makrela wędzona - 1041 przepisów (strona:36/70)

Pasta z wędzonej makreli 70

różnymi dodatkami. Mnie wyjątkowo kojarzy się z dzieciństwem, gdyż w czasach PRL-u ta popularna pasta królowała na stołach większości polaków pod nazwą […] Artykuł Pasta z wędzonej makreli pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Pasta z makreli. 168

skojarzenia. Robiła ją moja mama, a teraz ja czasem wracam do niej, serwując w czasie weekendowych śniadań. A wszystko, co kojarzy się z weekendem musi być dobre :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Rybę dokładnie oczyścić z ości. Cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem. Dokładnie

zadanie-gotowanie
Dietetycznie: pyszne kanapeczki 166

wszystkie tego typu twarożki miały dużo tłuszczu więc postanowiłam zrobić swój twarożek) 2-3 łyżki chudego jogurtu naturalnego skórka z jednej cytryny 1 gałązka tymianku sól, pieprz pasta 2: makrela wędzona sok z 1/4 cytryny dymka pieprz pasta 3: 8 suszonych pomidorów z zalewy No to do roboty. Pasta 1: Rozdrabniamy widelcem ser i łączymy z jogurtem. Dodajemy skórkę

Brzuszki Łakomczuszki
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 205

jest zdrowsza, niż ta na majonezie, a dzięki cytrynie i świeżym ziołom, jej smak jest zupełnie inny i świeży. Przygotowaliśmy ją razem. Pasta z wędzonego pstrąga (jak mówił David świetnie sprawdzi się też wędzona makrela czy łosoś) pasuje zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Można z niej zrobić też małe, wykwintne przystawki na przyjęcie (podając na pumperniklu, grzance

Poezja smaku
Sałatka z tuńczyka, rzodkiewek i ogórka z musem z makreli 102

smakiem możecie go zastąpić ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Smaczna i zdrowa przekąska w ciągu dnia, na kolację czy świąteczny stół. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym mała wędzona makrela obrana ze skóry i z ości mały pęczek rzodkiewek 1 zielony świeży ogórek 1 suszony pomidor Przygotowanie: 1. Tuńczyka odsącz z sosu, włóż do miseczki, dodaj pokrojonego w kostkę

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z makrelą i kolendrą oraz dressingiem musztardowym 173

resztę składników i mieszamy łyżeczką. Odstawiamy, by nasiona chia napęczniały. W tym czasie wykonać sałatkę : Składniki : 3 liście sałaty lodowej przynajmniej pół pęczka kolendry z doniczki ok. 100 g makreli wędzonej 2 rzodkiewki 1/4 papryki żółtej lub czerwonej pół długiego ogórka pieprz Sałatę porwać na kawałki.  Kolendrę posiekać. Połowę dodać do sałaty. Resztę zostawić. Ogórek obrać i pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie
Paprykarz szczeciński 157

Kupując puszkę-nigdy nie wiesz-co tam dodali, zmielili-chyba strach się bać. A można samemu w domu przyrządzić ten smakołyk. SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona(ok.200 g.) 1/2 niewielkiej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 woreczka ryżu (może być mniej) 1/2 większej marchwi 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego (ja używam Pudliszki) 1-1,5 łyżki keczupu (używam Pudliszki) Olej Oliwa z oliwek

Kopystką po garach
Sałatka warstwowa z makrelą 126

urodę. Można przygotować jedną dużą miskę albo indywidualne porcje dla każdego, wtedy nie ma kłopotu z nakładaniem. Składniki dla 4 osób: 4 ogórki kiszone puszka czerwonej fasoli duża wędzona makrela – obrana i oczyszczona z ości czerwona cebula odrobina soli puszka groszku 5 rzodkiewek pokrojonych w plasterki małe opakowanie gęstego jogurtu naturalnego świeżo zmielony czarny pieprz mały pęczek szczypiorku

Ugotowane pozamiatane
Pasta z makreli wędzonej z suszonymi pomidorkami 176

czasow zawieral majonez.Dzis zastapila go musztarda.I wystarczy,makrela ani tak jest bardzo tlusta ryba.Do pasty dodalam jedynie ulubione i wlasnorecznie przygotowane suszone pomidorki koktajlowe.Pyszne,slodziutkie.Przepis na suszone pomidory znajdziecie tutaj: Suszone pomidory w oleju z oregano i.....Pomidory suszone w oleju z oregano i rozmarynem.Te na zdjeciu ,to juz koncowka zapasow zimowych.Skladniki:1 wedzona makrela1 cebula3 srednie ogorki kiszone lub konserwowe5

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Najłatwiejszy domowy paprykarz 3243

zrobienie samodzielnie paprykarza podrzuciła mi koleżanka Asia :) Roboty przy nim nie ma zbyt wiele, a za to wiadomo co się je :)  PAPRYKARZ 3 średnie marchewki 1 spora cebula makrela wędzona ok. 1/2 szkl. ryżu koncentrat pomidorowy sól, pieprz, papryka słodka i ostra Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Marchewkę trzemy na gęstej tarce, a cebulkę drobno siekamy. Następnie marchewkę

Co w głowie piszczy
Paprykarz Zielony A.D. 2022 47

domowników zielony lepszy niż ten czerwony 😉 z bułeczką, wódeczką i chyba to z tyłu to rzodkieweczka 😉 … Ale po wódeczce, wszystko jakoś lepiej smakuje. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makrela wędzona 400-500 gram Ryż 200 gram ugotowany wcześniej Młody szpinak 200-300 gram Ogórki konserwowe pikle kilka sztuk do smaku Papryka zielona 3 sztuki Tajskie zielone curry

RafalCook
Ziemniaki pieczone z pastą z makreli 261

skorzystam. Z tym, że przepis na pastę trochę wzbogaciłam w stosunku do pierwowzoru: dodałam jajko na twardo, majonez, cebulę i czosnek. Wyszło pysznie! Składniki na 2 porcje: * 4 ziemniaki * makrela wędzona * ugotowane na twardo jajko * mała cebulka lub 1/2 większej * 2 ząbki czosnku * 2 - 3 łyżki majonezu kieleckiego * 1 łyżka oliwy * przyprawy: po sporej szczypcie kurkumy, bazylii, oregano, pieprzu, papryki

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pasta z makreli, koziego sera i jajek 108

dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie o tym, gdyż jakość składników ma znaczenie i zawsze wpływa na jakość smaku. Składniki: 1 średnia wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki startego twardego koziego sera 3 łyżki dobrego jakościowo ketchupu pikantnego przyprawy: wedle uznania – sól, świeżo zmielony pieprz, lubczyk, słodka papryka trochę

Zasmakuj Kuchni
Pasta z makreli, koziego sera i jajek 138

dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie o tym, gdyż jakość składników ma znaczenie i zawsze wpływa na jakość smaku. Składniki: 1 średnia wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki startego twardego koziego sera 3 łyżki dobrego jakościowo ketchupu pikantnego przyprawy: wedle uznania - sól, świeżo zmielony pieprz, lubczyk, słodka papryka trochę świeżej

Zasmakuj Kuchni