przepis, którym chcesz podzielić się ze światem, śmiało, pisz do mnie! Może to właśnie wybiorę Twój przepis do przygotowania Zobacz też: Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Pasta z makreli wędzonej z jajkami Przepis na sałatkę z jajek, pora i kukurydzy Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka biała część pora pół puszki kukurydzy łyżka majonezu
Kuchnia Bazyliikroimy w drobną kostkę, ogórka również. Wszystkie składniki łączymy z majonezemi musztardą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do pasty możemy dodać nasze ulubione dodatki takie jak szczypiorek czy wędzona makrela . Pasta jest doskonałym dodatkiem na kanapki. Smacznego
KuchcikoweLoveBardzo lubię ryby w postaci past. To proste smarowidło przygotowałam na bazie fety i wędzonej makreli. Doskonałym, nadającym paście wyrazistości dodatkiem są suszone pomidory. Składniki: 2 puszki makreli w oleju 1 kostka fety (użyłam twardej) kilka suszonych pomidorów (użyłam pomidorów bez zalewy) pieprz Rybę odsączyć z oleju, rozgnieść widelcem rybę oraz fetę. Dodać posiekane pomidory. Jeśli używacie pomidorów w oleju
Czerwień i błękitBardzo proste smarowidło na kanapki, czyli moja ulubiona pasta z makreli wędzonej z dodatkiem kremowego serka i szczypiorku. Szykuję ją w kilka minut i podaję do kanapek, do zajadania ze słupkami z warzyw. Takie domowe pasty są świetną alternatywą do tradycyjnych kanapek z szybką i żółtym serem. W paście można też "przemycić" składniki, których na co dzień Twoje dziecko
AniaGotuje.plporcje, zależnie od apetytu i ewentualnych dodatków) 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus garść czarnych, lub zielonych oliwek mała puszka kukurydzy (waga odcedzona 165g) kilka suszonych pomidorów 100g filetu wędzonej makreli około połowa 200g kostki sera feta sól, pieprz kilka łyżek oliwy lub oleju, do smaku - u mnie odrobina oliwy truflowej i regularna oliwa Kaszę kuskus wsyp do małego garnuszka
Lejdi of the housewarzywo jednak mało doceniane. W połączeniu z wędzoną rybą lub nawet z rybą z puszki świetnie smakuje. Polecam pyszną, pożywną sałatkę z ciecierzycą w roli głównej. Składniki: 2 ryby wędzone (makrela, dorsz) ewentualnie tuńczyk z puszki 2 puszki ciecierzycy 1 duża czerwona cebula pęczek natki pietruszki sól pieprz 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek oliwy z oliwek 3-4 łyżki
Pysznie & Pięknienietolerancje nie jem jajek to zrobiłam trochę inną wersję :) Zdrowa i smaczna poleca się na śniadanie PS: Najlepiej smakuję na świeżym domowym pieczywie ! SKŁADNIKI: 140 g wędzonej makreli 140 g naturalnego sera tofu 2 rzodkiewki ½ łyżeczki musztardy 1 łyżeczka keczupu ½ łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki kozieradki ½ łyżeczki soli 2 ogórki kiszone lub konserwowe Sól, pieprz do smaku
Marcepanowa kuchniaprzykładowo na bagietkach. Pasty jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem… smakują rewelacyjnie! Zobacz też: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną z groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka pół puszki groszku konserwowego
Kuchnia BazyliiZapraszam na smaczną i prostą w przygotowaniu galaretkę rybną. Można ją podać na kolację z kawałkiem chleba i na uroczystościach. Składniki: pół dużej wędzonej makreli mała puszka kukurydzy (212g) 2 jajka ugotowane na twardo 3 małe marchewki 0,5 l bulionu 3 łyżki żelatyny sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę obieramy i myjemy. Kroimy w plasterki i przekładamy do garnka. Zalewamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneczasu do czasu lubię zrobić ser do kanapek. Składniki: 200 g sera białego wędzona makrela - ilość wedle uznania kilka plasterków papryki konserwowej zielona cebulka sól, pieprz jogurt naturalny Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. 2. Makrelę dokładnie oczyścić z ości, podrobić. 3. Paprykę konserwową i zieloną cebulkę drobno pokroić. 4. Wszystko przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny i doprawić solą
Kuchnia domowa Anisiebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli… Smacznego Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami – jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy
Zasmakuj Kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek to bardzo proste w wykonaniu, sycące i smaczne smarowidło do kanapek, a przy okazji bardzo zdrowe, sama makrela
Księga-SmakuPUMPKIN RISOTTO 0 Comments / 30/09/2016 SAŁATKA ARBUZ FETA / WATERMELON & FETA SALAD 2 Comments / 26/09/2016 TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 0 Comments / 21/09/2016 PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 0 Comments / 05/09/2016 MOUSSAKA 0 Comments / 31/08/2016 OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 0 Comments / 25/08/2016 GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 4 Comments / 03/08/2016 SCHAB PIECZONY
Martyna Cookssmakowych. Dodatki To tak naprawdę dowolne składniki, które umieścisz na powierzchni ryżu. Wcale nie musisz ograniczać się do surowego łososia czy wędzonego węgorza. Równie dobrze możesz pokusić się o wędzoną makrelę, paluszki krabowe, mango, awokado oraz wiele innych składników – zgodnie z Twoimi smakowymi upodobaniami. Instrukcja przyrządzania sushi – krok po kroku Przyrządzanie sushi sprowadza się do kilku kroków. Chociaż na początku
CodogaraSkładniki: 2 jaja ugotowane na twardo pół wędzonej makreli 1ogórek małosolny/kiszony pół małej cebulki łyżeczka musztardy 1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu biały pieprz szczypior kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć
U Fiolki