Szybka pasta do kanapek, idealnie przyprawiona. Polecam nie tylko na śniadania, sprawdzi się zawsze. Lubicie? Kupujecie takie pasty czy wolicie zrobić swoją? Składniki : * makrela wędzona około 200g * 3 jajka * 2 łyżki majonezu * mała cebula dymka * ząbek czosnku * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać makrelę, majonez, drobno posiekaną cebulę
Magiczne Życie Martypiątkowa kolacje w sam raz. Szybkie do przygotowania, i bardzo wydajne. Zapraszam do wypróbowania i zasmakowaniu w pastach bo przecież jedzenie ciągle samej rybki nudne jest... ;) Składniki 1 makrela wędzona dość spora 2 jajka na twardo 1 mała cebula 3-4 łyżki majonezu ( zamiast majonezu dałam serek twarogowy "Mój ulubiony") 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki oliwy pieprz Obieramy
Gotowanie...to proste !Składniki: 1 sztuka większa makrela wędzona, 1 kostka 25 dag twaróg, 1 sztuka cebula średnia, 1 sztuka papryczka chilli mała zielona, 1 sztuka papryczka chilli mała czerwona, - ile potrzeba oliwa z winogron do miski obraną makrelę dokładnie obrać z ości i obraną włożyć do miski papryczki umyte pokroić drobno razem z pestkami, cebulę pokroić drobno i wsypać do makreli dodać
W Mojej Kuchni Lubięwarzyw jest pastą bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. W dodatku jest dietetyczna i lekka. Najlepiej jeść ją z ciemnym pieczywem lub plackami otrębowymi. SKŁADNIKI : 1 wędzona makrela 2 ogórki kiszone 1 mała papryka czerwona 1/2 pęczka szczypiorku 200 g chudego twarogu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 duża łyżka ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku liście salaty
Kulinarne Fantazje MarioliPotrzebne składniki: 2 jajka od szczęśliwej kurki 1 makrela wędzona 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 0,5 pęczka szczypiorku 3 ogórki kiszone sól ziołowa biały pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Makrelę rozdzielamy na kawałki i oczyszczamy z ości. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka mieszamy z ogórkiem, makrelą
Łycha smakówdodatku majonezu . Majonez zostal zastapiony jogurtem naturalnym . Paste robilam pierwszy raz i powiem Wam ,ze naprawde jest smaczna . Na pewno będę robila ja czesciej . SKLADNIKI: -1 srednia makrela wedzona -3 jajka ugotowane na twardo -3/4 papryki -3 srednie ogorki kiszone -1 mala cebula -4-5 lyzek jogurtu naturalnego -2 lyzki keczupu lub koncentratu pomidorowego -sol, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
PychaDaniaSkładniki (na 2 porcje) - makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości 120 g), - ogórek konserwowy (ok. 70g), - cebula (ok. 70g), - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g). Sposób przygotowania 1. Kroimy drobno cebulę i ogórka. 2. Mieszamy warzywa z makrelą i jogurtem naturalnym. Pasta jest bogata w: - kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSkładniki: dwie duże garści mixu sałat (u mnie rukola, endywia dwa kolory, botwinka i szpinak baby) pół ogórka szklarniowego 4-5 rzodkiewek 3 jajka na twardo około 100 g wędzonej makreli 2-3 garści płatków kukurydzianych Lubella świeżo mielony pieprz Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy
PatiGotujeczerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1 makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić na średniej wielkości kawałki, a następnie u-grillować je. W międzyczasie starannie
Lubię to gotujębyłoby idealnie. Samo obieranie z ości jest mocno czasochłonne, ale potem smak nadrabia wszytko! Dzieciom też bardzo smakuje, nawet nie przeszkadzała im surowa cebula pokrojona w kostkę ;) 1 wędzona makrela kawałek czerwonej papryki 0,5 cebuli 2 ugotowane żółtka (lub całe jajka) 1 ogórek kiszony 2-3 łyżki oliwy z oliwek pieprz czarny sól natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makrelę
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieciężkie dla żołądka, składniki przemieszałam sosem jogurtowo czosnkowym , do którego użyłam Sosu czosnkowego od Folwark - mój wybór na nadchodzące Święta :) Składniki na śniadanie dla 3-4 osób: 1 makrela wędzona – średnia 2 jajka – ugotowane na twardo 3 ogórki kiszone – średnie 1 cebula czerwona – mała 2 łyżki jogurtu naturalnego – do uzyskania preferowanej konsystencji pasty 1 łyżka Sosu czosnkowego od Folwark
Grunt to przepis!obawy wcielając ten pomysł w życie, nie wiedziałam jak zachowają się te kulki w piekarniku, ale rezultat przebił moje oczekiwania ;) Składniki (10 kulek): mięso z połowy dość dużej wędzonej makreli 100g sera białego 2 łyżki posiekanego koperku (lub innej ulubionej roślinności ;)) sól, pieprz, słodka i ostra papryka wg. smaku pestki słonecznika do obtoczenia Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki: 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka (osobno białka i żółtka) 3/4 szklanki wody garść posiekanego szczypiorku garść posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki ziaren słonecznika wędzona makrela pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli sporo czarnego pieprzu olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Makrelę pozbawić skóry i ości i podzielić na mniejsze kawałki. Obie mąki wymieszać
Kulinarne InspiracjePomysłów na faszerowane jajka tyle, ile głów, które nad tym myślą. Ja pamiętam żółtko mieszane z wędzoną makrelą, ale to już czuć nudą – choć smak uważam za kultowy ;) Mam dla Was kilka propozycji. Bardzo prostych w przygotowaniu, z dwóch składników każdy. Nie przejmujcie się żółtkami, z nich można zrobić przepyszną paschę. Awokado z pietruszką Dojrzałe awokado kroimy na pół
KucharzycaPodajemy od razu – sałatka nie musi być gorąca, ważne, żeby była mocno ciepła co jeszcze lepiej uwydatni jej smak. SKŁADNIKI 400g malutkich młodych ziemniaków – wielkości piłki do golfa 1 wędzona makrela o wadze 250-300g 1 pęczek szparagów (400-500g) 2 lub 4 jajka L, ekologiczne 8-10 czereśniowych pomidorków 1,5 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz
Karo in the Kitchen