Przepis na : kolacja
Wołowina. Kolejny raz pragnę zachęcić Was do spożywania mięsa wołowego. W naszym kraju wciąż na stole króluje wieprzowina i drób, co wiąże się zapewne z wyższą ceną wołowiny. Pamiętajcie jednak, iż niekoniecznie cena idzie zawsze w parze z jakością. To pięknie zabarwione na czerwono mięso ma w swoim składzie mnóstwo cennych witamin z grupy B, minerałów i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które zwłaszcza zimą bardzo nam służą. Dodatkowo, co dla mnie najważniejsze - jest bardzo smaczna,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...