makreli i twarogu? 🐟 U nas podana z koperkiem ale możecie do niej wrzucić dowolne zioła - pietruszkę, miętę, a nawet bazylię 🌱 Składniki : 400 g twarogu półtłustego lub chudego 1 wędzona makrela 4 łyżki jogurtu (raczej takiego gęstszego) Sól, pieprz i dowolnie zioła Przygotowanie : Makrele dokładnie obieramy, usuwamy rękami wszystkie ości, robimy to bardzo uważnie. Ręce po rybie najpierw myjemy
Czarnawisienkaskładniki: 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry) 1/2 cebuli (średniej wielkości) 2 średnie ogórki kiszone 1 pęczek koperku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy świeżo mielony pieprz Makrelę rozdrobnić, najlepiej rozetrzeć palcami, pozbędziemy się w ten sposób nawet najmniejszych ości które
Lubię to gotujępasta najczęściej gości na moim stole. Szybka i prosta do przygotowania a do tego bardzo smaczna. Szczególnie lubię z kromką razowego chleba lub ze świeżą chrupiącą bułeczką. Składniki: 1 makrela wędzona 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 0,5 łyżki miękkiego masła 1 płaska łyżka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie
Ala piecze i gotujemajonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja bardziej pro-zdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej 2 łyżki jogurtu naturalnego – lub więcej, do uzyskania preferowanej konsystencji pasty Sól, pieprz - do smaku Makrelę obrać
Grunt to przepis!Zapraszam na pyszną sałatkę warzywno- rybną. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 słoika selera wiórki, 1 czerwona cebula, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z makreli usuwam skórę oraz ości. Rybę rozdrabniam na mniejsze
Tradycyjna kuchnia Kasiśniadanie jak i na kolację, jest to bardzo szybko przygotowany posiłek a przechowywane w lodówce w zamkniętym słoiku wytrzymują kilka dni. Pasta z makreli i jajek Składniki: - 1 makrela wędzona - 4 jajka - 1 cebula - 2 łyżki szczypioreku z cebulki - 1 łyżkia posiekanej natki pietruszki - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki musztardy - sól - pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Z makreli
Kulinarne życiezioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy do miski
Kardamonovyzioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy do miski
KardamonovySzybki i smaczny posiłek. Idealny dla zapracowanych. Makrela dostarcza dawkę Omega 3, kasza orkiszowa błonnika i witamin z grupy B, a pomidor m.in potas. Polecam! Składniki: 1/2 makreli wędzonej 25g suchej kaszy orkiszowej + woda 2 pomidory śliwkowe przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny 1 łyżka oleju lnianego Sposób przygotowania: Do wrzącej wody wrzucamy kaszę. Między czasie obieramy i oczyszczamy makrelę
Truskawkowa Fiestakucharek tyle przepisów, ja podaję przepis na taką podstawową wersję pasty ponieważ składników można dorzucać i dorzucać :) Jak już wielokrotnie pisałam w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. :) Składniki: wędzona makrela 1 szt. jajka 3 szt. majonez 4 łyżki stołowe sól, pieprz szczypiorek opcjonalnie Jajka gotuję na twardo. Kawałki makreli bez skórki i ości wkładam do miski, dodaję pokrojone w kostkę
Kuchnia Vikiprzygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać
Zrób to smacznieSzybka pasta do kanapek, idealnie przyprawiona. Polecam nie tylko na śniadania, sprawdzi się zawsze. Lubicie? Kupujecie takie pasty czy wolicie zrobić swoją? Składniki : * makrela wędzona około 200g * 3 jajka * 2 łyżki majonezu * mała cebula dymka * ząbek czosnku * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać makrelę, majonez, drobno posiekaną cebulę
Magiczne Życie Martypiątkowa kolacje w sam raz. Szybkie do przygotowania, i bardzo wydajne. Zapraszam do wypróbowania i zasmakowaniu w pastach bo przecież jedzenie ciągle samej rybki nudne jest... ;) Składniki 1 makrela wędzona dość spora 2 jajka na twardo 1 mała cebula 3-4 łyżki majonezu ( zamiast majonezu dałam serek twarogowy "Mój ulubiony") 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki oliwy pieprz Obieramy
Gotowanie...to proste !Składniki: 1 sztuka większa makrela wędzona, 1 kostka 25 dag twaróg, 1 sztuka cebula średnia, 1 sztuka papryczka chilli mała zielona, 1 sztuka papryczka chilli mała czerwona, - ile potrzeba oliwa z winogron do miski obraną makrelę dokładnie obrać z ości i obraną włożyć do miski papryczki umyte pokroić drobno razem z pestkami, cebulę pokroić drobno i wsypać do makreli dodać
W Mojej Kuchni Lubięwarzyw jest pastą bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. W dodatku jest dietetyczna i lekka. Najlepiej jeść ją z ciemnym pieczywem lub plackami otrębowymi. SKŁADNIKI : 1 wędzona makrela 2 ogórki kiszone 1 mała papryka czerwona 1/2 pęczka szczypiorku 200 g chudego twarogu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 duża łyżka ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku liście salaty
Kulinarne Fantazje MarioliPotrzebne składniki: 2 jajka od szczęśliwej kurki 1 makrela wędzona 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 0,5 pęczka szczypiorku 3 ogórki kiszone sól ziołowa biały pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Makrelę rozdzielamy na kawałki i oczyszczamy z ości. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka mieszamy z ogórkiem, makrelą
Łycha smakówdodatku majonezu . Majonez zostal zastapiony jogurtem naturalnym . Paste robilam pierwszy raz i powiem Wam ,ze naprawde jest smaczna . Na pewno będę robila ja czesciej . SKLADNIKI: -1 srednia makrela wedzona -3 jajka ugotowane na twardo -3/4 papryki -3 srednie ogorki kiszone -1 mala cebula -4-5 lyzek jogurtu naturalnego -2 lyzki keczupu lub koncentratu pomidorowego -sol, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
PychaDania