jajka faszerowane pastą z makreli

jajka faszerowane pastą z makreli

jajka faszerowane pastą z makreli

Przepis na : kolacja

Jajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale także jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Wiosennym akcentem w przepisie na jajka faszerowane pastą z makreli jest zielony szczypiorek. Jego lekko ostry smak doskonale podkreśla smak wędzonej ryby, delikatnych żółtek i aksamitnego majonezu. Polecam nie tylko na Wielkanoc :-) składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała wędzona makrela gruby szczypior sól, pieprz 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, makrela, śniadania, majonez, wielkanoc, jajka faszerowane , pasta, ryby, pasty, kolacja, makrela wędzona, ryba, przystawki, przekąski, przekąska, szybkie śniadanie, szybkie przekąski, szybka kolacja, jajka z farszem

Inne przepisy z babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.