Pasta z makreli z twarogiem to pyszna, domowa pasta, idealna na śniadanie lub kolację. Standowi super alternatywę dla tradycyjnej pasty z makreli. Polecam! Pasta z makreli z twarogiem Przepis na pastę z makreli wędzonej i białego sera jest dziecinnie The post Pasta z makreli z twarogiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepachnę, nie oczekujcie więc kwiecistej rozprawki. Napisać coś trzeba, więc wrzucam szybki post. Na śniadanie raczyliśmy się naszą ulubioną makrelą. Tym razem z marynowaną chili i szczypiorkiem. Składniki: 1 wędzona makrela 1-2 marynowane chili 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny sól Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski
Kardamonovydość wątpliwy skład, mimo tego że ma w nim najprostsze składniki. Dlatego właśnie postanowiłam zrobić swój domowy paprykarz szczeciński. Wystarczy ryż, warzywa, przyprawy no i wędzona ryba – ja użyłam wędzonej makreli, ale spokojnie można dodać inną rybę. Polecam! Składniki: 250g wędzonej ryby – jest to waga po obraniu skóry oraz ości i kręgosłupa 100g ryżu – ugotowanego 1 marchewka
Życie ze smakiemPasta rybna Składniki: Makrela wędzona - 2 szt masło - 2 łyżki cebula - 1/2 szt Przygotowanie: Makrele dokładnie obrać z ości. Cebulę obrać i razem z masłem i rybą, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastą smarować pieczywo. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js
Kuchnia DanusiWielkanocnych :) Składniki : jajka gotowane makrela wędzona majonez szczypiorek Przygotowanie : Jajka ugotować, obrać, wyjąć delikatnie żółtka Makrelę obrać z ości i skóry Rybę i żółtka włożyć do blendera z łyżką majonezu, ewentualnie dodać szczyptę pieprzu - miksować Dodać pokrojony drobno szczypiorek, wymieszać Napełniać jajka pozbawione żółtek, dekorować
Proste PotrawySkładniki: 1 wędzona makrela 40 dag białego sera półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% pęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę obieramy z ości. Wkładamy do miski, dodajemy ser oraz jogurt ze śmietaną. Rozdrabniamy widelcem. Dymkę kroimy w drobne kawałki. Wsypujemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuSkładniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w pół krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 15 minut aby puścił sok. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Wszystkie składniki razem ze sobą mieszamy
Qchnia po prostumoże być smaczna, jednak okazało się, że bardzo dobrze, że się zdecydowałam ją przyrządzić. Składniki na pastę rybną z makreli (spora porcja): ser biały chudy 250 g makrela wędzona około 250 g cebula sól pieprz zielona cebulka lub szczypiorek Makrelę podzielić na kawałki, usunąć ości. Do miski przełożyć ser biały i rybę, a następnie rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w bardzo
Karola gotujezielony szczypiorek. Jego lekko ostry smak doskonale podkreśla smak wędzonej ryby, delikatnych żółtek i aksamitnego majonezu. Polecam nie tylko na Wielkanoc :-) składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała wędzona makrela gruby szczypior sól, pieprz 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Szczypior siekam i dodaję
babka w formiepastę zaczerpnęłam z jakiegoś programu kulinarnego. Makrela w połączeniu z serkiem i chrzanem komponują się idealnie. Charakteru dodaje również świeża natka pietruszki. Szybko i pysznie :) Składniki: mała makrela wędzona opakowanie serka śmietankowego (150 g) 3 łyżeczki chrzanu natka pietruszki Makrelę obrać i pozbawić ości. Za pomocą widelca rozgnieść. Dodać serek i chrzan i całość mieszać tak długo, aż powstanie gęsta
My simple kitchenBardzo szybka i smaczna pasta. Smakuje jak ta ze sklepu, ale na pewno nie ma w niej tyle dodatków chemicznych. makrela wędzona 1 sztuka masło 1/3 kostki koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka Mięso makreli oddziel od skóry i ości, włóż do rozdrabniacza razem z miękkim masłem i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Gotowa do spożycia
AZgotuj!Urozmaicona makrela - prosta sałatka :) Składniki: - 1 makrela wędzona - 2 jajka - szczypior - 1 cebula Gotujemy jajka na twardo, obieramy makrelę, dodajemy cebulę skrojoną w kostkę i oprószamy szczypiorem
upichconarównież z puree z groszku bądź z hummusem. A nawet z białym sosem, pełna dowolność :) KOTLECIKI Z MAKRELI I ZIEMNIAKÓW. /znaleziony w sieci;/ na ok. 8 kotlecików 300g wędzonej makreli 250g ugotowanych i obranych ziemniaków 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka bułka tarta do zagęszczenia Cebulę siekam drobno i szklę na odrobinie masła. Studzę. Ugotowane
W kuchni Karmel-itkijest obecnie prawie we wszystkim, to czemu nie? Tym razem paprykarz. Nie pamiętam jego smaku sprzed lat, ale moje króliki stwierdziły, że to to. I że pyszne. Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu (ja użyłam parboiled) 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego pół szklanki wody 2 liście laurowe(...)ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3/4 łyżeczki mielonej chili szczypta wędzonej papryki (opcjonalnie) pół łyżeczki octu winnego sól pieprz olej rzepakowy Ryż gotujemy al dente. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią starte na największych oczkach marchewki i pietruszkę, a także pokrojone w drobną kostkę cebule i rozdrobniony czosnek, smażymy
Kardamonovyjest obecnie prawie we wszystkim, to czemu nie? Tym razem paprykarz. Nie pamiętam jego smaku sprzed lat, ale moje króliki stwierdziły, że to to. I że pyszne. Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu (ja użyłam parboiled) 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego pół szklanki wody 2 liście laurowe(...)ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3/4 łyżeczki mielonej chili szczypta wędzonej papryki (opcjonalnie) pół łyżeczki octu winnego sól pieprz olej rzepakowy Ryż gotujemy al dente. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią starte na największych oczkach marchewki i pietruszkę, a także pokrojone w drobną kostkę cebule i rozdrobniony czosnek, smażymy
Kardamonovy