Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

W końcu i ja musiałam go zrobić, a że w tym roku cukinii mam mnóstwo w ogrodzie to jeszcze kilka przepisów z nią się pojawi. Składniki : * 1,2kg cukinii obranej i bez pestek pokrojonej w kostkę  * 0,3kg jabłek - papierówki dałam - pokrojone w kostkę * 0,5kg cebuli - pokrojoną w kostkę * garść soli  Warzywa zasypać solą na noc, odsączyć i przełożyć do garnka. Gotować około godziny aż będzie wszystko miękkie.  * 2 szklanki cukru  * 3/4 szklanki octu Gotować aż cukier się rozpuści - około 20 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.