makrela wędzona - 1041 przepisów (strona:45/70)

koreczki z pastą rybną 187

Skuszą się na nie nie tylko dorośli ale też dzieci.  Składniki: 6 kromek chleba tostowego kilka liści sałaty lodowej kilka rzodkiewek kilka żółtych pomidorków oliwki nadziewane 100 g wędzonej makreli lub dorsza 100 g białego sera 1/2 cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wytrawne 202

Leczo z kabaczka Mizeria z curry na zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś

Biały fartuszek
Domowy paprykarz z tuńczykiem 147

spożycia. Po prostu mi nie smakuje! Jednak nic straconego, bo można zrobić własny, domowy i przeeepyszny. Często przyrządzam go z różnymi gatunkami ryb i Wy również możecie użyć np. wędzonej makreli, szprotek, czy tuńczyka lub łososia z puszki. Polecam! 100g ryżu 1 marchewka (średnia) 1 cebula (spora) 3/4 puszki pomidorów 1 puszka (160g) tuńczyka  (u mnie w oleju

Di gotuje
Pasta makrelowo – jajeczna, idealna do kanapek 557

jest problem. Nie wiem jak Wy ale je wszystkie bardzo lubię. Na dzisiaj przygotowałam pastę makrelowo – jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało. Składniki: 1 wędzona makrela 4 ugotowane jajka na twardo ½ średniej cebuli 2 kiszone ogórki 3 łyżki majonezu light Wykonanie: Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie rozdrabniamy

Smaki Ewy
domowy paprykarz a la szczeciński 297

składniki: 200 – 250 g makreli wędzonej, bez ości 50 g ryżu 150 g -200 g przecieru pomidorowego 2 łyżki keczupu ok. 150 g marchewki 1i1/2 – 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 łyżeczka ziela angielskiego (zmielonego) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki chilli sól, cukier do smaku tłuszcz do smażenia wykonanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z ryżem,szynką i ananasem. Co zjeść na drugie śniadanie? 325

robione na domowym chlebie na zakwasie, ale miło też czasami zjeść pszenne bułki dla urozmaicenia. Bardzo lubimy wszelkie pasty do chleba, na przykład tą ze szprotek , sałatkę z makreli wędzonej , czy tradycyjną pastę jajeczną z majonezem i szczypiorkiem. Obowiązkowo plaster żółtego sera bogatego w wapń oraz ogórek lub pomidor. parówki. Kupuję te z dużą ilością mięsa, ale nie bez znaczenia

Posadzone i zjedzone
Programy kulinarne: Fabryki smaku 148

powstają różne produkty spożywcze bezpośrednio w fabrykach. Stąd można dowiedzieć się jak powstaje ser od udoju aż po półkę sklepową, jak przygotowywuje się żelki, jak warzy się piwo, jak wędzona makrela czy łosoś trafia na nasz stół. Program emitowany jest na antenie telewizji Discovery Science. Oryginalna nazwa programu: Food Factory

WojnaNaSmaki.pl
Pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek 147

Błyskawiczna pasta z wędzonej makreli, podana ze świeżym pieczywem, to dobra opcja na przekąskę dla niespodziewanych gości. Koniecznie zróbcie jej nieco więcej żeby została na śniadanie

Milion Smaków
Makaron z wędzoną makrelą 209

Bardzo lubie wędzoną makrele a dość żadko jem, ale nie wiem dlaczego. Zaczełam to zmieniać wymyślając różne przepisy z nią. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Pasta rybna z żółtym serem 166

zamienić na jogurt naturalny, dzięki czemu pasta będzie mniej kaloryczna. Jeśli macie ochotę na inne smarowidła to zapraszam tutaj , gdzie podane jest kilka pomysłów na pyszne kanapki. Składniki 1 wędzona makrela 100 g startego żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Z makreli usunąć ości i ugnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. pasta rybna z żółtym serem

O kuchni z uczuciem
Rybne pulpeciki 185

źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Ryby to przede wszystkim bogate źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Składniki (na 7 porcji) pulpeciki: 1 wędzona makrela 0,5 kg dorsza (może być też inna ryba) koperek ( ile lubimy ;) ) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz sos: 2 cukinie średnie 2 średnie cebule 1 prostokącik serka topionego

Idę coś wszamać
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 147

Składniki: około 1/2 wędzonej makreli 15 dag sera białego 1/2 pęczka szczypiorku świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem. Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy kręgosłup i pozostałe ości i dodajemy do twarogu. Twaróg z makrelą dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy, mieszamy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie do smaku możemy posolić. Podajemy

Ciastka - domowe słodkości
Kotleciki z tuńczyka i ziemniaków 156

ziemniaków, które zostaną po obiedzie można zrobić nie tylko kopytka czy placki, ale także kotleciki rybne. Ja dodałam tuńczyka, ale z powodzeniem sprawdzi się inna ryba, np. wędzona makrela. Kotleciki robi się szybko. Można je usmażyć lub upiec w piekarniku.   1,5 szklanki tłuczonych ziemniaków 1 puszka tuńczyka, odcedzonego 1 mała puszka odcedzonej kukurydzy (pół szklanki) 0,5 pęczka

Kucharzyca
Paprykarz 150

najwięcej smaku. Nie ma co udziwniać na siłę.  Składniki: 1 kg fileta z morszczuka mały koncentrat pomidorowy (90 g) 2 marchewki jedna duża cebula łyżeczka wędzonej papryki jedna wędzona makrela sól, pieprz kolorowy, cukier 300 g ryżu jaśminowego 2-3 papryczki chilli lub czerwona papryka słodka (opcjonalnie). Przygotowanie: Rybę osuszyć papierowymi ręcznikami. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć

Karczma Honorietty
Paprykarz szczeciński z kaszą jaglaną 170

samodzielnie, to jeszcze biały ryż zastępujemy bardzo zdrową kaszą jaglaną. Wyszło pysznie, trudno powiedzieć która wersja smaczniejsza. :-) Jeśli jednak wolisz klasykę, zapraszam po przepis na zwykły paprykarz: TUTAJ . 2 wędzone makrele 2 woreczki kaszy jaglanej 2 sporej wielkości cebule 4 marchewki  2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Kaszę

Szefowa kuchni