Buraki nadziewane mięsem mielonym.

Buraki nadziewane mięsem mielonym.

Buraki nadziewane mięsem mielonym.

Na to danie trafiłam przypadkiem, przeglądając jedno z czasopism kulinarnych. Pomysł wydał mi się ciekawy, a że w domu miałam zapas buraków, od razu przystąpiłam do jego realizacji. I nie żałuję :) Powstało fajne, smaczne danie. Mięso przyprawione świeżym rozmarynem dobrze komponuje się ze smakiem jakże niedocenianego buraka. Warzywo należy najpierw ugotować na półtwardo, a następnie pobawić się w rzeźbienie buraczanego wnętrza ;) Koniecznie zaopatrzcie się w tym celu w rękawiczki, żeby nie straszyć później otoc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.