Pyszna pasta do pieczywa z makreli .Pasta rybna SKŁADNIKI:jajka -3 sztmakrela wędzona -1 sztmasło miękkie - 3 łyżkiogórki korniszony -3 sztsól i pieprzkoperekPRZYGOTOWANIE:Z ryby usunąć ości, rozdrobnić na kawałki. Jajka włożyć do rondla, wlać wodę, gotować 10 minut na twardo. Następnie obrać jajka ze skorupek i bardzo drobno pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych
Kuchnia DanusiZ niechęcią przyznaję, że kanapki to w mojej rodzinie wielkie wyzwanie. O ile dorosła część rodziny nie ma z tym problemu, to już młodsza jej część
Przysmaki KarolkiSałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka z tortelliniSurówka z sałaty lodowejSałatka ryżowaSurówka z białej kapustySurówka z koperkiemSałatka szubaSałatka z zupek chińskichPaprykarz z tuńczykiemSałatka z wędzonym kurczakiemCarpaccio z buraczkówSałatka
Ala piecze i gotujerano - brak apetytu doskwiera chyba większości z nas. Szybka pasta do kanapek będzie tutaj chyba wspaniałym rozwiązaniem i zastąpi nam tradycyjną bułkę z szynką lub serem :) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej musztardy koperek lub szczypiorek pieprz czarny świeżo mielony Wykonanie: Jajka i obraną makrelę wrzucam do blendera
Walijskie Pichceniemakreli wędzonej 4 jajka 1 duża cebula ketchup pieprz Mięso ryby oddzielamy dokładnie od ości. W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo. Cebule obieramy i kroimy w drobniutka kostkę. Ostudzone jajka ścieramy na tarce, dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy pieprzem i wszystko razem mieszamy. Na sam koniec dodajemy ketchup (wedle uznania
Klaudynkowa kuchniaszybką i pyszną sałatkę to mamy danie doskonałe. Można ją zrobić w kilka minut :), do tego pyszny domowy chleb i można siadać do stołu. Składniki na sałatkę: 2 małe wędzone makrele 4-5 jaj 15 dag startego żółtego sera 2 dymki razem z zieloną częścią kilka łyżek majonezu sól pieprz Klimatyczne dodatki do domu na stronie
Apetyczna babeczkaChleb Wigilijny Składniki; chleb żytni-1 mały bochenek 1 makrela wędzona 3 ogórki kwaszone 3 jajka masło -3 łyżki sól i pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy w osolonej wodzie,przez 10 minut na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach. Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach. Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ
Kuchnia Danusikanapek. Takie pasty do kanapek to świetne urozmaicenie śniadaniowych, czy kolacyjnych kanapek. Najczęściej jednak goszczą u nas pasty rybne lub jajeczne: Pasta jajeczna Pasta rybna do kanapek Mus z wędzonej makreli Pasta z jajek Pasta z avocado i sałaty : Pasta z awokado i sałaty jest banalnie prosta do przygotowania, jednak smakuje wyśmienicie. Avocado / awokado w pastach doskonale zastępuje majonez gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwymieszać. Gotową pastą posmarować pieczywo, na wierzchu posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Z podanych składników wyszło mi 6 takich kanapeczek jak na zdjęciu. Polecam też: Pastę z wędzonej makreli Pastę serowo-jajeczną
Monia miesza i gotujewierzę, że było pyszne - bardzo udane połączenie :) sowa_nie_sowa 2011/10/07 08:15:07 Szczególnie dodatek pora jest trafiony; odkąd go odkryłam w zapiekance z wędzoną makrelą , odtąd stał się moim zastępcą cebuli w zapiekankach:) Pozdrawiam! lutka40 2011/10/07 11:12:50 Z porem musi świetnie smakować ren-ya 2011/10/11 21:24:54 Przedstawiłam komu trzeba Twój przepis i ... wczoraj
Zdrowa Kuchnia SowyPasta z makreli z wędzonym twarogiem to ostatnio nasz śniadaniowy przebój. Świeżo przywieziona makrela prosto z nad morza (nie ze sklepu) i mój ulubiony serek - wędzony twaróg, który dodaje od niedawna do wszystkiego to świetna kombinacja smaków. Prosta pasta z trzech składników to pyszny dodatek do świeżego chleba, by dobrze rozpocząć dzień. Polecam te pastę na śniadanie, ale także świetnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPomysł na takie klopsy zaciągnęłam z jednej z mojej angielskiej książki z przepisami. Ciekawe i smaczne. Ugotować ziemniaki w skórkach do miękkości, następnie obrać i przecisnąć
Kuchnia Pokoleńdorsza, halibuta, makrele , pstrąga, krewetki itp. Wędzenie z użyciem drewna olchowego Wędzenie odbywa się na zasadzie powieszenia śledzi lub innych produktów na grillu nad drewnem olchowym. Wędzone produkty umieszczane są w kominie. Na początku ryby są suszone nad otwartym płomieniem przez około dwie godziny. Następnie ogień jest zagaszany i ryby wędzą się w delikatnym, jasnym dymie przez kolejne dwie(...)takich jak : Śledź marynowany w curry i musztardzie z cebulą i jajkami, śledź pieczony z duszoną cebulką, burakami i prawdziwą bornholmską musztardą. Oprócz tego: łosoś wędzony na zimno z sosem koperkowym, wędzony filet z makreli przyrządzany na trzy różne sposoby, smażony śledź w occie. Do tego sałatka ziemniaczana, krewetki z sosem oraz filety rybne z cytryną. Za każdym razem
noteskulinarnyfigaWędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły nas do eksperymentowania z daniami wykorzystującymi ryby, w tym również wędzone. Dzisiaj mając chwilę czasu i pięknego wędzonego dorsza w lodówce postanowiliśmy stworzyć z niego pyszne śniadanie. Tak powstał(...)najbardziej wybrednych osób. Ryba w tej formie doskonale nadaje się również jako przystawka lub przekąska na wigilijny stół, jako znakomita alternatywa dla śledzi. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości wędzony dorsz, ewentualnie makrela lub pstrąg 1 mała czerwona cebula 8 oliwek z anchois lub oliwki bez pestek i jeden filecik anchois duża łyżka kiełków (u nas z jarmużu) 2 łyżki oliwy
Kuchnia od dwojgaSmoked mackerel from the grill Składniki. 1 makrela 1 ziemniak 1 liść pora 1 marchewka rozmaryn olej do smażenia masło cytryna Wykonanie. Marchewkę pokroić w słupki
Kulinarny karnet Christophera