6 bułek do burgerów 6 kotletów mielonych 6 łyżek konfitury z czerwonej cebuli 6 plastrów świeżego ogorka 6 plastrów sera żółtego Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE

Gotowanie Patki
Warzywna zupa z mięsem mielonym 102

talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorem

R'n'G Kitchen
SMAŻONA KALAREPA Z PARMEZANEM 110

Składniki 2 kalarepy 1 jajo 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, chili Przygotowanie Kalarepę obierzcie, pokrójcie

OliveandThyme
Zapiekanka ziemniaczana 267

sera 400 ml mleka ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej ¼ łyżeczki mielonego pieprzu Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry (jak na chipsy). Paprykę oczyścić, pokroić w paski i razem z pokrojoną cebulą obsmażyć na oleju do miękkości. Następnie w naczyniu żaroodpornym ziemniaki i warzywa układać warstwami razem z tłuszczem w którym się smażyły, tak aby ziemniaki były

Tradycyjna Kuchnia
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 190

wykorzystać. Robię  klasyczne mielone  albo warzywno-drobiowe mielone z pysznym jarzynowym sosie.  W ten sposób nic się nie marnuje, a ja mam pyszny obiad na co najmniej 2 dni ;-))) Składniki na klopsiki: ugoto wane mięso drobiowe np. z rosołu ugotowane warzywa: u mnie marchew, seler naciowy, pietruszka   1 cebula   1 jajko

Walijskie Pichcenie
Zupa po chińsku z pulpecikami wg Di 166

warzyw chińskich, dodać przyprawy, sos sojowy (do smaku) i gotować do miękkości warzyw. Wlać mleko rozmieszane z koncentratem pomidorowym. Doprawić wg własnych preferencji smakowych. Wrzucić pulpeciki. Odpowiednie porcje makaronu umieścić w miseczkach i zalać gorącą zupą z pulpecikami. Odczekać aż makaron zmięknie. Pulpeciki. 200g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki + mleko do namoczenia 1/2 cebuli mąka (opcjonalnie) sól, pieprz

Di gotuje
Rosół z karpia z pulpecikami 125

dużego garnka ,dodajemy obrane warzywa .Zalewamy wodą tak aby woda pokryła rybę i warzywa,dodajemy ziarnka pieprzu,doprawiamy solą i vegetą do smaku.Gotujemy na małym ogniu do momentu aż ryba będzie miękka. Ugotowany rosół przecedzamy przez sitko.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mięso oddzielamy od ości,mielimy blenderem,dodajemy jajko i bułkę tartą w takiej ilości żeby masa nie była

Bajeczna Kuchnia
Krem z pieczonej dyni na ostro 191

pieczonej dyni. Krem jest w 100 % dyniowy, nie ma żadnych innych warzyw. Do smaku trochę ostrzejszych przypraw aby zupka była bardziej rozgrzewająca. składniki: 600 g puree z pieczonej dyni 1 l bulionu, u mnie drobiowy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru pieprz cayenne do smaku 1/2 szklanki mleka Do garnka przełożyć puree z dyni

Monia miesza i gotuje
Barszcz czerwony z fasolką 99

będzie się zmieniała z upływem czasu, do zupy nie dodajemy pieprzu mielonego, a jedynie w ziarnach. Składniki: 150 g fasoli 1 kg buraczków porcja rosołowa 3 skrzydełka 20 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 czubate łyżeczki Vegety domowej roboty (suszone warzywa i przyprawy) sól do smaku 1 marchewka 1 pietruszka pół selera pół pora pół

Smak mojego domu
Ogórkowa sałatka z marchewką, cebulą i papryką 1918

cukru 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka oleju 1 płaska łyżka czarnego mielonego pieprzu Kociołek Smaków 1 łyżeczka czarnego pieprzu ziarnistego Kociołek Smaków 1 łyżeczka ziarenek ziela angielskiego Kociołek Smaków Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Pokrojone warzywa zasypać solą, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinkę aby puściły

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania